Unde și cum schiem iarna aceasta?



Fashion, beauty, travel și sănătate Editor la Daily Magazine.
Încă din luna Decembrie, domeniile schiabile din România au dat startul sezonului de schi 2020-2021, spre bucuria iubitorilor sporturilor extreme de iarnă. În materialul ce urmează îți vom prezenta cele mai cunoscute pârtii de ski din România, unde te vei putea bucura de un sejur plin de zăpadă: Straja, Sinaia, Predeal și Poiana Brașov.
Straja deschide sezonul de schi cu masca pe față
Românii se pot bucura de un sejur la Straja încă din 28 Noiembrie. Însă, diferit de alți ani, atât masca de protecție, cât și distanțarea socială devin obligatorii pe pârtie și la îmbarcarea la teleschi. Administratorii domeniului schiabil din Valea Jiului au anunțat într-o postare pe Facebook că programul de funcționare este 09:00 – 17:00, iar nocturna funcționează cu minimum 10 persoane. De asemenea, anul acesta teleschiurile de pe Platoul Soarelui vor avea 3 coloane separate și distanțate pentru îmbarcarea la teleschi. Pe lângă pârtiile excelente dotate cu toate facilitățile necesare, panorama din stațiunea hunedoareană oferă un peisaj montan pitoresc, ce ar stârni atenția oricărui iubitor al naturii. Nu doar că vei petrece un sejur departe de aglomerația din stațiunile de pe Valea Prahovei, dar vei observa că și prețurile sunt mult mai reduse. Când vine vorba de cazare, în Straja vei găsi în jur de 210 pensiuni, vile și cabane, ca să ai de unde alege.
Sinaia: stațiunea în care sezonul de iarnă este cel mai lung
Sinaia este stațiunea care oferă schiorilor un domeniu schiabil de aproximativ 17 kilometri, 16 pârtii și 3 trasee de ski. De asemenea, datorită temepraturilor scăzute și altitudinii, Sinaia este considerată stațiunea în care sezonul de iarnă este cel mai lung. Pârtiile sunt potrivite tuturor schiorilor, și veți avea de ales intre 4 pârtii ușoare, 8 de dificultate medie și 3 cu grad de dificultate ridicat. Cea mai lungă pârtie are 200 de metri lungime și un grad de dificultate mediu.
Vei putea avea acces pe pârtiile de pe platoul Bucegi cu telegondola, fie din Sinaia, fie de la cota 1400, iar abonamentul pentru o zi costă în jur de 150 lei. Dacă ai ajuns la Sinaia fără schiuri sau snowboard, le vei putea închiria direct din stațiune, la un preț în jur de 50 lei/zi. Există măsuri de siguranță și în Sinaia, astfel că în telegondolă vor intra maxim 4 persoane, masca rămâne în continuaare obligatorie și există dispensere pentru dezinfectant înnfiecare poartă. Chiar și cu măsurile de distanțare fizică în vigoare, te vei putea bucura de pârtiile din Sinaia până pe 15 aprilie.
Predeal: 7 kilometri de pârtie practicabilă
Stațiunea Predeal este cunoscută pentru cei 7 kilometri de pârtie practicabilă. De Clăbucet probabil că ai auzit, chiar dacă nu ești schior. O pârtie cu o lungime totală de 2100 metri și un grad mediu de dificultate. Domeniul schiabil din Predeal îi mulțumește și pe schiorii profesioniști, dar și pe cei începători, punandu-le la dispoziție trasee și pârtii cu mai multe grade de dificultate. Cea mai lungă pârtie din zonă este Cocoșul, de 2250 metri, iar cea mai scurtă Clăbucet Varianta, de doar 790 metri. Una dintre cele mai apreciate stațiuni din Romania oferă iubitorilor sporturilor de iarnă și un peisaj de vis. Dacă schiatul ți se pare extenuant, te vei putea bucura de o cană de vin fiert și de peisajul Munților Bucegi, Postăvaru și Piatra Mare. Însă nu-ți uita masca de protecție acasă și încarcă-te cu multă răbdare pentru că și aici va trebui să respecți distanțarea fizică.
Poiana Brașov: tunurile de zăpadă pornite
Una dintre cele mai populare stațiuni montane din România, Poiana Brașov este preferată de schiorii români și, deopotrivă, de cei străini. Te vei putea bucura de mai bine de 22 de kilometri de pârtii de ski, 2 telecabine, o telegondolă, 5 instalații de teleshi și 2 de telescaun. În Poiana Brașov ai la dispoziție 12 pârtii cu grade diferite de dificultate, iar stratul de zăpadă se menține 4-5 luni pe an. Dacă ești începător, vei putea să te bucuri liniștit de zăpadă pe pârtiile Bradul și Stadionul. Iar dacă ai mai multă experiență, vei putea schia pe Pârtia Lupului, Drumul Roșu, Slalom, Subteleferic și Pârtia Ruiului. O veste bună pentru schiori este că în tot Masivul Postăvaru tunurile de zăpadă funcționează la capacitate maximă încă de luna trecută. Ca și în celelalte stațiuni, masca de protecție este obligatorie iar distanțarea fizică recomandată. De asemenea, instructorii de schi au renunțat la lecțiile de grup, optând pentru cele individuale.
Care este reacția ta?
