Now Reading
Miley Cyrus: Într-o reinventare continuă

Miley Cyrus: Într-o reinventare continuă

  • De ce unii spun că perioada "Plastic Hearts" este cea mai bună perioadă a artistei?

Pe măsură ce tendințele culturii pop sunt și nu mai sunt populare iar vedetele noastre preferate trebuie să stăpânească arta reinventării continue pentru a ține pasul, este nevoie de un anumit tip de rezistență pentru a exista pe piață mai ales timp de 14 ani.

Iar pentru fanii lui Miley Cyrus, ultimii 14 ani au fost destul de intenși.

„Hannah Montana” de la Disney Channel a avut premiera în 2006 cu 54 de milioane de telespectatori, propulsând-o pe Miley Cyrus, în vârstă de 12 ani, și personajul ei, Miley Stewart, către starul internațional al copiilor. Înainte de difuzarea episodului final al serialului în 2011, Miley Cyrus cântase deja pe cele patru cele mai bine vândute coloane sonore ale serialului, a jucat în filmul adaptat serialului și a susținut mai multe turnee sold-out, totul în timp ce oscila între cele două identități ale sale: Miley Stewart și Hannah Montana. De la sfârșitul filmului „Hannah Montana”, ea a lansat șase albume diferite și a avut o evoluție constantă, multe reinventări și noi debuturi.

BYRON COHEN/GETTY IMAGES

Istoria a dovedit că reinventarea constantă este adesea necesară pentru ca artiștii să susțină o carieră muzicală de mai multe decenii, mai ales după o explozie de faimă legată de un anumit rol sau aspect. Dacă un artist are norocul să rămână relevant pentru mai multe generații, cariera lor se transformă într-o traiectorie de maxime și minime, reveniri și pauze. Și toată lumea iubește un comeback.

Miley Cyrus a împlinit 28 de ani, cu câteva zile înainte de lansarea din 27 noiembrie a albumul Plastic Hearts, primul ei album din 2017. Nu mai este adolescenta de care s-a îndrăgostit lumea pe Disney Channel, dar nici nu mai face twerk pe scena VMAs. Un exemplu bun fiind faptul ca a purtat o rochie Mugler pe covorul roșu VMA din 2020 și a interpretat single-ul „Midnight Sky”, pe care Rolling Stone l-a numit „reinventare îndrăzneață”.

 

Susținătorii Miley Cyrus și vrăjmașii Hannah Montana, deopotrivă, au fost încântați și au sprijint pentru partea ei rock, în așteptarea noului ei album. Dacă intuițiile noastre sunt corecte și Miley Cyrus și-a găsit în cele din urmă nișa destinată, atunci cum și de ce a durat peste un deceniu?

Încă de la lansarea primului ei, Breakout, album non-Hannah Montana în 2008, Miley Cyrus a pornit într-o călătorie de descoperire de sine și acceptare de sine. „7 Things”, piesa de pe album, a fost un răspuns cathartic la despărțirea ei de Nick Jonas. După ce relația lor de doi ani s-a încheiat, Miley Cyrus și-a schimbat look-ul și și-a lansat primul album fără urmă de Miley Stewart sau Hannah Montana.

GABRIEL BOUYS/GETTY IMAGES

„În ziua în care ne-am despărțit, am spus:„ Vreau să-mi fac părul negru acum – nu vreau să arăt dragută; Vreau să arăt hard-core “, a spus Cyrus în acel moment. „M-am răzvrătit împotriva a tot ce dorea Nick să fiu. Și apoi am spus: „Trebuie să fiu singură pentru moment și să-mi dau seama cine sunt cu adevărat.”

În 2010, Miley Cyrus a lansat al treilea album de studio Can’t Be Tamed, care a reprezentat prima ei respingere literală și directă a sănătoasei sale imagini de copil. La urma urmei, ea era pe punctul de a împlini 18 ani, iar în videoclipul pentru piesa a vedem îmbrăcată ca o pasăre care încerca să iasă dintr-o cușcă. Și-a purtat părul până la talie, dezordonat și despărțit la mijloc și a adoptat o înclinație pentru îmbrăcăminte neagră, creion de ochi greu și midriffuri goale, în special pentru scenă. Ea a anunțat că acesta va fi „ultimul său album pop”, și intenționa să facă o pauză după lansare pentru a-și reevalua sunetul.

REBEL MEDIA/GETTY IMAGES

Intrăm în cea mai dramatică revenire de până acum a lui Miley Cyrus odată cu lansarea în 2013 a „Bangerz”, un album în mare parte pop și R&B cu influențe hip-hop cu Nelly, Future, Big Sean, French Montana și Ludacris. Noii ei indicatori estetici au fost o coafură pixie blondă platin, twerking și limba scoasă, toate acestea fiind imediat sexualizate de mass-media. De asemenea, a apărut în dezbrăcată pentru controversatul ei videoclip „Wrecking Ball”, pe care mulți l-au văzut ca o altă descriere metaforică a lui Miley Cyrus care îi distruge epoca Hannah Montana.

KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES

Albumul ei gratuit „Miley Cyrus and Her Dead Petz” din 2015 a sfidat categorizarea cu un sunet psihedelic și un aspect colorat, jucăuș, bizar, în timp ce albumul ei din 2017, Younger Now, a revenit la o odă a rădăcinilor sale din Nashville.

Miley Cyrus interpretând piese de pe albumul “MILEY CYRUS AND HER DEAD PETZ” în 2015. / KEVIN MAZUR

„Pentru„ Bangerz ”am fost într-un fel și am făcut asta și pe„ Dead Petz ”, a spus Miley Cyrus în 2017.„ Malibu ”și„ Younger Now ”sunt, evident, două imagini vizuale foarte diferite într-un fel, dar ce le leagă împreună sunt că amândouă, sunt eu. Acum, cred că sunt mult mai deschisă la minte. ”

See Also

După despărțirea de soțul Liam Hemsworth, Miley Cyrus a îmbrățișat asprimea vocii sale pentru a canaliza un sunet rock, mai tradițional. A readus in trend tunosarea mullet și a promis loialitate buzelor roșii, canalizând icoane precum Joan Jett și Stevie Nicks atât în ​​muzică, cât și în modă.

În întreaga carieră a lui Miley Cyrus, nu i-a fost niciodată frică să se schimbe și să o facă în mod public. Chiar și Hannah Montana a trecut printr-o transformare la jumătatea carierei, cu o tunsoare mai scurtă și o nouă garderobă, dar de atunci, tot Miley Cyrus a condus calea: nicio alegere comandată de Disney. Ea a dovedit fără scuze că este natural și sănătos pentru noi să devenim diferiți pe măsură ce creștem, iar alegerile sartoriale ne permit să ne promovăm pe noi în această călătorie.

Vijat M

„Vreau doar ca oamenii să vadă ceea ce eu sunt acum. Nu spun că nu am fost niciodată eu însumi, dar cine am fost pe ultimul album am fost cu adevărat eu, atunci. Doar că „eu însumi” a fost o mulțime de oameni diferiți pentru că mă schimb foarte mult. Cred că le arăt oamenilor că pot fi ei înșiși, oricând, ”, a spus Cyrus în timpul perioadei sale Younger Now.

Pentru Miley Cyrus, perioada Plastic Hearts reprezintă cea mai brută versiune a vocii sale de până acum, indicând faptul că ne aflăm într-un moment muzical revoluționar. Poate că acesta reprezintă un punct final de claritate existențială pentru Miley Cyrus, dar se pare că și-a dat seama de ceva timp de un lucru: este cineva care nu se teme să fie ea însăși, indiferent de versiune.

Vă las în continuare albumul Plastic Hearts pe care vă invit să îl ascultați.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top