Now Reading
6 destinații turistice pentru vacanța de iarna 2021

6 destinații turistice pentru vacanța de iarna 2021

Vacanța de iarnă petrecută în România

Iarna este aici și chiar dacă pandemia din anul acesta a impus anumite restricții, acum este prilejul perfect de a ne bucura de frumusețea țării noastre. În majoritatea stațiunilor montane a nins deja, dar domeniul schiabil este deocamdată închis, fără a fi specificată o dată când va fi pus din nou în funcțiune. Totuși, dacă doriți să vă bucurați de zăpadă, sau doar să faceți o drumeție, mai jos vă propunem trei destinații de vis pentru vacanța de iarnă.

România se mândrește cu unul dintre cele mai frumoase lanțuri montane din Europa, Munții Carpați. În timpul iernii, stațiunile montane devin cele mai populare destinații printre fanii sporturilor de iarnă și nu numai. Ce este interesant la România este faptul că puteți combina foarte ușor aventura de iarnă cu vizitarea castelelor uimitoare sau a cetăților medievale, având în vedere setul lor idilic. Vă recomandăm să consultați periodic site-uri sigure pentru a fi la curent cu situația pârtiilor de schi din România.

 

Păltiniș, Sibiu

Odată ce ai ajuns în Păltiniș, staţiunea montană situată în mijlocul unei păduri de conifere, la 32 km de Sibiu, de care este legată printr-o sosea modernizată, este imposibil să nu fi captivat de feeria locației. Temperatura medie anuală este de +4 grade Celsius (media lunii iulie este de 12 grade C, iar a lunii ianuarie de – 6 grade C). Pentru că în acest sezon nu vă puteți bucura de sporturile de iarnă momentan, puteți să porniți în drumetii la Poiana Oncesti, Vf. Oncești, Stâna Gaujoara și Poiana Lupilor.

 

Măgura, Piatra Craiului 

La 13 km de pârtia Bran – Zănoaga, la 194 km de București, la 322 km de Cluj și la 427 km de Timișoara, satul Măgura este acel rai de care ai nevoie pentru a te relaxa în sfârșit, în această vacanță. Când ajungi sus, la Măgura, în Piatra Craiului, vei avea sentimentul că timpul s-a oprit în loc, că satul acesta mic, cu câteva căsuțe răsfirate este desprins dintr-o poveste idilică. Chiar dacă la început peisajul rural va contura o imagine tradițională a vacanței tale, există și câteva opțiuni de cazare și la categoria luxury, cum ar fi Samedru Guesthouse, o cabană premium de 5 stele. Doar gândiți-vă cum ar fi să vă savurați cafeaua, privind crestele cernite de zăpadă ale Masivului Pietrei Craiului și ale Bucegilor.

Râșnov, Brașov

Râșnov este un  este un oraș în județul Brasov, situat la 15 km de municipiul Brașov, pe cursul râului Ghimbășel. Fie că este vorba de o vacanță de familie, un week-end romantic în doi sau o aventură la munte cu prietenii, aceasta este o destinație potrivită care se pretează pe orice nevoie ai avea. Există diferite tipuri de cazări, cu prețuri pentru orice tip de buget. Puteți explora renumitul castel Bran, puteți face o excursie în Brașov sau o drumeție pe traseul din Zărnești, foarte aproape de Râșnov.

Iarna 2021 prin Europa

 

See Also

Viena a fost votat drept cel mai bun oraș din Europa la premiile Readers’ Choice Awards din acest an – un titlu valabil indiferent de sezon. Târgul de Crăciun este deschis până în luna Ianuarie 2021, astfel vă puteți bucura de luminile feerice și de patinoar, în timp ce savurați o delicioasă ciocolată caldă.

Reykjavik, Islanda

Reykjavik este cea mai nordică capitală a țării din lume – nu există ceva mai potrivit pentru iubitorii anotimpurilor reci. Printre activitățile pe care le puteți alege atunci când vizitați această locație se numără privirea balenelor, scăldatul în bazinele geotermale (călătoria la Laguna Albastră – celebra locație de pe Instagram, la 40 de minute de mers cu mașina). Puteți opta și pentru o plimbare printre casele superb colorate din oraș.

O alegere exotică

Taha’a, Polinezia Franceză

Dacă totuși nu preferați temperaturile reci ale iernii și doriți să evadați într-un paradis exotic, la numai 18 km de Bora Bora, Taha’a este o alegere minunată. Viața încetinește pe această insulă. Locația fermecătoare și liniștită vă cuprinde adânc în viața ușoară de zi cu zi a polinezienilor tipici. Plajele cu nisip alb, aerul parfumat de vanilie vă va învălui, iar acele arome blânde călătoresc în adiere de vânturi ale oceanului. Aici veți găsi o varietate de resorturi din care puteți alege și veți descoperi o mulțime de activități fie că sunteți o persoană energică și aventuroasă, fie că doriți să vă bucurați de un masaj și un cocktail pe plajele fine.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top