5 beneficii ale dietei vegane



Fashion, beauty, travel și sănătate Editor la Daily Magazine.
Greta Thunberg, Sir Paul McCartney, Woody Harrellson, Lewis Hamilton, Pamela Anderson, RZA, Miley Cyrus, John Salley și Cory Booker. Aceste nume au cel puțin un lucru în comun: se bucură de beneficiile unei vieți vegane. Veganismul este pretutindeni în zilele noastre, iar oamenii care renunță la produse de origine animală în favoarea unei diete vegane fac acest lucru din câteva motive pe care le vei află în următorul articol:
Ce este o dietă vegană?
Cei care urmează o dietă vegană, numită și dietă pe bază de plante, nu consumă produse de origine animală, precum carne, lactate, ouă, miere și gelatină. Dar veganismul înseamn[ mai mult decât o dietă. Conform Societății Vegane, definiția este următoarea: „Veganismul este un mod de a trăi care încearcă să excludă, pe cât este posibil și practic, toate formele de exploatare și cruzime față de animale pentru hrană, îmbrăcăminte sau orice alt scop.” De exemplu, veganii nu poartă îmbrăcăminte confecționată din materiale animale (cum ar fi piele și lână), nu cumpără produse cosmetice testate pe animale și nu susțin divertismentul care se bazează pe exploatarea animalelor, cum ar fi coridele sau delfinariile.
Beneficii ale dietei vegane
O echipă de cercetători britanici scot în evidență riscurile la care ne supunem sănătatea atunci când consumăm carne, lactate și ouă și beneficiile asociate unei diete pe bază de plante. Mulți experți sunt de acord că a deveni vegan te poate ajută să trăiești o viață mai lungă.



5. Accentul pe sustenabilitate
Multe branduri de modă vegane pun accentul pe sustenabilitate atunci când vine vorba despre colecțiile lor. Brandul de încălțăminte No Saints folosește deșeurile alimentare pentru a-și face adidași din piele vegană. Pielea de ananas a companiei, numită Piñatex, este fabricată din fibre de frunze de ananas, care sunt un produs secundar al recoltei de ananas și care altfel s-ar pierde. Utilizarea acestor fibre oferă venituri suplimentare comunităților de fermieri și economisește deșeurile de la incinerare, ceea ce ar fi creat emisii toxice. No Saints folosește, de asemenea, coji de mere aruncate de industria sucurilor pentru a face pantofi din piele de mere. Brandul german de încălțăminte Thies și brandul brazilian Insecta produc articole de modă vegane din deșeuri de plastic. Adidas a făcut echipă cu Parley for the Ocean pentru a produce un pantof vegan cu plastic extras din ocean. Fiecare pantof conține 12 sticle de plastic în valoare de deșeuri, unele dintre acestea provenind din plase de pescuit aruncate.

Care este reacția ta?
