Acum citește
Black Fashion Matters

Black Fashion Matters

Când vine vorba despre rasism, nu mai vorbim despre atitudinile de acum 60 de ani. Atitudinile rasiale s-au schimbat în feluri importante, iar aceste schimbări ne ajută să înțelegem realitatea de astăzi. Totuși, asta nu înseamnă că discriminarea a dispărut în totalitate din societate. Încă de la Thurgood Marshall, care a fost primul afro-american numit vreodată la Curtea Supremă a SUA, până la doamna CJ Walker, prima femeie milionară afro-americană din lume, apoi la Barack Obama, primul președinte afro-american din istoria SUA, ajungem la Kamala Harris, prima femeie de culoare din istorie care ocupă funcția de vicepreședinte SUA în prezent, putem spune că lumea a evoluat atât de mult, încât Black people au devenit o importantă sursă de inspirație pentru societate.

Iar dacă vorbim despre era modei, ce înseamnă cu adevărat asta pentru Black people, care au fost întotdeauna marginalizați? Și da, toți avem religii diferite, limbi diferite, culoare a pielii diferită, dar un lucru îl avem în comun, și anume că aparținem rasei umane. Și totuși de ce persoanele de culoare au fost marginalizate?

Știm deja că moda a fost întotdeauna percepută ca un standard prin care să ne măsurăm. Cu trecerea timpului, fără să mai existe stereotipuri, reprezentarea oamenilor de culoare în modă a crescut. Mai multe femei de culoare au apărut pe copertele unor reviste de modă de top cum ar fi Vogue, Elle, Essence Magazine sau Cosmopolitan.

“I’m a Black woman. I come from a Black woman, who came from a Black woman, who came from a Black woman and I’m going to give birth to a Black woman.” — Rihanna

Și exact așa arată mândria unei femei că este Black woman. Rihanna, cântăreață, actriță, femeie de afaceri a reușit cu siguranță să revoluționeze industria de Beauty și Fashion.

Diversitatea este un termen important în modă și clar este necesară. Pentru mine, moda este un ansamblu de elemente care constituie expresivitate, rafinament, stil. Și trebuie să recunoaștem că Black people au avut o evoluție impresionantă în industria Fashion. Cu siguranță te-ai întrebat cine este prima femeie de culoare care a apărut pe coperta unei reviste. Ei bine, numele ei este Beverly Johnson și a pozat pentru revista Vogue US în anul 1974.

Zendaya paying homage to the great Donyale Luna Covering Essence Magazine

 

Michael B. Jordan is PEOPLE’s Sexiest Man Alive for 2020

 

Vezi și

Michaela Coel Covers British GQ, November 2020

LaPorcshia and Fatou for Vogue Arabia

 

Lizzo Covers VOGUE US October 2020, Photographed by Hype Williams

 

Keke Palmer Covers Cosmopolitan US, August 2020

Deci, dacă vrem să facem parte din viitor, trebuie să încurajăm și să sprijinim oamenii, indiferent de culoarea pielii!

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus