Now Reading
Tendințe în arta tatuajelor pentru 2021

Tendințe în arta tatuajelor pentru 2021

Tatuajele s-au bucurat de o creștere masivă a popularității în ultimii zece până la douăzeci de ani. Pe vremuri asociată cu zona underground, arta corporală este acum destul de generală. Pe măsură ce tot mai mulți oameni se tatuează, întregul domeniu se extinde și se dezvoltă.

Domeniul atrage artiști talentați care introduc noi modele și le reînvie pe cele vechi. La fel ca în cazul oricărui tip de artă sau modă, anumite tendințe cresc și scad în domeniul artei tatuajelor. Dacă vă gândiți la un tatuaj, este bine să fiți la curent cu unele dintre cele mai noi tendințe pentru 2021.

  1. Tatuajele cu acoperire totală (de tipul cover-up)

Poate una dintre cele mai surprinzătoare predicții vine de la Huka Lewis – Royal Heritage Tattoo. Pentru ea, 2021 va fi anul acoperirii – nu tocmai un nou tatuaj.

„Cred că cele mai mari tendințe în tatuaje pentru 2021 vor fi acoperirile, întrucât perioada de carantină le-a oferit oamenilor mult timp să se uite la ei înșiși și să se gândească la ceea ce nu le place și [ce ar dori] să schimbe”, spune tattoo-artist pentru Bustle. „Realizarea [a fost] că timpul este scurt și lucrurile s-ar putea schimba oricând, așa că de ce să aștepți?”

 

2. Tatuajele pe față și pe gât

Chiar dacă tatuajele devin mai obișnuite, tatuajele gâtului și feței sunt încă considerate destul de extreme, dar mult mai puțin decât  acum câțiva ani. Justin Bieber este o celebritate care și-a făcut recent un tatuaj pe față, deși  foarte mic (cuvântul „Grace” apare deasupra sprâncenei sale drepte). La fel ca Bieber, mulți oameni aleg tatuaje faciale delicate, care constau în cuvinte, flori, stele sau modele.

Tatuajele pe gât sunt puțin mai răspândite și mai puțin controversate decât tatuajele pe față, deși depind de dimensiunea, subiectul și stilul designului. Dacă intenționați o carieră ca bancher de investiții sau avocat corporativ, este posibil să doriți să regândiți un tatuaj pe gât sau față.

Totuși, acestea și alte tatuaje controversate anterior devin din ce în ce mai populare și pot fi, în câțiva ani. acceptate peste tot.

Dacă îți place ideea unui tatuaj care să nu se observe instantaneu, există câteva tendințe legate de tatuaje care merită luate în considerare.

Tatuajele pentru urechi, care pot fi realizate exact pe ureche sau în apropiere, sunt o posibilitate pentru modele mici sau cuvinte și fraze. O altă opțiune sunt tatuajele din spatele gâtului, care sunt mai puțin vizibile decât desenele din partea din față a gâtului.

 

3. Tatuajele alb-negru 

Tatuajele alb-negru monocrome sunt considerate o operă de artă clasică, de bază,  dar modul sofisticat în care sunt folosite aceste nuanțe le transformă în tendință lider. Artiștii își depășesc limitele pentru a crea o iluzie de profunzime prin încorporarea variațiilor de scală de gri cu lucrări precise, saturate pe linie neagră. De multe ori aceste nuanțe mai întunecate sunt contrastate cu detalii albe, pătrunzătoare, care produc o operă de artă izbitoare. Frumusețea amestecului de negru, alb și gri constă în faptul  că aceste culori sunt aplicate la aproape orice stil de tatuaj. De la  tonurile acoperite cu negru total, până la cele mai modeste piese, cu tonuri gri, aceasta este o tendință care se potrivește iecărei vârste și tip de piele. Vă sugerăm să redați fotografii, precum și orice tip de text , în alb și negru, pentru a obține un aspect atemporal, dar distinct.

 

4. Tatuajele minimaliste 

See Also

În secolul trecut, cantitatea de ace din aparatele pentru tatuaje a scăzut de la aproximativ 7 la 10 la doar 3 sau chiar 1. Consecințele acestei reduceri a acelor este că lucrul pe linie devine din ce în ce mai precis și rafinat. Tatuajele cu linii fine, precum și tatuajele cu un singur ac, vor fi foarte la modă pentru 2021 și vor rămâne populare mulți ani de acum încolo. Tatuajele cu linii fine au o grosime de doar un nivel față de tatuajele cu un singur ac, ultra subțiri și delicate. Efectul pe care aceste două stiluri îl evocă, captivează aproape fiecare vedetă de la Hollywood, atât femeile, cât și bărbații. În timp ce puteți alege scene extrem de complexe utilizând aceste metode, ele sunt cel mai adesea asociate cu teme mai minimaliste. De exemplu, mici simboluri iconice, cum ar fi stelele, inimile și florile, sunt acum tatuate cu câteva ace. Dacă doriți să mergeți mai sus, vă recomandăm să încercați aceste două idei: puteți alege linii precise umplute cu umbrire multidimensională sau puteți alege să obțineți doar schița formelor și simbolurilor recunoscute.

 

5. Tatuajele suprarealiste

 

La fel ca fascinația noastră pentru hiperrealism în lumea tatuajelor, iubim și suprarealismul. Aceasta este o mișcare foarte ciudată care își propune să construiască un efect de trompe l’oeil. Conținutul acestor tatuaje se bazează în mare parte pe mișcarea artei occidentale de la începutul secolului al XX-lea. Dali-esque, imagini de vis ale animalelor exotice contorsionate cu explozii de culoare și simboluri bizare sunt doar câteva dintre exemplele care vă vor inspira primul tatuaj suprarealist. Având în vedere că Italia este cea mai tatuată națiune din lume, putem conta pe talentul lor de a iniția această tendință la fel cum a făcut-o De Chirico acum un secol cu suprarealismul. Această tendință poate fi combinată cu o serie de alte tendințe din 2021 pe care le-am menționat, cum ar fi forme geometrice, culori vii, linii fine, microrealism și multe altele!

 

Atunci când alegi  designul pentru tine, trebuie să iei în considerare ceea ce este potrivit pentru tine. Stilul și amplasarea tatuajului trebuie să reflecte personalitatea ta unică, precum și stilul tău de viață.

Amintiți-vă întotdeauna că un tatuaj este un angajament pe tot parcursul vieții, așa că trebuie să vă alegeți designul cu înțelepciune!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top