Now Reading
Note de subsol în urma pandemiei de Covid-19

Note de subsol în urma pandemiei de Covid-19

Despre anul 2020 se pot spune multe lucruri: incendiul din Australia, incendiile din California, inundațiile din Brazilia,  cel mai puternic cutremur în ultimii 140 de ani din Zagreb, erupția vulcanului Il-Levotolok din Indonezia, inundațiile din Veneția, cutremurul din Turcia, și lista poate continua. Dar, cu siguranță, cel mai mare dezastru care ne-a marcat din punct de vedere emoțional, și fizic a fost pandemia de Covid-19, virusul ucigaș.

În luna decembrie lumea întreagă a auzit pentru prima dată de un nou tip de virus apărut în China care îngenunchea oamenii unul după altul, care curăța orașele provinciei chineze ca mai apoi să ajungă și la noi, provocând haos și panică ( cel mai periculos duet). Prima dată când am auzit despre el la televizor mi s-a părut o glumă, „hei, e în China, nu poate ajunge până la noi” credeam eu. Dar lucrurile se înrăutățeau în fiecare zi, și tot mai mulți oameni pierdeau lupta pentru viață. Panica a început să apară abia când a apărut primul caz în Italia, apoi încă trei, și încă zece, o mie, și numărătoarea s-a pierdut după ce s-a trecut de câteva mii. Fără să-mi dau seama când, a ajuns și la noi în țară. Ulițele satului meu, care clocoteau de agitație acum erau goale, magazinele închise după ora 19:00; accesul interzis fără mască și dezinfectant în orice locație, apoi masca a devenit obligatorie și pe străzi, și, uite așa, a devenit parte din noi. O metamorfoză de-a noastră. Acum mergi pe stradă și nu mai recunoști oamenii, și dacă îi recunoști, te prefaci că nu îi vezi… de frică să nu … să nu ce ? să nu iei „boala”? Deja zilele care altădată erau monotone acum au devenit un teritoriu de supraviețuire. Și nu e atât de grav acest virus, chiar nu e, m-am întâlnit cu el, am stat la câteva pastile de vorbă, și nu e așa de fioros precum toată lumea crede, e mai mare frica de necunoscut, sau poate frica de prea multă cunoaștere. Un lucru știu cert, lumea nu mai e ce a fost, și totul în jurul nostru se schimbă, și noi ne schimbăm odată cu ea, vrem sau nu.
După un an atât de agitat și diferit am ajuns să cred că suntem prizonierii propriilor noastre visuri. Dacă am învățat ceva după toată această experiență (da, e și asta o experiență) este faptul că familia mereu trebuie pusă pe primul loc. Făcând abstracție de sentimente, putem găsi și lucruri pozitive care s-au întâmplat drept consecință a izolării lumii de lume. Lăsând la o parte faptul că pământul a avut un moment de respiro, am avut și noi unul, nu?

Câteva bonusuri ale pandemiei covid-19

See Also

  • Părinții au revenit acasă. Ce poate fi mai emoționant decât atunci când mama sau tata plecați în celălalt capăt al lumii să facă un ban grămadă se întoarce acasă? Și nu pentru o zi sau o săptămână, ci pentru câteva luni. Abia în astfel de momente, când ești presat de timp și de griji, realizezi cât de importante sunt acele zile pe care le petreci alături de cei dragi.
  • Mai mult timp pentru tine. Când nu ai altă ocupație decât statul în casă există două oportunități: ori te degradezi complet ori începi să îți acorzi mai multe momente, ție ca personalitate, începi să investești în tine timp și cunoștințe și încerci să îți revizuiești viața ta de până acum și să îți formezi planuri noi pentru viitor. Sau, mereu va exista prima variantă, pentru cei slabi de duh.
  • Citești mai mult. Ce poate fi mai frumos decât o carte bună, o cafea fierbinte (sau ceai, după gustul fiecărui cititor), o zi friguroasă și o plapumă moale? Corect! Două cărți.
    Sunt ferm convinsă de faptul că în această perioadă de izolare multă lume și-a alintat rafturile bibliotecii cu volume noi.
  • Descoperi noi talente. Oamenii când sunt constrânși de situație încep să devină productivi și să scoată ce au mai bun din ei. Atunci când nu ai ocupație, ți-o creezi. Începi să scrii poezii, să faci vloguri culinare, să citești, să scoți o melodie sau să faci un video pe TIK TOK.
  • Să îți vizitezi bunicii și rudele mai des. Bunicii sunt o o coardă sensibilă a sufletului nostru, și asta datorită faptului că generațiile nostre au crescut alături de ei, părințiii fiind plecați peste hotare, ne lăsau în sânul acestora. Și oricum nu ar fi, dragostea pentru bunei e infinită și cu timpul se încheagă și mai mult.
  • Să fim mai buni, mai toleranți, mai săritori la nevoie. Să fim OAMENI!

Da, cu siguranță că la orice lucru pozitiv se multiplică altele trei negative, dar am ajuns să cred că trebuie să fim mai buni, să vedem lumea cu alți ochi și să acordăm mai multă atenție micilor detalii, pentru că acestea contează cu adevărat.

What's Your Reaction?
Excited
6
Happy
1
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top