Now Reading
4 rețete vegane care îți vor încânta oaspeții

4 rețete vegane care îți vor încânta oaspeții

Ești în căutarea unor rețete vegane și totodată delicioase pentru masa de Revelion? În această listă vei găsi cele mai gustoase rețete vegane care îi vor încânta până și pe cei mai pretențioși oaspeți!

Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă foarte specială a anului, iar contextul actual ne-a demonstrat că cel mai frumos lucru pe care îl poți face este să petreci timp cu familia și prietenii. Dar ce facem atunci când vine vorba de pregătirea mesei pline de bucate delicioase? Pentru veganii la început de drum sau pentru persoanele care pur și simplu vor să prepare bucate ceva mai light, crearea celui mai bun meniu pentru Revelion poate să fie o provocare. Nu este ușor să incluzi de fiecare dată cele mai sănătoase, gustoase și variate rețete, și, mai mult decât atât, care să și fie pe gustul tuturor invitaților. Ți-am pregătit 4 dintre rețetele mele preferate pentru un Revelion vegan, care vă vor ajuta să creați cel mai gustos meniu la final de 2020.

1. Salată cu varză de bruxelles și merișoare

Pe cât de ușoară, pe-atât de gustoasă! Vei avea nevoie doar de 10-12 verze de bruxelles, 2 cartofi dulci, 50 g merișoare și, opțional, boabe de rodie. Începe cu spălatul și tăiatul legumelor care urmează să fie puse la cuptor timp de 20 de minute la 180 C. Când vine vorba de condimente, ai frâu liber. Însă daca ai rămas în pană de idei sau vrei să încerci ceva nou, poți opta pentru mixul „Verdețuri Italiene” de la Kotanyi și, în plus, 2-3 fire de rozmarin proaspăt. După ce ai scos verzele de bruxelles și cartofii dulci din cuptor, lasă-i la răcit pentru câteva minute înainte să asamblezi salata. Adaugă merișoarele și rodia et voala, aperitivul tău e gata pentru masa de Revelion!

2. Supă-cremă de mazăre

Pentru această rețetă vei avea nevoie de ceva mai multe ingrediente, dar va fi gata în 15 minute. Îți trebuie 500g mazăre, 2 morcovi, 50g unt vegan, 2 cartofi, o țelină mică, sare, piper și smântână vegetală pentru decor. Ca și până acum, primul pas pe care trebuie să îl faci este să speli mazărea verde, după care o poți pune la fiert, separat de celelalte legume. Țelina și cartofii se spală și se taie cubulete, după care se călesc câteva minute. Mai apoi, se adaugă apa și se fierbe până devin ușor de pasat. După ce au fiert toate legumele, se scot din apă și se pasează cu ajutorul unui blender, până se obține un piure fin. Treptat, se adaugă peste compoziție supa în care au fiert morcovii și untul topit. Condimenteaz-o după gust și servește-o caldă, cu o lingură de smântână și crutoane. Poftă bună!

3. Salată cu clementine și nuci

See Also

Am văzut această rețetă pe Instagram la Andreea Grecu ( @tastebazaar ) și de atunci o fac de câte ori am ocazia sau clementine rătăcite prin casă. Varianta ei conține parmezan, însă eu am decis să o veganizez. Iată de ce ai nevoie: 80g mix de frunze verzi, 3 clementine, 20g merișoare și 50g tofu afumat. Dressingul este tot făcut în casă și îți trebuie 2 linguri de oțet balsamic, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de suc de clementine, o linguriță de sirop de agave, o linguriță de muștar, sare și piper. Pentru început, prăjește nucile într-o tigaie dar fără ulei. Pune ingredientele pentru dressing într-un borcan mic, fixează capacul și agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza. Așează într-un bol frunzele verzi și toarnă peste ele ¾ din dressing, după care amestecă bine. Feliază clementinele și așează-le peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele și opțional, tofu tăiat în felii subțiri. La final se toarnă și restul de dressing și gata, aveți o salată numai bună de savurat!

4. 
Negresă cu fructe de pădure

După atâtea preparate sărate, era cazul să vă prezint și o rețetă dulce, iar negresa vegană a meritat așteptarea. Vei avea nevoie de 120g făină albă, 20g cacao, 75g zahăr, un plic de praf de copt, 150g lapte de cocos, 60 ml ulei de cocos, o esență de vanilie și 200g ciocolată neagră. Deși sună complicat, rețeta e mult mai simplă decât pare. Începe prin a pre-încălzi cuptorul la 180 C.  Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele uscate: făină, cacao, zahăr, praf de copt. Mai apoi adaugă lapte, ulei și esență de vanilie. Topește ciocolata și incorporeaz-o treptat în aluat, după care pune-o la cuptor pentru 20 minute. Între timp, poți face o cremă simplă, din unt vegan amestecat cu o lingură de zahăr. După ce ai scos negresa din cuptor și ai lăsat-o să se răcească, orneaz-o după bunul plac, eu am ales fructe de pădure.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker