Now Reading
Culorile anului 2021

Culorile anului 2021

Pe măsură ce 2020 se apropie de sfârșit, Pantone Color Institute și-a asumat sarcina anuală de a prognoza culoarea care va reflecta cel mai bine anul viitor. Așadar, autoritatea culorilor a dezvăluit nu una, ci două nuanțe pentru Culoarea Anului 2021: neutralul Ultimate Grey și galben vibrant Illuminating.

Credit: Pantone Color Institute

În ceea ce privște anume industria modei,  Institutul de culori Pantone a lansat lista de culori pentru sezonul primăvară – vară 2021, astfel putem anticipa prognoza tendințelor din raportul din acest sezon. Pe lângă preluările actuale ale celor cinci culori clasice de bază pe care ne putem aștepta să le vedem pe runway în New York când designerii își vor prezenta creațiile pentru sezonul primavară – vară, au fost alese și integrate alte 10 culori deosebite care vor contura următoarele coleții de haine importante din 2021.

Potrivit experților Pantone Color Institute, culorile pentru primăvara / vară 2021 New York subliniază dorința tuturor pentru o gamă de culori care inspiră ingeniozitate și inventivitate – culori a căror versatilitate transcende anotimpurile și permite mai multă libertate de alegere. Alegerea unor astfel de culori se pretează la noul stil de viață, mai dezordonat, pe care îl ducem, fiind ușor de integrat în ținute day-to-day dar și bussines casual.

Directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, a descris alegerile culorilor de anul acesta drept „flexibile” și „care funcționează pe tot timpul anului”. Conform spuselor acesteia, culorile pentru sezonul primăvară – vară 2021 sunt inspirate de nuanțele regăsite în natură, care transmit energie dar, în același timp, induc o stare de relaxare, de liniște:  „Oferind o gamă de nuanțe ilustrative ale naturii, culorile pentru primăvara / vara 2021 subliniază dorința noastră de culoare flexibilă care funcționează pe tot parcursul anului.” (Pantone Color Institute)

Menite să reflecte dar și să influențeze starea de spirit a persoanelor care aleg aceste culori pentru garderoba lor, nuanțele ilustrative ale naturii, împreună cu noile clasice de bază, se reunesc pentru a crea o paletă care inspiră ingeniozitate și inventivitate. Iată despre ce culori este vorba, mai jos.

Credit: Pantone Color Institute

De la un galben infuzat portocaliu auriu care conferă o prezență caldă, Marigold, la un maro pamântiu, Rust, inspirat de frunzele toamnei, necaracteristic unei game de culori de primăvară, la două nuanțe de albastru Cerulean și French Blue, care te invită la contemplare, să privești cerul și să visezi la o dimineață calda în Paris, primele 5 culori sunt versatile și flexibile, pot fi introduse cu ușurință într-o ținută.

See Also

Credit: Pantone Color Institute

Printre toate aceste nuanțe vibrante, regăsim și tonuri clasice, precum Inkwell, ButterCream,un alb murdar, cu o tendință efort-less și Desset Mist, care amintește de imagini cu nisipuri pudrate aurii. Făcând parte din grupa Core Classics, puțin mai deosebită este nuanța Willow, reflectând un verde care dezvăluie și ascunde.

Credit: Pantone Color Institute

Printre toate aceste culori, regăsim de asemenea, culorile anului 2021 menționate la început – Illuminanting și Ultimate Gray. Așadar, acum sunteți la curent cu paleta de culori pentru săptămâna modei din New York, primăvara / vara 2021, spor la shopping!

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
Scroll To Top