Now Reading
Daily Visits: Top 5 locații romantice din România

Daily Visits: Top 5 locații romantice din România

Sunt locuri pe harta lumii unde timpul se oprește și unde încerci să memorezi fiecare secundă. În România poți găsi multe  locuri frumoase destinate unei odihne pe cinste. Locuri care sunt făcute pentru doi. Sunt de valoare specială mai ales în așa tipuri de sărbători precum 14 februarie, ziua îndrăgostiților, sau 28 februarie, Dragobete, unde fiecare pereche de îndrăgostiți caută locații pentru a se retrage din haosul cotidian și pentru a petrece timpul cât mai frumos posibil în împrejurimile naturii. Vă propunem 5 locuri de vis potrivite pentru a vă petrece timpul cu jumătatea voastră.

 

Brașov

Situat în inima Transilvaniei, înconjurat de Munții Carpați uluitori, Brașovul este la doar câteva ore distanță de capitala București.

Orașul superb este o bijuterie medievală, plină de atracții frumoase pe care ar trebui să le vizitați în timp ce sunteți aici, precum:

  • Piața Sfatului, care este înconjurată de clădirile medievale rafinate din punct de vedere arhitectural. Piața a fost locul pentru piețele anuale încă din 1364 și găzduiește și astăzi piețe tradiționale și evenimente speciale. Aici, cu siguranță, îți vei găsi liniștea împreuna cu jumătatea ta, deoarece fiecare loc vă va oferi o intimitate și o satisfacție aparte.
  • Biserica Neagră . Cea mai mare biserică gotică din Transilvania are o vechime de peste 500 de ani.
  • Castelul Bran (cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula). Situat lângă Brașov, impunătorul castel din vârful dealului din secolul al XIV-lea este o atracție obligatorie pentru toți cei curioși în a afla mai multe despre legenda lui Dracula.

În timp ce vă aflați în zonă, asigurați-vă că vizitați Poiana Brașov (situată la 15 minute cu mașina de Brașov). Este una dintre cele mai apreciate stațiuni montane care oferă pârtii de schi excelente, cu diferite grade de dificultate și peisaje magnifice.

Stațiunea este un paradis al schiului. Cu toate acestea, există o mulțime de activități distractive pe care le puteți face aici pentru a vă menține ocupat pe tot parcursul șederii – chiar dacă nu schiați. Puteți închiria un snowmobil, puteți face o plimbare cu sania sau puteți merge la patinaj.

După o zi întreagă petrecută în aer liber, vă puteți relaxa într-o piscină termală și puteți beneficia de un masaj la unul dintre centrele spa din regiune, ce va oferi sejurului vostru un romantism aparte. Acel loc cu certitudine va putea face vacanța voastră în doi și mai distractivă, plină de amintiri și emoții de nedescris.

 

Sinaia

Pe tot parcursul sezonului de iarnă, vârfurile înzăpezite din Munții Carpați oferă cele mai pitorești vederi din România.

Situat în Munții Bucegi din centrul României, la 800 de metri altitudine, Sinaia este una dintre cele mai bune destinații de iarnă pentru a admira frumusețea munților.

Oriunde te uiți, vei fi întâmpinat cu vederi spectaculoase. Dar Perla Carpaților – cum a fost supranumită Sinaia – are mai multe de oferit decât doar natura frumoasă. Stațiunea găzduiește și:

  • Castelul Peleș.  Cu un fundal de munți împăduriți, este o capodoperă arhitecturală neorenascentistă comandată de primul rege al României, Carol I, pentru a fi reședința regală de vară.
  • Castelul Pelișor. Nepotul lui Carol I, Ferdinand, a construit un al doilea castel Art Nouveau mai mic, doar pentru el, la aproximativ 100 m în sus de Peleș. Dacă puteți, acordați timp pentru a vizita ambele clădiri rafinate.
  • Mănăstirea Sinaia (situată la doar câteva minute distanță de Castelul Peleș). Mănăstirea a fost construită în 1846 pentru a găzdui comunitatea religioasă în creștere a Sinaiei. Biserica principală are decorațiuni florale sculptate magnific, cu picturi în ulei remarcabile în interior.

Sinaia este o destinație atractivă pentru toți cei pasionați de istorie și arhitectură. Dar asta nu este tot. Sinaia este, de asemenea, una dintre cele mai populare stațiuni de schi din țară, cu nu mai puțin de 17,9 km de pârtii și 5 km de trasee de schi disponibile. Este clar că, dacă te decizi să vii aici într-o vacanța cu jumătatea ta, aceasta va fi satisfăcută în totalitate, deoarece amintirile de după vor fi de neînlocuit.

Hotelul de gheață Bâlea Lac

V-ați gândit vreodată cum ar fi să dormiți pe un bloc de gheață sau să beți dintr-un pahar care s-ar putea topi la soare? Ei bine, efectuarea unei vizite la Hotelul Bâlea Ice vă oferă această șansă!

Construit în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2.034 metri , Hotelul de gheață Bâlea Lac este o atracție unică în România, fiind deschis doar o perioadă limitată de timp în fiecare an. Hotelul dispune de multe dintre facilitățile pe care le veți găsi într-un hotel obișnuit, cum ar fi un bar, un restaurant și chiar o biserică. Dar ceea ce face acest hotel special este faptul că totul este făcut din gheață.

Deci, dacă doriți să vă creați amintiri minunate și să trăiți o experiență unică alături de jumătatea voastră, luați în considerare petrecerea unei nopți aici. Asigurați-vă că vă rezervați sejurul cu mult timp în avans, pentru a vă surprinde persoana iubită cu senzații noi, deoarece este una dintre cele mai populare destinații de iarnă din România.

 

 

Vatra Dornei

Renumită pentru serviciile sale spa încă din secolul al XIX-lea , Vatra Dornei este una dintre cele mai bune destinații de iarnă pentru turiștii interesați de wellness și perechile care doresc o vacanță de relaxare în doi pentru a scăpa de zgomotul orașului și a-și tonifia corpul.

Resursele naturale ale regiunii cu proprietăți curative confirmate includ:

See Also

  • Izvoare minerale;
  • Nămol de turbă din Poiana Print;
  • și aer ionizat puternic negativ.

Pe lângă serviciile sale spa de renume mondial, Vatra Dornei (situat în nord-estul României) oferă oportunități excelente de agrement pentru cei care caută emoții și aventuri atunci când călătoresc. Vatra Dornei întâmpină pasionații de schi și sporturi de iarnă, deși are mai puține pârtii și teleschiuri comparativ cu celelalte stațiuni pe care le-am menționat.

Înconjurată de zone forestiere întinse, stațiunea se transformă într-un tărâm înzăpezit în timpul sezonului rece – perfect pentru a vă bucura de emoțiile iernii și de a crea momente unice alături de jumătatea voastră.

 

 

Mocănița

Poate ați auzit deja că printre cele mai pitorești locuri de vizitat în România se află în Maramureș și Bucovina. Și nimeni nu poate nega că Mocănița este o atracție spectaculoasă. Mocănița este ultimul tren cu abur de gabarit forestier din Europa, care circulă pe o cale ferată din județul Maramureș , în Valea Vaser. A fost folosit din 1933 pentru a transporta lemne de la munte la sat, dar în zilele noastre este o atracție populară pentru oamenii înteresați de lucruri frumoase și de senzații de nedescris. Vechiul tren a fost reamenajat în 2004 și de atunci circulă spre bucuria turiștilor. Călătoria începe în Vișeu de Sus și se termină în stația Paltin, revenind la Vișeu de Sus, parcurgând un traseu de aproximativ 42 km. Întreaga călătorie, inclusiv oprirea, durează aproximativ 6 ore.

Vă puteți bucura de Mocăniță tot anul.  Fiecare anotimp va aduce schimbări colorate și neașteptate în peisajul montan pe care vechiul tren cu aburi îl traversează. Cel mai bun moment pentru a surprinde momentele spectaculoase si vederea romantică  este evident în sezonul de iarnă, când toate împrejurimile sunt albe și înghețate, acoperite de zăpadă. De aceea, acest loc este perfect pentru îndrăgostiți anume în perioada zilelor de sărbătoare a dragostei. Emoțiile și secundele vor părea că se lungesc, iar starea de bine va crea emoții de neuitat.

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top