Now Reading
Reduceți liniile fine și ridurile – fără tratament injectabil

Reduceți liniile fine și ridurile – fără tratament injectabil

Ești impresionat de oricine apelează la un tratament pe bază de Botox (sau alte produse injectabile, cum ar fi Juvederm), dar din anumite motive tu încă nu poți sau nu vrei așa ceva, dar îți dorești totuși să diminuezi ridurile de pe ten. Află că există câteva soluții pentru tine, cu rezultate vizibile în timp.

  1. Cremă cu protecție solară cât mai ridicată

Credeți-vă sau nu, dar trebuie să purtați protecție solară în fiecare zi, indiferent dacă este soare sau furtună. „Protecția solară este cel mai important produs anti-îmbătrânire pe care îl puteți utiliza. 90% din îmbătrânirea pielii noastre provine de la soare ”, spune Robert Anolik, MD, dermatolog certificat la Laser and Skin Surgery Center din New York și profesor asistent clinic de dermatologie la Școala de Medicină NYU din New York City.

  1. Retinoizii – supereroii oferă fermitate și elasticitate pielii

„O protecție solară zilnică și un retinoid nocturn pot preveni de fapt nevoia de produse injectabile”, spune Lauren Ploch, MD, dermatolog certificat în Aiken, Carolina de Sud.

Pentru că v-ați convins cât de important este să aplicați protecție solară pentru a diminua și a preveni liniile fine, să vorbim despre retinoizi.

Retinoizii sunt derivați ai vitaminei A care pot crește colagenul, proteina care alcătuiește structura de susținere a pielii, conform unui articol din 2019 StatPearls. Această proteină poate diminua aspectul liniilor fine și a ridurilor. „De asemenea, cresc numărul de celule care produc colagen (denumit fibroblaste) în pielea noastră, menținându-l plin și ferm”, spune dr. Ploch. Există, de asemenea, posibilitatea ca retinoizii să vă irite pielea. În acest caz, Dr. Anolik sugerează să nu îl utilizați în fiecare noapte inițial, să începeți cu o concentrație mică și să hidratați bine tenul după ulterior. Foarte important, în dimineața următoare, după ce cu o seară înainte ați aplicat retinol, este esențial să folosiți SPF pentru că retionul poate irita pielea și în contact cu razele soarelui să vă provoace leziuni.

See Also

  1. Urmează o dietă sănătoasă și un stil de viață activ

Când vine vorba de obiceiuri inteligente de îngrijire a pielii, nu există nicio înlocuire pentru o dietă și un stil de viață sănătoasă. În lupta cu liniile fine și ridurile, obiceiurile tale zilnice contează.

Fumatul, somnul insuficient, stresul acumulat și o dietă săracă în vitamine și minerale au un efect dezastruos la nivelul tenului. Pe lângă ridurile care pot apărea prematur, în special în jurul ochilor, vă puteți confrunta și cu probleme grave de sănătate, conform unui studiu recent, din anul acesta.

Un alt studiu, publicat în mai 2019 în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie, a arătat că în special consumul de fructe și legume galbene (acestea conțin antioxidanți puternici numiți carotenoizi), soia și reducerea  sau chiar eliminearea cărnii roși,  are efect în prevenirea ridurilor fine. Fiind activă, pe de altă parte, poate ajuta la scăderea riscului de obezitate și diabet, precum și la scăderea stresului, toți factorii care pot ajuta la menținerea tenului femeilor mature tonifiat, dar și prevenirea apariției ridurilor premature în cazul femeilor tinere.

Tratamentul magic nu există, totuși, dacă alternezi câteva produse de beauty împreună cu o viață echilibrată, fără zahăr, fără fumat și somn de cel puțin 7 ore pe noapte, vei fi stălucitoare per ansamblu, nu doar tenul tău; dar se va vedea diferența și acolo, în timp, cu răbdare.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top