Acum citește
Sistemul imunitar de la A la Z

Sistemul imunitar de la A la Z

Anul este pe sfârșite și cu siguranță că focusul nostru principal, din ultimele luni, a fost îndreptat, mai mult că niciodată, spre sistemul imunitar. În materialul ce urmează iți voi prezenta câteva metode pentru a-ți întări imunitatea.

Să o luăm cu începutul și să răspundem întrebării care s-a aflat cel mai des pe buzele românilor, și nu numai. Ce este sistemul imunitar? Potrivit Wikipedia, „sistemul imunitar este un termen folosit în biologie pentru definirea mecanismelor de apărare  ale organismelor vii față de agenții patogeni”. Ca să simplificăm definiția, putem spune că pentru organism, sistemul imunitar reprezintă un scut de protecție în fata infecțiilor. Deci, e lesne de înțeles că rolul sistemului imunitar este de a proteja organismul de agenți patogeni precum virusuri, bacterii, boli și toxine. Dobândim încă din prima zi de viață ceea ce se numește „imunitate înnăscută”, însă pe parcurs, aceasta se pote modifica dacă nu o suplimentăm cu diverse vitamine.

Ți-ai imaginat vreodată câte reacții biochimice apar în corpul nostru în timpul metabolismului în fiecare secundă? Te-ai întrebat ce poți face pentru a fii mereu energic și în formă?  Dacă răspunsul este DA, iată ce trebuie să faci că să iți consolidezi sistemul imunitar:

 

Vezi și

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
Derulați în partea de sus