Now Reading
Daily Visits: Sibiul prin ochii noștri

Daily Visits: Sibiul prin ochii noștri

Sibiul s-a bucurat în ultimii ani de o recunoaștere semnificativă la nivel internațional datorită frumuseții sale inconfundabile. În consecință, prestigioasa revistă Forbes plasează Sibiul pe locul 8 al listei care conține „cele mai idilice locuri de vizitat”, iar în 2014 The Huffington Post a inclus Sibiul în lista cu „Cele mai fermecătoare orașe din Europa pe care vrei să le vizitezi”, orașul fiind menționat în numeroase articole ale celor mai importante ziare din Europa și SUA.

Pe mine Sibiul mă face să mă îndrăgostesc iar și iar. De ce este în jurul meu, de mine, de natură, de viața mea. Sunt fermecată de fiecare dată când pășesc pe străduțele -nu așa de populare- ale acestui oraș. Sentimentul pe care îl ai când pășești în Sibiu pentru prima dată este asemănător cu o adiere a vântului într-o seară caldă de august. Tot ce este mai minunat în lume se cumulează și conturează un moment din viață pe care nu ai cum să-l uiți. Este romantic, este liniștit și este calm.

Ce ai de făcut în Sibiu?

Gastronomie

După ce a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, Sibiul este s-a plasat pe scena culinară internațională, în calitate de deținătoare în 2019 a titlului „Regiunea Europeană a Gastronomiei”. Așadar, poți alege să vizitezi orașul doar pentru a gusta preparatele renumite în zonă. Conform TripAdvisor, top trei restaurante la ora actuală din Sibiu sunt, cu un rating de 5/5 și 4.5/5, următoarele: Local, Kombinat-Gastro, Old Lisbon

Atracții turistice

Un oraș medieval cu o istorie de 900 de ani, Sibiul a păstrat multe mărturii ale trecutului care prezintă un interes special pentru turiști. Zidurile vechilor cetăți de fortificație, turnuri, piețele centrale cu istoria lor bogată, clădirile vechi abundând în povești care au avut loc de-a lungul timpului, multe dintre ele numite după personalitățile orașului, muzeele orașului. Totul reprezintă viața culturală a unui oraș istoric care respiră aerul modernității încărcat cu istorie.

Acoperișurile care te privesc

După câteva minute de mers pe jos, s-ar putea să te simți puțin inconfortabil, poate vei avea senzația că cineva te urmărește în mod constant. Uită-te către case și vei vedea de ce. Sibiul este cunoscut drept orașul în care casele au ochi.

Amestecul ciudat de influență germană și maghiară în Sibiu a dus la un tip special de arhitectură în care există o fereastră mică construită la mansardă, cu scopul de răcire. Unele dintre aceste case au fost construite chiar și în secolul al XV-lea!

Muzee

Sibiul are o mulțime de muzee, de la artă la muzee de antropologie și istorie naturală. Înființat în 1817, Muzeul Brukenthal, care adună mai multe muzee separate, este unul dintre primele muzee publice din Europa.

See Also

Colecția sa de artă în format electronic cuprinde peste 1.200 de picturi ale unor pictori renumiți în domeniul artei europene și atrage anual peste o jumătate de milion de vizitatori. De asemenea, asigurați-vă că nu ratați secțiunile de etnografie ale Muzeului Astra.

Sibiul este un loc perfect pentru a vă plimba. Casele colorate și străzile pavate întortocheate îl fac atât de plăcut. Să mergi fără o destinație anume și chiar să te pierzi din când în când, reușești să revii pe drumul principal doar urmând semnele. Mi-am petrecut majoritatea timpului dintr-o vacanță  de o săptămână doar pentru a vizita Sibiul iar și iar. Asta nu pentru că nu ai timp să ajungi la toate punctele de interes ale orașului, doar că am vrut să mă bucur de fiecare detaliu.

M-am plimbat, am mers și am mers, ici și colo, luând străzile la stânga sau la dreapta și admirând fiecare colț.

Dacă ai ocazia, nu rata Sibiul. Iar dacă vrei o experiență unică, romantică și specială, Sibiul este pentru tine.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top