Now Reading
Tradiții neobișnuite de Anul Nou în jurul lumii

Tradiții neobișnuite de Anul Nou în jurul lumii

Celebrarea Anului Nou este un moment foarte important, iar oamenii sunt parcă mai superstiţioşi ca niciodată, în speranța că vor avea un an îmbelșugat dacă respectă tradițiile specifice, oricât de bizare ar părea. În diferite colțuri ale lumii sunt prezente diferite obiceiuri, care mai de care mai ciudate, unele practicate cu strictețe chiar și în prezent. Vă prezentăm câteva dintre aceste tradiții deosebite și semnificațiile din spatele lor.

România

Cu toții știm despre obiceiul de a merge cu plugușorul, capra sau umblatul cu ursul. Cel mai des întâlnit dintre toate, în oricare zonă a țării, este mersul cu sorcova. Totuși, în satele bucovinene am întâlnit tradiția puțin bizară prin care se obișnuiește ca tineri mascați să umble împreună, costumați în personaje precum ursul, capra, căiuții, cerbii, urâții, frumoșii, dracii, etc.,iar semnificația acestui obicei este de a speria spiritele rele în vederea unui An Nou liniștit.

Danemarca

Danezii sunt foarte stricți atunci când vine vorba de respectarea tradițiilor.  Aceștia au diferite obiceiuri de Anul Nou, dar cel mai remarcabil este că toate farfuriile nefolosite sunt păstrate până la data de 31 decembrie, atunci când vor fi sparte de tocul ușilor. Farfuriile sparte de uşile caselor sunt semn de prietenie, iar cu cât sunt mai multe farfurii sparte de uşă, cu atât gazda are mai mulţi prieteni.

Columbia

Una dintre cele mai frumoase tradiții care există de Anul Nou este practicată de columbieni. Aceștia, în speranța de a călătorii cât mai mult în anul ce urmează, poartă cu ei valize toată ziua de 31 decembrie.

Spania 

În Spania, dacă poţi să mănânci 12 boabe de struguri la miezul nopţii, ai parte de noroc în anul care vine. Fiecare boabă de strugure reprezintă o lună a anului următor. Un obicei similar există şi în Portugalia, cu diferenţa că aici sunt preferate smochinele. Astfel, în noaptea dintre ani, trebuie înghiţite 12 smochine, care simbolizează 12 dorinţe pentru anul ce vine.

Japonia

Mâncarea tradițională este nelipsită de pe mesele japonezilor în seara de anul Nou. Aceșția respectă tradiția de a consuma preparate specifice culturii lor, cel mai renumit fiind Toshikoshi Soba. În plus, clopotele sună de 108 ori, acest lucru aducând purificare asupra oamenilor, iar această cifră reprezintă numărul păcatelor acumulate într-un suflet de-a lungul anului. Loviturile de gong simbolizează alungarea păcatelor unul câte unul. Este, de asemenea, important pentru japonezi să intre zâmbind în noul an ca să fie fericiți tot anul următor.

See Also

Franța

Știm deja pasiunea francezilor pentru crêpes, iar aceștia nu renunță la clătite nici măcar de Revelion. Din contră, este o tradiție în Franța ca în seara dintre ani să consume și mai multe clătite decât în mod obișnuit pentru noroc în Anul Nou.

Chile

Una dintre cele mai bizare tradiții de Anul Nou se regăsește în Chile. Familiile petrec noaptea în cimitir, lângă mormintele celor dragi răposați.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top