Now Reading
5 dintre cele mai tari festivaluri din România

5 dintre cele mai tari festivaluri din România

Ți-ai dorit mereu să participi la unul dintre acele festivaluri mișto pe care le-ai văzut doar în mediul online sau la TV, dar ți-a fost prea frică să mergi? Într-adevăr, festivalurile îți împing limitele mult peste zona de confort. Energia care te înconjoară din toate părțile în timpul unui festival, care vine atât de la dans cât și de la muzică îți vor aminti că te așteaptă un milion de sentimente undeva acolo, în afara rutinei tale de zi cu zi. Dacă încă nu ești convins că merită din plin să rupi câteva zile pentru a merge la un festival, cele pe care o să le prezint mai jos s-ar putea să te facă să te mai gândești puțin:

NEVERSEA

www.neversea.com

Să vedem… de câte ori într-un an ai ocazia să cunoști oameni noi, diferiți, veniți din toate colțurile Pământului, cu care să poți împărți tot ce ai asupra ta preț de câteva zile și cu care să legi prietenii de nedesfăcut? Festivalul NEVERSEA îți oferă asta și nu numai. Îndrăznește să încerci ceva nou, unic și care o să îți placă la nebunie.

NEVERSEA, o sărbătoare de 3 zile de muzică și dans pe întinsa plajă modernă din Constanța. Cu 7 scene de pe malul mării și o gamă de peste 150 de artiști internaționali, evenimentul celebrează diversitatea muzicii și este singurul de acest gen care are loc pe malul Mării Negre.

Potrivit radiodeea.ro, peste 4 000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului NEVERSEA, dintre care peste 500 sunt voluntari. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 250 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 20 metri înălțime, peste 80 de metri baza și o creștere de peste 30 la sută a ecranelor led și a efectelor speciale. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 designeri și arhitecți, ce au contribuit la crearea universului NEVERSEA. Pentru protecția plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn și peste 8.000 mp de podele protecție trafic greu. Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă, însumând 4,5 MW putere instalată, adică consumul unui oraș de 40.000 de locuitori din România. Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 12 tone, iar lungimea lor, dacă ar fi să le punem cap la cap este de circa 30 kilometri. Toate acestea sunt conform standardelor tehnice internaționale de utilizare în medii speciale-mobile.

Cum achiziționezi un bilet la NEVERSEA? Ei bine, cel mai bun sistem de plată utilizat până acum de peste 2.500.000 de oameni în festivalurile din întreaga lume este Festipay. Acest sistem integrat care aduce mai multă siguranță pentru festivalier este pus la dispoziție de Raiffeisen Bank, banca oficială a festivalului și VISA, cardul oficial al festivalului. Pentru acest eveniment, festivalierii vor avea la dispoziție o brățară din țesut textil cu un chip RFID integrat. Brățara poate fi încărcată prin două opțiuni: încărcările online pe neversea.com sau la cele 50 de puncte de încărcare (Credit Point) din cadrul NEVERSEA.

UNTOLD

www.untold.com

Oamenii sunt, cu siguranță, un motiv suficient de puternic pentru orice, iar oamenii de la festivaluri sunt ei înșiși o experiență în sine pe care ți-o datorezi. Acest festival îți va face inima să bată atât de tare cât să îți spargă pieptul de emoții și fericire.

The World Capital of Night and Magic este realitatea celor patru zile de festival din Cluj Napoca. UNTOLD este deja la a 5-a ediție, iar fiecare a avut povestea ei. Este locul unde au fost invitați cei mai buni artiști din lume, fiecare an a fost special, frumos, magic. Au fost desprinse personaje din legendele Transilvaniei, de la Greuceni până la Dragoni și la stăpânul absolut al universului UNTOLD, Magicianul. Pe lângă faptul că muzica a fost wow și tematica fiecărui an a fost una impresionantă.

De la prima ediție din 30 Iulie 2015, festivalul a evoluat foarte mult. A devenit un festival autentic, primul festival de muzică electronică și nu numai, din România. Încă de atunci pe scenă au urcat artiști celebri precum: Avicii, Dimitri Vegas and Like Mike, Sunnery James & Ryan Marciano, Armin Van Buuren, David Guetta.

Vrei încă un motiv pentru care să mergi? Festivalul a avut succes imediat după prima ediție. UNTOLD a fost recompensat cu premiul “Best Major European Festival” în cadrul European Festival Awards 2015; a fost pentru prima dată în istoria evenimentului când un festival aflat la prima ediție a obținut acest trofeu.

Pentru ca UNTOLD să fie posibil, peste 10.000 de persoane din 13 țări lucrează în producția efectivă a festivalului, dintre care peste 1.800 sunt voluntari. UNTOLD ar fi generat un profit total de 170 de milioane de euro pentru Cluj, conform organizatorilor.

ELECTRIC CASTLE

www.electriccastle.ro

Electric Castle poate fi cel mai interesant festival de muzică de care nu ai auzit niciodată. Situat la 45 de minute de Cluj-Napoca, în mediul rural românesc, întâmpină mii de oameni în frumosul lor loc de festival, care este construit în jurul renovatului castel Bánffy din secolul al XIII-lea.

Un moment emoționant a avut loc la unul dintre edițiile Electric Castle în 2018 când Jessie J a invitat pe scenă o fană în vârstă de doar 10 ani să cânte alături de ea. A rămas surprinsă de modul în care a cântat fetița și a declarat că a fost foarte norocoasă că a avut șansa de a cânta alături de ea.

„Am văzut că agenţii de pază ţineau mai mulţi fani în spatele unui ecran, aşa că i-am rugat să le permită să vină în faţa scenei. Aproximativ 200 de suflete au putut privi show-ul de aproape. Iubirea şi pasiunea din ochii lor au fost ireale. Am observat o fetiţă. Am întrebat-o: «Poţi cânta, simt că poţi». Mi-a spus că da şi i-am zis: «Mai am 20 de minute rămase, dintre care 15 minute de cântat, ceea ce înseamnă că mai am 5 minute pe care vreau să ţi le ofer ţie». Chipul ei s-a luminat şi a fugit spre scenă. Am întrebat-o cum o cheamă. «Adalia şi am 10 ani». I-am şoptit în ureche: «Vrei să cântăm Price Tag?» şi mi-a răspuns: «Nu, Jessie J, vreau să cântăm Masterpiece». Am zis: «Bine, fato, hai!» Când Adalia a deschis gura şi a început să cânte, fiecare persoană din public/din trupa mea/din echipa mea a fost uluită! Magic! Wow! Astfel de momente nu pot fi regizate. Lumină, energie, iubire, ne-a oferit de toate acel moment. Adalia, mi-ai dăruit unul dintre cele mai frumoase momente din întreaga mea carieră. Ne-ai binecuvântat urechile şi inimile. Îţi mulţumesc că mi-ai arătat cât de curajoasă, neînfricată, profesionistă şi luminoasă eşti. Când am terminat, am întrebat-o dacă are ceva să le spună spectatorilor, iar ea le-a transmis: «Vă iubesc!». A fost unul dintre lucrurile care m-au inspirat cel mai tare pe scenă în ultima vreme. Mă simt norocoasă că am avut şansa de a cânta alături de tine”, a scris Jessie pe Instagram.

Ce ador cel mai mult la acest festival? Pe lângă faptul că se desfășoară în aer liber, ești în natură, ai o comunitate locală simpatică pe care o poți cunoaște și un spațiu suficient de generos pentru toate activitățile din eveniment.

Electric Castle s-a făcut remarcat prin mai multe lucruri: a devenit primul festival de muzică din România accesibil persoanelor cu deficiențe de auz, organizatorii și-au propus să elimine complet plasticul și vor aduce pachete biodegradabile pentru mâncare, nu vor mai exista paie în pahare, iar paharele în sine vor fi și ele făcute din materiale eco-friendly, iar ideea de a organiza un festival de muzică electronică într-un castel medieval a fost unul dintre motivele pentru care festivalul e atât de popular.

See Also

SUMMER WELL FESTIVAL

www.summerwell.ro

SUMMER WELL este încă un festival dorit și așteptat de toată lumea. Este clar cel mai tare festival al verii. Ce altceva îți poți dori într-o zi călduroasă de vară dacă nu muzică bună, multă iarbă verde, prieteni și oameni mișto în jurul tău. Tom Odell, Reptile Youth, Bastille și The National și Miles Kane se numără printre trupele care au cântat pe scena de la SUMMER WELL.

Festivalul se asociază cu fraza ,,A festival like a holiday” și într-adevăr te simți ca în vacanță de fiecare dată când decizi să mergi la SUMMER WELL. Festivalul se organizează în luna August, pentru a avea încă un motiv în plus să vă bucurați de ultimile săptămâni de vară.

Organizat în inima pădurii, te ajută să te deconectezi de la toate problemele, să uiți de tot și să te relaxezi. Un festival de la care nu trebuie să lipsești, cu muzică bună, oameni frumoși și atmosferă fabuloasă.

 

STREET FOOD FESTIVAL ROMÂNIA

www.streetfoodfestival.ro

Oricât de mult ai mânca la un Street Food Festival, nu o să apuci să te bucuri de toată mâncarea de acolo. Și o să vrei din nou să mergi. Street Food nu e doar despre a mânca, e și despre a cunoaște, despre bucurie, despre experiență.

Ce e cel mai mișto la acest festival? Intrarea este liberă. Pentru toată lumea. Zonele American Dream, Little Asia, Cabrones, La Vita e Bella, Green Village, How Much is the Fish și All in for Food te invită să le descoperi. Mâncăruri, băuturi, oameni radioși, decor și muzică din diferite țări, un adevărat festin! Ce ți-ai putea dori mai mult de atât?

Genul de mâncare „street food” este, cu siguranță, preferatul tuturor tinerilor. Găsești feluri de mâncare gustoase, cu ingrediente eco, unele chiar experimentale și relativ ieftine. E locul perfect unde poți să experimentezi orice fel de mâncare. Trebuie doar să mergi și să fii deschis la asta.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
2
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top