Now Reading
Cele mai frumoase castele din România

Cele mai frumoase castele din România

România este o țară cu o istorie incredibilă, peisaje care-ți taie răsuflarea și o mulțime de locuri deosebite care merită vizitate măcar o dată în viață.

Printre aceste locuri, castelele din țara noastră atrag în fiecare an mii de turiști străini, și nu numai, datorită frumuseții lor inconfundabile.

Castelul Peleș, Sinaia

Pe lângă aerul regal care te învăluie în momentul în care pășești în Sinaia, crestele munților care te copleșesc prin maiestuozitatea lor, Castelul Peleș, aflat la numai 20 de minute de mers pe jos din centrul orașului te va transporta într-o lume de basm imediat ce îl vezi.

Castelul a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o supraață de 24 de km în anul 1874, devenită ulterior Sinaia, din iniţiativa suveranului.

Castelul Peleș este o destinație excelentă nu doar pentru arhitectura incredibilă, ci și pentru zona frumoasă care a inspirat construirea acestuia. Pentru Coroana României, acesta este cel mai important monument istoric, fiind o amintire a unei perioade importante din cele mai glorioase timpuri ale țării.

Este plasat într-o poieniță, înconjurat de brazi și un curs de apă. Chiar și drumul către castel este plăcut, prin pădure, pe o potecă amenajată special pentru pietoni. Este pavată, spațioasă și perfectă pentru o plimbare în orice anotimp. În plus, pozele pe care le poți face de la balconul castelului sunt superbe.

Castelul Bran, Brașov

Despre Contele Dracula s-au scris cărți iar pe baza cărților s-au realizat filme și așa este ascociat Castelul Bran cu acest personaj mitic, nemuritor.

Renumit pentru poveștile de groază care s-au spus de-a lungul vremii despre locuitorul acestui castel, Vlad Țepeș, Castelul Bran ascude cea mai misterioasa legendă a țării – Legenda Contelui Dracula.

Când încetăm să visăm și ne aducem aminte de istorie, Dracula este adesea confundat cu Vlad Tepeş, prinţul valah, domn peste castelul din Principatul Valahia. Cum Castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, lumea întreagă se referă la el ca fiind Castelul lui Dracula.

Personajul romanului cu acelaşi nume scris la sfârșitul secolului XIX de irlandezul Bram Stoker, este un conte transilvănean, stăpân al unui castel de  pe un vârf de stâncă înaltă, de unde domnește peste Transilvania.

Departe de ficțiune, despre Bran ne amintim și că în data de 1 decembrie 1920, locuitorii Braşovului, împreună cu primarul Karl Schnell, au oferit Castelul Bran Reginei Maria a României. Castelul a devenit reşedinţa favorită a Reginei Maria, care l-a restaurat şi reamenajat pentru a fi folosit de către membrii familiei regale.

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Prima fortificație de piatră din Hunedoara, plină de legende care te țin cu sufletul la gură, Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai renumite din România.

Arhitectura, podul emblematic din fața castelului cât și istoria acestui moment sunt principalele motive pentru care este atat de vizitat.

Una dintre cele mai interesante legende ale castelului este dată chiar de numele acestuia, numele familiei regale care a locuit aici provine din latinescul „Corvus”, care inseamna „Corb”, o pasare care simboliza cu totul altceva în evul mediu, si anume întelepciunea si longevitatea.

Odată ce ajungi acolo, în acel ținut magic, totul ți se va părea rupt dintr-o poveste cu prinți și prințese.

Intrarea se face dinspre localitatea Sântuhalm urmând bulevardele Traian, Republicii şi Libertăţii. Cu siguranță prietenii Waze sau Google vor fi alături de tine.

Castelul Cantacuzino, Bușteni

Poate dacă până acum castelele pe care ți le-am prezentat sunt descrise exact ca un castel dintr-o poveste Disney, Castelul Cantacuzino este mai degrabă o locație nu atât de regală, cât elegantă și clasică.

See Also

Orientat către munți, cu cea mai frumoasă priveliște pe care o poți avea în timp ce bei o cafea pe terasa castelului, locul este potrivit pentru tine dacă îți dorești relaxare și o experiență plină de rafinament.

Terasa este deschisă, îți permite să savurezi o băutură delicioasă în timp ce te bucuri de spendoarea locului.

Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino fost ministru al României între anii 1899-1900 și 1904-1907.

Castelul Banffy, Bonțida

Dacă știi despre festivalul Electric Castle, sigur știi și că numele castelului unde se organizează an de an festivalul de muzică este Banffy.

Numeroase stiluri arhitecturale, de la renascentiste, romanice, baroc și neogotice au conturat imaginea castelului drept ” Versailles-ul Transilvaniei”.

Faptul că în cel de-al doilea război mondial clădirea a jucat rol de spital militar, plasează castelul printre cele mai bântuite locului din România. Totuși, noi nu am auzit niciun  petrecăreț de la EC să fugă de la festivalul numai decât, așadar, poate sunt fantome pașnice.

Oricum, față de celelalte castele menționate, Castelul Banffy nu a fost prezervat și îngrijit iar frumusețea lui s-a mai pierdut cu timpul.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
4
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top