Now Reading
Top 3 destinații ale poveștii vinului, din Republica Moldova

Top 3 destinații ale poveștii vinului, din Republica Moldova

În cotidian, oamenii sunt absorbiți de probleme și cufundați în gânduri obscure, mai ales într-o perioadă atât de complicată din punct de vedere emoțional și fizic, desigur.

Pentru a se destinde și a evada din rutina monocromă, călătoriile și vizitarea altor țări este ca o gură proaspătă de aer. Iar întrebarea cea mai grea rămâne a fi: ce destinație am putea alege?

Cu siguranță că în topul preferințelor vor fi țări exotice ca Spania, Italia, Turcia sau Egipt, și nu e de condamnat, pentru că au ce oferi și ai ce vedea. Dar… privind un pic mai aproape de noi, putem descoperi o țară mai mică cu locuri frumoase și oameni primitori, Moldova.

E adevărat că toți fug de acolo, aș putea oferi chiar propriul meu exemplu, dar asta deja e altă discuție. Moldova e un petec de pământ între Nistru și Prut, cu oameni și oameni, cu locuri și locuri, cu o istorie și un trecut. Pentru a putea descoperi adevăratele comori ale acestui mic colțisor, în calitate de turist aflat pentru prima dată aici, am putea vizita  următoarele destinații specifice:

 

  1. Cramele Cricova

Republica Moldova este o țară mică, dar cu un „quelque chose” particular care îi oferă o autenticitate în întreaga lume. Cramele din Cricova rămân a fi cel mai mare complex subteran  autohton, renumit peste tot în lume grație imenselor labirinte și a vinului unic. Este supranumită și „perla vinificației moldove” sau „orașul subteran”. Principalele atracții turistice sunt: beciurile, secția de producție a spumantelor, Cinematograful subteran, Biserica subterană și Colecția Națională de vinuri. Un loc în care papilele gustative nu vor rezista tentației datorită esențelor suav acide care tronează în încăperile sumbre și aglomerate.

 

 

See Also

  1. Cramele Mileștii Mici

Una dintre cele mai cunoscute crame la nivel mondial este Mileștii Mici, deținătoare în anul 2005 a World Guinness Record pentru cea mai numeroasă și mai amplă colecție de vinuri din întreaga lume, mai exact 1,5 milioane plus sticlele produse anual. Concomitent , este considerată și cea mai vastă galerie subterană autohtonă. Pentru a vizita bodega, poți intra cu propria mașină și poți avea la dispoziție un ghid turistic care te va ajuta să percepi mai cu spor informațiile acumulate vizual. O adevărată metropolă subterană în care timpul se oprește în loc, iar forfota de afară se estompează și își pierde din contur. Locul ideal pentru o promenadă cu iz dulce-acrișor.

 

  1. Castelul MIMI

Un loc cu adevărat fascinant este conacul familiei Mimi, cunoscut și sub denumirea de Castelul MIMI Winery. Un colțișor de rai pentru viitorii somelieri și cei pasionați de istorie și vinuri bune.
Unicul castel din Moldova care și-a deschis porțile tuturor turiștilor dornici de a-i revela tainele și de a învăța ceva. Acesta pune la dispoziția celor care îi pășesc pragul tururi prin beciuri și ateliere, unde vizitatorii au posibilitatea de a învăța să gătească faimoasele plăcinte moldovenești alături de persoane specializate, sau să amestece esențele dorite pentru a-și crea propriul vin. Urmează restaurantul din incinta castelului, care oferă o notă unică bucătăriei sale datorită mix-ului dintre bucătăria tradițională moldovenească și cea franceză, din  regiunea Provence. Mai dispune de hotel boutiqque, piscină și spa de vin și  renumitul „beci al timpului” locul unde vremea stă pe loc și îți oferă ocazia de a admira trecutul acestui loc parcă desprins dintr-o poveste.

Republica Moldova este un producător de vinuri recunoscut la nivel mondial, și pe bună dreptate, pentru că cei care se ocupă de acest aspect au grijă ca cea mai bună recoltă din toată țara să fie adusă în bodegile moldave, și cu multă muncă, un strop de iubire și dedicație să fie produse cele mai bune vinuri moldovenești.

What's Your Reaction?
Excited
14
Happy
4
In Love
6
Not Sure
0
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top