Now Reading
María José Llergo: Arta mea este ceea ce mă eliberează!

María José Llergo: Arta mea este ceea ce mă eliberează!

Pentru mine, muzica înseamnă cunoaștere, iubire și aduce multă bucurie, emoție și creativitate în viața mea, în fiecare zi. Astăzi vreau să vă prezint o artistă pe care o ascult de ceva timp. Numele ei este María José Llergo, este din Córdoba, Spania și s-a născut în 1994, exact ca mine. Prima dată când am auzit una dintre piesele ei, conduceam. Anul trecut am avut ocazia să plec într-un “Road trip” și, ce faci în excursii? Asculți muzică nouă de la artiști noi. Așa cum am descoperit numeroasele țări prin care am trecut în drumul meu spre Inverness, am descoperit numeroasele straturi ale Mariei.

Ceea ce m-a uimit la Maria este faptul că duce tradiția stilului flamenco pe căi neexplorate. Are o voce plină de nuanțe, cunoștințe profunde muzicale și o atitudine experimentală și avangardistă. Pasiunea ei pentru rădăcinile sale sud-spaniole și flamenco, se aud foarte bine în piesele pe care le cântă. Talentul și de interpret, și compozitor, demonstrat pe larg în albumul ei de debut “Sanación”, i-a adus premiul Paco Marin Award pentru “Rising talent in global music”. Pe album María José Llergo ne cântă despre dragoste, nonconformism, luptă, revoluție și…alte subiecte pe care vă invit să le descoperiți ascultând albumul.

EP-ul cu șapte melodii, produs de LOST TWIN, a fost inspirat din verile ei petrecute în Córdoba. În „¿De Qué Me Sirve Llorar?” folosește înregistrări de pe câmp pentru a reproduce sunetul sapei de plivit a bunicului, împotriva murdăriei și a pietrelor. Ea spune că este prima lovitură de percuție pe care a învățat-o, împreună cu contorul de flamenco 12/8 înrădăcinat în sângele ei andaluz. Totuși, din aceasta a moștenit și o viață de prejudecăți: Maria își amintește zilele în care colegii de clasă foloseau insulte precum „g-psy” și o jigneau pentru culoarea pielii.

Materialul ei poartă o conștiință ancestrală a culturii și istoriei romilor, filtrată prin melisme alungite și sunetele eterice și electronice semnate LOST TWIN. În Sanación, Maria amintește atât țării sale, cât și lumii că nedreptățile cu care s-au confruntat oamenii ei – discriminare, exploatare, dislocare și machism – sunt foarte vii în 2020.

See Also

Vă las mai jos albumul și vă recomand să îl ascultați pe tot!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top