Now Reading
De ce Work and Travel și de ce America?

De ce Work and Travel și de ce America?

Când te gândești la America, te gândești la țara tuturor posibilităților. Probabil ai auzit sau nu  de acest program intitulat “Work and Travel USA” dar nu ai avut suficiente informații. Ei bine, în următorul articol o sa îți povestesc mai multe despre experiența mea în cadrul acestui program.

Pentru început, ce este “Work and Travel USA” și ce presupune? Este un program inițiat în anii ‘60 de Departamentul de Stat al Statelor Unite pentru studenții din întreaga lume și după cum sugerează și numele muncești și călătorești trăind visul american. Este dedicat tinerilor care vor să îmbine utilul cu plăcutul. Vizitezi America în timp ce câștigi bani.

Work and Travel este fără doar și poate cea mai tare experiență pe care o poți avea în studenție. De ce spun asta? Pentru că am trăit-o pe pielea mea. Și nu doar o dată, ci de mai multe ori, pentru că programul îți permite să călătorești în fiecare an atâta timp cât ești student la o facultate acreditată. Sooo, go for it! All students are invited to Work and Travel in the USA.

Cum a început totul și cum am aflat eu despre acest program? Ei bine, vedeam peste tot afișe și reclame cu “Vrei să trăiești visul american? Atunci înscrie-te în Work and Travel USA”. Până la urmă mi-am făcut curaj și m-am dus să văd despre ce e vorba. Mi-am ales o agenție care să îmi ofere toate informațiile de care aveam nevoie. În România, există peste 20 de agenții de Work and Travel, conform Ambasadei SUA. În momentul în care îți alegi o agenție, ei te vor ajuta cu toate demersurile plecării, dar și pe toată perioada șederii în state. Deci stai liniștit, totul este safe. Costul programului este în jur de 1.500 – 3.000 de dolari, bani pe care îi recuperezi foarte ușor lucrând în America. Iar dacă nu dispui de acești bani, BRD a creat un împrumut special pentru acest program care te ajută cu suma de care ai nevoie pentru plecare. Mai multe informații despre acest împrumut îți pot oferi cei de la agenții. Job-urile sunt din domeniul turismului, precum parcuri de distracții, restaurante, hoteluri, etc. În ceea ce privește cazarea ta din SUA pe toată perioada programului, în majoritatea cazurilor este asigurată de angajator.

Este important să știi că sunt anumiți pași pe care trebuie să îi urmezi. După ce ți-ai ales agenția, primul pas este să te înscrii în program. Dacă nu ești sigur de agenția la care vrei să mergi, poți să dai un search pe Google să vezi care sunt și apoi să vizitezi cât mai multe agenții, unde îndrumătorii de program să îți explice exact ce presupune. De acolo totul devine mult mai simplu. După ce te-ai înscris, urmează pasul unde trebuie să îți alegi unde vrei să mergi, aici mă refer la zona și job-ul pe care vrei să îl ai. După ce ai terminat și cu acest pas, urmează să iei viza de la Ambasada SUA și ești gata de plecare.

Cine s-ar fi gândit că o fată de 19 ani are curajul să plece singură nu doar într-o altă țara ci și pe un alt continent? Ei bine, eu mi-am luat inima în dinți, mi-am făcut bagajul și am plecat.

Mi-am ales să plec într-un orășel mic numit Ocean City, Maryland în apropiere de Washington D.C. și m-am angajat ca ospătar la un restaurant. Acolo am învățat o mulțime de chestii de la oameni foarte amabili și foarte prietenoși. Mă temeam la început că o să fiu singură și că nu o să mă descurc, că o să vreau să mă întorc în România, dar nu a durat mult până mi-am făcut prieteni.

See Also

Poate părea greu la început să ai un job, te gândești la faptul că o să lucrezi mereu și când o să mai ai timp să vizitezi. Stai fără griji, programul este flexibil, tu trebuie doar să fii înarmat cu curiozitate și voie bună. Am reușit să vizitez locuri pe care până atunci le-am văzut doar în filme. Am cunoscut oameni extraordinari cu care am păstrat legătura și în ziua de astăzi și îmi spun că mă așteaptă cu drag oricând înapoi.  Pe lângă asta am strâns o sumă considerabilă de bani care m-au ajutat să îmi plătesc următorii ani de studiu.

Cu siguranță este cea mai de neuitat experienţă din studenţie, şi nu ar trebui să lipsească din viața unui student descurcăreţ, dornic de aventură, bani şi deschis la experienţe noi.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top