Now Reading
Sfaturi de îngrijire a pielii în perioada anotimpului rece

Sfaturi de îngrijire a pielii în perioada anotimpului rece

Pe măsură ce se apropie temperaturile mai scăzute, aerul uscat, vânturile înghețate și expunerea constantă la încălzitoarele interioare extrage umezeala din piele și o curăță de uleiuri esențiale pentru o funcție sănătoasă a barierei naturale a pielii. Aceste condiții elementare pot provoca, de asemenea, sensibilitate, roșeață și iritare. Ca întotdeauna, în cel mai friguros anotimp al anului,  tenul, fie el sensibil, gras, mixt sau uscat are de suferit. Vă propunem o rutină de tipul Winter Skincare, recomandări de produse și idei pentru o îngrijire optimă și benefică a pielii.

Produse mai delicate pentru piele

Indiferent de tipul tău de ten, trebuie să-ți păstrezi fața hidratată. Deja am punctat cât de mult îți poate usca tenul aerul rece al iernii. Este posibil să observați că, împreună cu obrajii roz și genele sărutate de fulgi de zăpadă, iarna are ca rezultat și pielea uscată sau crăpată.

Am observat că, potrivit unui studiu realizat de Mintel, consumatorii devin din ce în ce mai interesați de îngrijirea sezonieră a pielii. În ultimii ani, 11% din toate articolele de înfrumusețare și îngrijire personală publicate erau despre produse destinate preocupărilor sezoniere ale pielii. Nu trebuie să-ți ajustezi doar garderoba pentru iarnă, ci și sertarul magic cu produse de beauty.

Pe măsură ce temperaturile de iarnă scad și aerul devine mai uscat, pielea ta plătește prețul. Acest lucru poate duce la fisuri în stratul exterior al pielii, pierderea hidratării și, în cele din urmă,  la inflamație. ” Dr. Joshua Zeichner, dermatolog și director în cercetare @Mt. Sinai Hospital din New York.

Un alt studiu demarat de Departamentul de Dermatologie din cadrul Facultății Tohoku de Medicină din Japonia în colaborare cu Departamentul de Dermatologie din cadrul Facultății de Medicină din Viena a demostrat faptul că pe perioada iernii pielea tenului este afectată mult mai sever față de pielea de pe brațe. Așadar, este de-a dreptul esențial, pentru a avea un ten sănătos și iarna, să îl hidratăm. Iată mai jos câteva produse excelente pentru sezonul rece.

Creme de față potrivite pentru sezonul rece

La Mer Blue Heart Moisturizing Cream disponibilă @Sephora 2.000 lei// Shop it here
GIVENCHY Ressource Soothing Moisturizing Lotion Anti-Stress 206 lei// Shop it here
CeraVe Moisturizing Cream 45 lei// Shop it here

 

CLINIQUE Moisture Surge™ Intense 72H Lipid Replenishing Hydrator 175 lei// Shop it here

 

ESTÉE LAUDER Skincare Set 455 lei// Shop it here

Produse de curățare a tenului

Curățarea tenului este cea mai importantă parte a rutinei tale de skincare, indiferent de anotim. Curățarea feței ar trebui să fie o parte integrantă a rutinei de îngrijire a pielii. Curățarea ajută la eliminarea excesului de ulei, machiaj, transpirație, murdărie și celule moarte ale pielii. Îți reîmprospătează tenul și oferă porilor șansa de a respira. De asemenea, crează o bază curată pentru a aplica produse precum hidratant pentru față sau machiaj. Acum, în timpul anotimpului geros, este cu atât mai important să aveți produse de curățare adecvate. Mai jos enumerăm câteva produse de curățare care vă vor hidrata tenul în profunzime.

CLINIQUE Gel hidratant Dramatically Different pentru ten mixt sau gras// Shop it here

See Also

 

CeraVe Gel de Spalare Hidratant 50 lei// Shop it here
MILK MAKEUP Vegan Milk Cleanser126 lei// Shop it here

 

DIOR Hydra Life Micellar Milk No Rinse Cleanser 184 lei // Shop it here
Crema de curatare La Roche Posay TOLERIANE CARING WASH pentru ten sensibil 63 lei// Shop it here

Pentru a afla exact de ceea ce ai nevoie pentru pielea ta  în funcție de tipul de ten, vârstă și alte specificații necesare, poți completa următorul quiz.

Alte idei pentru prevenția erupției de iarnă

Cea mai bună modalitate de a preveni erupția pe timp de iarnă este de a evita climatul rece și aerul uscat. Încercați aceste sfaturi, dacă nu vă petreceți iarna într-un climat cald:

  • Investiți într-un umidificator pentru a adăuga umezeală în aerul din jur. Sunt disponibile umidificatoare pentru case sau camere single. Găsiți o selecție excelentă pe Emag.ro.
  • Spumați-vă cât mai puțin posibil și evitați apa foarte fierbinte.
  • Utilizați săpunuri naturale, fără parfum, făcute din glicerină, lapte, unt de shea sau ulei de măsline.
  • Purtați haine din fibre naturale respirabile, cum ar fi bumbacul și cânepa, pentru a ajuta la reducerea iritației pielii și supraîncălzirii.
  • Protejați-vă mâinile purtând mănuși de fiecare dată când ieșiți afară pe vreme rece. De asemenea, ar trebui să purtați mănuși de protecție atunci când spălați vasele, scufundați mâinile în apă pentru o perioadă îndelungată sau le curățați cu produse chimice.
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top