Now Reading
3 MOTIVE CU…SILVIU BOINCEANU

3 MOTIVE CU…SILVIU BOINCEANU

Pe Silviu Boinceanu, actorul Teatrului Național “Eugene Ionesco” din Chișinău, l-am descoperit în rolul cu care a făcut istorie, Oscar, din spectacolul “Oscar și tanti roz“, acum ceva ani, în cadrul Festivalului Național “Zile și Nopți de Teatru la Brăila”. Am știut de atunci că e unul dintre actorii tineri ce se vor distinge cu lejeritate prin pasiunea nebună pentru scenă, simțită cu fiecare emoție transmisă publicului și printr-un talent covârșitor.

Au trecut ceva ani, în care Silviu a crescut artistic din ce în ce mai mult, actualmente fiind și actor și creator al propriului său proiect, PatriActor

Azi îl (re) descoperim împreună, în cadrul unui nou interviu exclusiv din cadrul proiectului 3 MOTIVE, lansat de Daily Magazine.

 

3 bucurii pe care încă le resimţi în meseria de actor

Sunt abia de un an de zile actor cu acte în regulă, de-aceea bucuriile pe care le simt nu le-am mai trăit ci le descopăr. Dacă ar fi să aleg trei din ele ar fi următoarele: bucuria de a crea personaje noi, bucuria de a mă arunca în noi provocări și, desigur, de a mă afla într-un colectiv de oameni care mă inspiră.

 

3 dintre cele mai mari provocări cu care te-ai confruntat până acum în cariera ta şi cum le-ai gestionat

Cea mai mare provocare a fost și rămâne a fi Oscar, deoarece de câte ori se joacă spectacolul apar o mulțime de nuanțe noi, pe care nu le-am observat anterior. O altă provocare frumoasă din meseria actoricească este depășirea emoțiilor înainte de a ieși în scenă, primul pas. Această energie ce se acumulează în piept mereu a fost o mică barieră ce trebuia să o depășesc atât în academie, în cadrul examenelor, cât și în teatru. Provocarea supremă din ,,cariera” mea constă în crearea unui personaj. După prima lectură a unui text îmi apare primul gând ,,dacă am să pot face acest rol” și acest gând persistă până aproape de premieră.

 

3 motive care te fac mândru să fii actor în Republica Moldova

Nu cred că există trei motive care să mă facă mândru, dar sunt trei motive pe care le apreciez fiind actor în Republica Moldova. Primul ar fi că pedagogii și regizorii din Republica Moldova au făcut o școală puternică la Moscova ( Școala de teatru Boris Sciukin sau MHAT), iar asta ne oferă posibilitatea nouă, tinerilor actori, să însușim cât mai bine meseria. Un alt motiv puternic ar fi ,, ca acasă, nicăieri nu este mai bine”, iar asta înseamnă că și publicul e mai cald, și scena e mai blândă :D. Un al treilea motiv este că în Republica Moldova, încă este nevoie de teatru, avem public dornic de spectacole, iar eu, la rândul meu, mă simt mândru să transmit o idee, un gând, o valoare de pe scenă, pe care uneori și mie trebuie să mi-o implementez.

 

 

 

3 culori pe care Oscar le-ar fi admirat la o altă tanti decât tanti roz

Iată, aici chiar e dificil să spun trei culori. Tanti Roz este o personalitate complexă pentru Oscar și are toate culorile în ea necesare. De aceea cred că lui Oscar nu i-ar fi trecut niciodată prin minte să se gândească la o altă Tanti Roz. 

 

3 motive pentru care personajul tău, Oscar, rămâne unul memorabil

Știe să trăiască. Știe să iubească. Știe să primească orice lovitură de la viață. Dacă ar fi să mai adaug ceva, aș spune că Oscar e memorabil prin faptul că nu se lamentează niciodată, nu se plânge pe viață așa cum suntem obișnuiți noi să o facem. El  acționează. Câți din noi am putea accepta o legendă a zilelor magice, când am afla că mai avem de trăit doar 12 zile?
Și, desigur, legătura lui cu Dumnezeu, care evoluează de la o scrisoare la alta este de neînchipuit.

 

3 motive pentru care crezi că oamenilor le-a fost dor de teatru

Teatrul adună oamenii pe parcursul a 2 sau mai multe ore și-i face să se simtă ca un întreg, fie plâng, fie râd. Iar emoțiile acestea colective au un farmec aparte.
Un alt motiv ar fi că teatrul e o emoție vie, iar oamenii în pandemie au cam obosit de lumea virtuală.
Și al treilea motiv simplu ar fi că teatrul are nevoie de spectatori, iar spectatorii de spectacole

 

3 moduri în care un artist poate supravieţui în situaţii de criză

See Also

Greu de găsit trei moduri, dar unul dintre ele ar fi ca actorul să se afle într-o perioadă atât de inspirată, încât să nu aibă nevoie de multe lucruri materiale. O soluție binecunoscută în Republica Moldova este angajarea la 2 sau mai multe joburi. Cam atât, aici.

 

 

3 zâmbete de dimineaţă

Te-ai trezit, deja e un motiv de a zâmbi.
Ai o profesie pe care o adori.
Ai oameni dragi care te așteaptă.

 

3 obiective importante setate pentru 2021

Să muncesc. Să muncesc. Să muncesc. :D:D
Să-mi vizitez persoanele dragi mai des.
Să creez minim încă două roluri în teatru.
Să aduc de două ori mai multe zâmbete decât în 2020 persoanelor care mă cunosc!

 

3 gânduri pe care ţi le adresezi ţie celui din trecut/din viitor

Persoanei din trecut nu-i mai adresez nimic, pentru că datorită lui sunt în prezent ceea ce sunt, dar celui din viitor: să fie mai dur cu mine, să fie mai creativ și, desigur, să nu-și piardă optimismul.

 

What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
0
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top