Daily Visits: Destinații de poveste mai puțin cunoscute din România, pentru vacanța de iarnă



Beauty & Video Reviews Editor la Daily Magazine.
Iarna este momentul să te bucuri de vremea rece, totuși plăcută, de afară și să te distrezi alături de cei dragi.
Dacă vrei să pleci într-o excursie la munte dar ești sătul de cozile interminabile de pe Valea Prahovei sau vrei să eviți aglomerația, îți prezentăm câteva destinații turistice inedite și mai puțin cunoscute.
Muntele Mic, Munții Țarcu
Munții Țarcu se află la o altititudine de 1.525m. Poți ajunge în acest loc pe drumul județean DJ608A, dar, cu siguranță, vei folosi Waze sau aplicația Google Maps, asta ca să fii sigur că ajungi la destinație urmând cea mai bună rută.
În medie, sezonul de ski durează aproximativ 150 de zile, din decembrie până în aprilie.
Muntele Mic a devenit o stațiune turistică din 1930, iar la finalul acestor ani, stațiunea depășea 2.000 de locuri de cazare. Dezvoltarea stațiunii a continuat și după cel de-al Doilea Război Mondial. În 1962 a fost inaugurat primul teleski, iar în 1976 a fost inaugurat telescaunul care face legătura cu Valea Craiu. Domeniile schiabile de aici au un grad de dificultate mediu și o lungime cuprinsă între 1.200 de metri si 12.000 de metri, și găsim 5 pârtii de schi: Pârtia Borlova, Pârtia Sub Telescaun, Pârtia Nordica, Pârtia Valea Soarelui și Pârtia Maloasa.

Lunca Vișagului, Cluj
Satul Lunca Vișagului aparține comunei Poieni, județul Cluj. Înconjurat de munţi, Lunca Vişagului este un sat format din patru cătune, de la vest spre est, după cum urmează: Floroiu, Zărnişoara, Dealul Scrabii şi Lunca propriu zisă.
Când ajungi în acest loc nu ai cum să nu te îndrăgostești de peisajul pur pitoresc. Primul gând pe care l-am avut în minte în momentul în care am ajuns în Lunca Vișagului a fost: abia aștept să mă întorc.
Iarna, stratul de zăpadă care ține de cald ierbii și florilor de primăvară strălucește când ai noroc să prinzi o zi cu soare călduț. Oamenii locului sunt foarte amabili, deosebiți. Cazările sunt potrivite pentru bugetul și gusturile fiecăruia.
Sibiel, Sibiu
Poate ai auzit deja despre Sibiu, chiar la noi pe site există un întreg articol despre acest oraș superb, dar Sibiel este o localitate componentă a orașului Săliște din județul Sibiu. Începând cu data de 16 iulie 1973, satul Sibiel, alături de alte 13 localități, se declară sat de interes turistic.

Dacă vrei să ajungi în acest loc liniștit dar totuși vrei să te bucuri de tot ce-ți poate oferi iarna la munte, Păltiniș este o opţiune pentru oricine viziteaza zona Sibiu – și tot ce este în jur. Stațiunea este amplasată la cea mai înaltă altitudine din România (1422 m) fiind populată în special iarna, pentru practicarea sporturilor de iarnă dar și vara, pentru drumeții în Munții Cindrel.

În plus, Arena Platoș, aflată la 25 km de Sibiel, este o altă mică stațiune din jur unde găsiți 6 pârtii de schi și o pârtie pentru snowboard. Condiţiile de schi sunt minunate începând din decembrie până în aprilie.

Arieșeni, Alba
La o altitudine de 1000 de metri, în județul Alba, stațiunea Arieșeni este acel loc unde vei vrea să te întorci datorită localnicilor, oameni cu suflet frumos. Pe lângă proprietarii cabanelor, personalul de la pârtii, vânzătorii, cât și ospătarii, sunt cu adevărat niște oameni cum rar întâlnești.
În plus, stațiunea dispune de patru pârtii de schi, cu teleschi si nocturnă.
Stațiunea Straja
Staţiunea Straja este localizată în judeţul Hunedoara, la o altitudine de 1445 de metri, în inima Munţilor Vâlcan, în zona Valea Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni. Formată din 210 cabane, case de vacanţă, pensiuni şi vile. Dintre acestea, 70 sunt omologate cu 1, 2, 3 şi 4 stele.
În stațiune sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind dotată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Iar dacă asta nu era suficient, dintre toate pârtiile disponibile pentru schi, cinci dintre acestea beneficiază și de instalație nocturnă, astfel te poți bucura de activitățile tale preferate pe pârtie până târziu! Sau dacă nu ai avut timp să te distrezi în zăpadă pe parcursul zilei.
Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. Sunt prezente 11 instalaţii de transport pe cablu care vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune: 4 telescaune, 6 teleskiuri și telegondola care face legătura dintre Lupeni și stațiune.
De asemenea, datorită modernizării de pe Vârful Straja, construirea telescaunului și telegondolei, este facilitată apariția unor pârtii noi. Cea mai lungă dintre acestea însumează 8.1 km și este numita Pârtia Straja.
Pentru cei ce nu practică sporturi de iarnă
Poate nu ești pasionat de sporturi de iarnă, nu te animă gândul de a-ți petrece ziua pe pârtie și nu-ți place frigul, dar tot vrei să te bucuri de priveliștea pe care o oferă iarna la munte. Astfel, îți sugerăm câteva locații care sunt pentru tine, mai jos.
Măgura, Brașov
Știai că National Geographic a numit satul Măgura drept cel mai frumos din Europa? Totul este atât de frumos încât pare ireal.
Poți veni aici să te cazezi în locații omologate chiar și cu 5 stele, poți vizita împrejurimile, cum ar fi castelul Bran, sau să servești ceva cald pe o terasă încălzită în timp ce te bucuri de un view extraordinar sau.. poate niște shopping la mall în Brașov?
Totuși, aici, în Măgura, vii să scapi de orice grijă, să uiți de orice lucru rău și să te conectezi cu natura. O plimbare cu trăsura cu cai te va ajuta să îmbini relaxarea cu o experiență inedită sau cu ATV-UL pentru cei pasionați, vânători de peisaje superbe.
Corbeni, Argeș

Îți recomandăm această locație nu atât pentru faptul că e mai puțin cunoscută, ci pentru că am auzit de cea mai frumoasă cazare din zonă – La Cabană. Dacă nu îți plac sporturile de iarnă dar totuși vrei la munte, te vei bucura când îți vom spune că această cazare dispune de cuibăr.

Locația este situată la 1100 de metri altitudine și reprezintă o cazare simplă, potrivită doar pentru cei care iubesc muntele și natura.

Care este reacția ta?
