Now Reading
De vorbă cu…Andrea Tincu : “Diversitatea este esențială în fashion.”

De vorbă cu…Andrea Tincu : “Diversitatea este esențială în fashion.”

Andrea Tincu este o prezență constantă în moda românească. Absolventă a Universității de Arte “George Enescu” din Iași, Andrea are un background artistic important, ceea ce conferă creațiilor sale originalitate și creativitate.  A lucrat încă din 1998 pentru branduri românești importante și semnează colecțiile Sense din anul 2008, coordonând activitatea de creație, de la schiță la produsul finit.

Andrea Tincu este un brand pentru femeile care înțeleg și apreciază produsele vestimentare inovative, cu tipare complexe și printuri originale.

Stăm de vorbă astăzi, cu celebrul designer originar din România, într-un nou interviu exclusiv realizat de Daily Magazine. 

De ce ai ales meseria de designer?

A fost o alegere involuntară, efectiv a funcționat ca dragostea la prima vedere. Am văzut la cineva câteva reviste vechi de modă, erau  din perioada interbelică, cu desene de modă, și am avut o atracție incredibilă din primul moment. Pictam de mică și moda a venit în viața mea când aveam 12-13 ani.

 

Care este povestea din spatele alegerii acestei piese vestimentare, eșarfa?

Pictura a rămas o mare pasiune și mi-am dorit să ofer clientelor Artă pe mătase, ceea ce este exact o caracterizare precisă a unei eșarfe. Au fost la început 5 modele, erau lansate în perioada Sărbătorilor de iarnă, iar ulterior linia a cunoscut o dezvoltare foarte bună. Acum există mai multe categorii de eșarfe, sunt grupate tematic, avem un număr mare de modele și cliente din toată țara. Eșarfele noastre pleacă și peste hotare, în țări chiar foarte îndepărtate. ele duc un mesaj drag, un gând frumos, transpus artistic. Cutiile sunt realizate manual, ambalarea este luxury, în hârtie de mătase.

Care sunt elementele care te diferențiază de alți creatori de modă?

Cred că fiecare creator are propria amprentă, propriul univers tematic și stil. Andrea Tincu este un caz fericit în moda românească, deoarece în ultimii 10 ani am prezentat constant 2-3 colecțîi noi anual, am abordat teme diferite și printurile sunt create intern, exclusiv după picturi manuale. Materialele folosite sunt 100% naturale, calitatea lor fiind premium. Faptul că prima Doamnă Carmen Iohannis a acceptat să poarte ținute Andrea Tincu este o realizare importantă pentru echipa noastră și o confirmare a calității din toate punctele de vedere.

 

Cum definești femeia care poartă eșarfele marca Andreea Tincu?

Sunt foarte multe femei care apreciază și poartă eșarfele noastre. Nici nu mai cred că putem vorbi despre un singur tip de femeie, deoarece diversitatea este esențială în fashion. În orice caz, ca și trăsătură comună, ar fi femeile care apreciază creația vestimentară, munca de creație din spatele unui produs vestimentar, acceptă noutățile și iubesc moda.

Care sunt materialele folosite în realizarea colecțiilor și care este motivația alegerii lor?

Sunt materiale naturale, precum am spus mai sus, deoarece cred că acest aspect este definitoriu când discutăm de un brand premium. Rochiile Andrea Țincu au căptușeli de mătase sau viscoză, mătasea pe care o folosim este excelență. Nu îmi plac chestiile ieftine, care în timp au diverse modificări. Sunt foarte atentă când selectez materiale, deoarece un model frumos poate fi compromis printr-o țesătură de proastă calitate. Mai mult, eu sunt o persoană cu o sensibilitate crescută la un material pes și atunci prefer să testez personal toate materialele. Chiar dacă prețul produselor crește, până la urmă discutăm despre un produs de designer, nu despre o serie în sute de bucăți. Recomand dry clean pentru aceste produse, mai ales cele imprimate, deoarece viața unui produs scump depinde de întreținerea lui.

 

Ce părere ai despre felul în care femeile din ziua de astăzi se îmbracă și își accesorizează ținutele?

Femeile din România au un mare atu, sunt frumoase și au o siluetă proporționată. Cred că trendul minimalist este cel mai urmat dintre toate, plus o anumită afinitate spre moda italiană clasică. Acesorizarea este discretă, nu se urmărește un stil oriental, opulent sau vulgar.

 

Ce designeri internaționali te inspiră și care sunt casele tale de modă preferate?

See Also

Sunt mulți designeri pe care îi admir și cred că este important pentru mine să studiez permanent Istoria Modei. Brandurile favorite sunt Prada, Dries van Noten, Watanabe, Celine, Marni, Chalayan.

 

Ce îti aduce cea mai mare satisfacție în această meserie de designer?

Să fac ceea ce îmi place, să merg la atelier în fiecare zi cu drag și să văd cum prind viață ideile mele.

 

Ce părere ai despre scena designului românesc?

Am evoluat mult, sunt branduri foarte bune în modă și sper să reziste cât mai multe dintre ele în această perioadă, deloc ușoară. Este o scenă care încă primește actori, deci orice început poate fi un drum excelent.

  

Care sunt recomandările tale în materie de accesorii pentru anul 2021?

Să alegeți accesorii pe care le veți purta și în alte sezoane, eșarfe de mătase Andrea Tincu bineînțeles, dar și bijuterii din lemn, os, argint, lucrate manual. Gențile să fie practice, dar chic, iar încălțămintea minimalistă și comodă.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top