Now Reading
Cărți de citit pe tot parcursul anului 2021

Cărți de citit pe tot parcursul anului 2021

Atât de multe cărți, dar timp așa puțin. Poate nu realizați, dar o carte bună îți va rămâne alături pentru întreaga viață. Aruncați o privire la recomandările noastre pentru unele dintre cele mai interesante cărți pe care toată lumea ar trebui să le citească în timpul vieții: 

• DRAGOSTE

1. “De vorbă cu Emma”, de Vitali Cipileaga;

Cine am fi noi fără dragoste? Cum ar fi dragostea fără noi? Într-o lume a iubirii și a poveștilor de viață, Emma, femeia rebelă și inocentă în același timp, caută răspunsuri la propriile întrebări. O ajută să le găsească Greg, bărbatul creator și omul ei de încredere, alături de care trăiește bucurii și dezamăgiri, redate în dialoguri și reflecții. Lângă el, ea e caldă ca o ploaie de vară sau rece ca un sloi de gheață. Conflictul pe muchie generează trăirile femeii – ale Emmei, și, implicit, ipostazele în care ea ripostează sau încheie armistiții. Cu siguranță însă, nu există o altă cale de mijloc decât dragostea”.

2. “Alekzandre”, de A. Stephanie;

3. “Malakai”, de A. Stephanie;

“MALAKAI e mai mult decât o poveste, mai mult decât un roman din categoria cărți de dragoste sau cărți bestseller. E un destin care-și caută, independent, pașii. Două volume aparte în care coincidența devine baza unor întâmplări ce aveau să dea peste cap un viitor strălucit. Două universuri diferite se unesc în lupta cu ele însele pentru ca bătălia finală să aibă ca protagoniști sacrificiul și speranța. Prin MALAKAI trăiești viața ca un moment, ghidat fiind de puterea unei iubiri atipice în care instabilitatea e acel cuvânt care nu cunoaște margini. Te vei regăsi adesea în întâmplările din MALAKAI pentru că nu este vorba doar despre o poveste de dragoste. Este o poveste despre viață, în timp ce aștepți să-ți trăiești viața. O poveste despre coincidențe, despre responsabilități, despre prietenie, despre speranță, dar și despre sacrificii. Și, nu în ultimul rând, o poveste care te învață să accepți inevitabilul, să îți vindeci rănile, să ceri mai multe de la sine”.

4. “Mai presus de el”, de Damă de treflă;

Iubire, speranță, regăsire de sine, răspunsuri la întrebări, motive să mergi mai departe. Toate acestea le găsești într-o poveste extraordinară semnată Dama de Treflă. “Mai presus de el” este un roman inspirat din viața reală, cu o scriere directă dar în același timp plină de emoție și neprevăzut. O scriere în ale cărei cuvinte și trăiri te vei regăsi cu siguranță”.

5. “Fluturi”, de Irina Binder;

Se spune că, atunci când citeşti unele cărţi, nu poţi sau nu ştii cum să vezi şi să treci dincolo de coperţi, dincolo de aparenţe, dincolo de cuvinte. Unele cărţi sunt aşa, iar altele sunt altfel. Sunt cărţi care te fac să pătrunzi cu paşi timizi şi mici, în lumea şi în sufletul celui care le-a scris. Iar cartea “Fluturi” este o invitaţie în universul unui suflet. Povestea începe oarecum timid, ca să continue cu paşi grăbiţi şi să sfârşească printr-o avalanşă, aparent haotică, a tot ceea ce înseamnă şi poate aduce iubirea în viaţa unui om: fluturii iubirii, fericire fără margini, lacrimi şi amărăciune, dezamăgire şi resemnare. Citind cartea, descoperi magia fluturilor, care într-o singură zi se nasc, iubesc şi mor. Ei asistă la propria lor naştere şi îşi trăiesc viaţa, ca să asiste chiar şi la propria moarte. Au parte de iubiri stinghere care ofilesc şi visează pe flori străine, deseori nesărutate, făcându-le să vibreze a goluri neplânse, a doruri neînvinse. Fluturii iubirii ating pe oricine găsesc frumos. Ei surprind întreaga esenţă a lumii, în dorul dintre două bătăi de aripi. Se bucură alungând şi respirând doruri nebune, şoptind la fiecare deschidere de aripi, iubire.Iubirea face ca, în timp, măştile oamenilor să cadă, pentru că prea puţini sunt cei care, odată dezveliţi de măşti, mai pot privi printre şi spre iluziile vinovate pe care le-au creat sau păstrat şi să topească lacrimi, prin sărutări fierbinţi, cu care să alunge toate umbrele vieţii. Citind cartea Fluturi, te bucuri de un univers plin de emoţii şi te regăseşti în fiecare zbucium. Iar la finalul poveştii, te bucuri că Fluturi nu este doar o poveste, regăsind părţi din sufletul tău ascunse acolo, între pagini. La sfârşit, te bucuri, zâmbeşti şi mulţumeşti pentru tot: că ai cunoscut şi trăit iubirea cu toţi fluturii şi cu toate lacrimile ei, că ai avut parte de prietenii adevărate şi sincere, că ai crescut printre cei mai minunaţi şi delicaţi oameni, că te-ai pierdut ca să te regăseşti, pentru că toate au un rost şi pentru că nimic nu este întâmplător”.

6. “Până la sfârșit”, de Irina Binder;

7. “Înainte să te cunosc”, de Jojo Moyes;

8. “Grey”, de E.L. James;

9. “Adulter”, de Paulo Coelho;

10. “Sub aceeași stea”, de John Green;

11. “Refugiul”, de Nicholas Sparks;

12. “O zi”, de David Nicholls;

13. “Apă pentru elefanți”, de Sara Gruen;

14. “Amurg”, de Stephenie Meyer.

15. “Believe”, de Katie Jones;

16. “If you were mine”, de Melanie Harlow;

17. “Legile inimii”, de Sandra Brown;

18. “La cinci pași de tine”, de Rachel Lippincott/ Mikki Daughtry/ Tobias Iaconis;

19. “Dulce supunere”, de Maya Banks;

20. “Invitație la nuntă”, de Helen Warner.    

 

• DEZVOLTARE PERSONALĂ

1. “Cine sunt eu?”, de Andrei Vulpescu/Gabriela Dumitru;

“Cine sunt eu? Calea spre autocunoaștere și vindecare este ca o mână întinsă atât persoanelor care au pierdut busola, cât și celor care vor să-și perfecționeze anumite abilități. Aduce în dezbatere un concept nou, proaspăt – igiena emoțională – o carte care te ajută să te înveți, să te studiezi, să lucrezi cu tine și, de ce nu, să înveți să-ți controlezi gândurile, deciziile și să-ți înțelegi emoțiile. Este un ghid și te va ajuta doar în măsura în care îi vei permite să te ghideze”.

2. “Cum să devii o persoană cu influență”, de John C. Maxwell/Jim Dornan;

3. “Arta manipulării”, de Kevin Dutton;

4. “Atitudinea este totul”, de Jeff Keller;

5. “Arta sublimă a nepăsării”, de Mark Manson;

6. “Inteligența emoțională”, de Daniel Goleman;

See Also

7. “Femei care iubesc prea mult”, de Robin Norwoon;

8. “Cum să învingi grijile și stresul”, de Dale Garnegie;

9. “De ce eu, de ce așa, de ce acum?”, de Robin Norwoon;

10. “Cum să facem față persoanelor toxice”, de Tim Cantopher;

11. “Curajul de a fi fericit”, de Ichiro Kishimi/Fumitake Koga;

12. “De vorbă cu mine însumi”, de Prentice Mulford;

13. “Forța gândirii pozitive”, de Norman Vincent Peale;

14. “Anxietatea”, de Scott Stossel;

15. “Înțelegerea vieții”, de Alfred Adler;

16. “Manualul femeii de succes”, de Andra Olarean;

17. “Secretele supreme ale încrederii depline în sine”, de Robert Anthony;

18. “Uită de griji, începe să trăiești”, de Dale Carnegie;

19. “Schimbând gândirea, îți schimbi viața”, de Brian Tracy;

20. “Arta de a iubi”, de Erich Fromm.


Cărțile le găsiți pe www.bookzone.ro (puteți de asemenea să urmăriți pagina lor de Instagram @bookzone.ro) sau pe www.libris.ro (Instagram: @libris.ro) sau în orice librărie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
2
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top