Now Reading
15 ținute regale recreate în The Crown

15 ținute regale recreate în The Crown

Unul dintre cele mai semnificative aspecte din celebrul serial The Crown difuzat de Netflix este, fără doar si poate, moda. Și, deși serialul nu reproduce întotdeauna evenimentele exact așa cum s-au întâmplat în viața reală, pune accent pe detaliile celor mai importante momente din istorie.  În cinstea revenirii The Crown, am adunat cele mai bune ținute care au fost recreate în show.

Sezonul 1 (1947)

În timp ce prințesa Elisabeta (Claire Foy) așteaptă aprobarea logodnei sale, ea poartă o rochie cu mâneci lungi, mov si cu detalii cu funde. Rochia descrisă chiar în primul episod este o recreație a rochiei pe care a purtat-o ​​prințesa Elisabeta pentru a-și anunța logodna cu prințul Filip în 1947. În viața reală, mânecile erau mai scurte, iar țesătura era cu câteva nuanțe mai deschisă.

Sezonul 1 (1947)

În realitate, rochia de mireasă a prințesei Elisabeta a aratat puțin diferit față de reproducerea din serial. Rochia ei din satin alb fildeș include broderii ușor diferite în serial, iar decolteul ei cu dantelă a fost înlocuit cu perle încrustate, paiete și diamante. Dar să nu credeți că o asemenea minunăție de rochie a fost ușor de reprodus: a durat șapte săptămâni până a fost făcută și a costat aproximativ 37.000 de dolari.

Sezonul 1 (1952)

Vizita reginei Elisabeta în Kenya a fost un moment important. Pentru sosirea ei în Nairobi, regina a purtat o rochie maro cu buline si talie peplum. Producția a recreat ținuta exactă, incluzând până și geanta albă pe care o purta.

Sezonul 1 (1952)

Moartea subită a tatălui ei, Regele, a avut loc în timp ce prințesa Elisabeta se afla în turneul regal. Serialul descrie cu tristețe scena îndurerată a întoarcerii ei – de la colierul de perle până la broșa florală cu diamante de pe rever.

Sezonul 1 (1953)

The Crown nu s-a abătut de la tradiție nici pentru încoronarea reginei Elisabeta. „Am creat toate rochiile si halatele și totul s-a simtit precum o sarcină uriașă”, a declarat designerul de costume Michele Clapton pentru Vanity Fair. „Am avut o sală de lucru cu cinci sau șase persoane care au creat costumele suveranilor și apoi diverse săli de lucru unde au fost create elemente pentru celelalte rochii, toate brodate manual”.

Sezonul 1 (1953)

Pentru haina de încoronare a prințului Philip, serialul a continuat să rămână fidel realității. Matt Smith a îmbrăcat o haină grea, din catifea roșie și blană, iar regizorul a reprodus același unghi care a fost surprins în filmările din viața reală.

Sezonul 2 (1959)

În sezonul 2, telespectatorii o văd pe prințesa Margareta pozând pentru celebrul fotograf Cecil Beaton într-o rochie de bal din tul, brodată cu fluturi si paiete. Recreația rochiei este impresionantă însă, cu toate acestea, fotografia a fost făcută în 1944, nu în 1959, așa cum sugerează cronologia serialului.

Sezonul 2 (1960)

Rochia de mireasă a prințesei Margareta a fost, în realitate, una dintre creațiile lui Norman Hartwell. Costumierul Jane Petrie a spus că rochia a fost făcută pe fugă, într-o săptămână, fără nici măcar o probă în prealabil. Rezultatul, totuși, este unul de-a dreptul spectaculos!

Sezonul 2 (1960)

Ținuta Reginei Mame din ziua nunții a fost cu totul diferită. Actrița Victoria Hamilton a purtat o jachetă din brocart cu accente de blană de nurcă și o căciulă de blană asortată, dar în viața reală, mama miresei a purtat o rochie albă, pe care a accesorizat-o cu nelipsitele perle, o capă și o pălărie de blană albă. Designerul de costume al serialului, Janie Petrie, a declarat pentru Vanity Fair: „Am ales să preluăm momente reale și să le adaptăm pentru scenă, lucrând îndeaproape cu consilierul regal al producției, maiorul David Rankin-Hunt, care s-a aflat pe platourile de filmare in fiecare zi pentru a răspunde la orice întrebări despre stilul și eticheta regală. ”


Sezonul 2 (1962)

În sezonul 2, regina o invită pe Jackie Kennedy la prânz la castelul Windsor. În serial, Prima Doamnă a îmbrăcat un costum gri, o pălărie asortată și mănuși de piele, care păreau să fi fost inspirate de o ținută reală pe care Jackie a purtat-o ​în vizita făcută reginei la prânz, în 1962.

Sezonul 3 (1969)

See Also

Nimeni nu a putut uita vreodată ținuta pe care regina Elisabeta a purtat-o la ceremonia de investire a Printului Charles. Producția a decis să o îmbrace pe actrița Marion Bailey într-un costum din dantelă galben-verzuie, foarte asemănător cu originalul, pe care l-au accesorizat cu o palarie de blană.

Sezonul 3 (1972)

Familia regală a avut o relație complicată cu ducele de Windsor, dar când acesta a murit, în 1972, a fost înmormântat pe terenul proprietății Windsor. Regina Elisabeta a purtat o rochie simplă și o haină neagră, cu o broșă în formă de panglică cu diamant. Ținuta a fost reprodusă aproape cu exactitate și in sezonul 3.

Sezonul 4 (1981)

Rochia de mireasă din tafta a Prințesei Diana a fost și ea recreată pentru sezonul 4. Creatorii de modă au păstrat-o cât mai asemănătoare cu originalul. „Designerii care au proiectat originalul, ne-au oferit tiparele, iar apoi mi-au croit rochia exact dupa măsura mea”, a declarat actrița Emma Corrin, care o interpretează pe prințesa Diana, pentru British Vogue.

Sezonul 4 (1983)

Regina Elisabeta și-a îmbrăcat uniforma pentru a lua parte la ceremonia Trooping of the Color în fiecare an până în 1986. În rolul monarhei interpretat de Olivia Colman, actrița a purtat o jachetă militară, împodobită cu medalii și decorații pentru a filma ceremonia anuală.

Sezonul 4 (1986)

Prințesa Diana este recunoscută pentru stilul ei cochet. The Crown nu a putut rezista și a recreat unul dintre look-urile Prințesei, iar actrița Emma Corrin poartă una dintre ținutele sale cele mai iconice: pantaloni de culoare roz și un pulover roz.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top