Now Reading
5 trenduri pe care le poți aplica în călătoriile tale pentru anul 2021

5 trenduri pe care le poți aplica în călătoriile tale pentru anul 2021

Încet dar sigur, lumea începe să-şi revină după pandemie iar granițele se vor deschide gradual. Nu există nicio certitudine despre cum vor arăta călătoriile în 2021, dar un lucru știm sigur: va fi un an cu totul special pentru industria turismului. Va exista o schimbare radicală față de călătoriile pre-pandemie.

2020 ne-a învățat că libertatea poate fi îngrădită dar dorinţa incontestabilă a oamenilor de a călători și a explora va rămâne neclintită sau va fi chiar mai mare în 2021. Mai jos, 5 trend-uri care vor prinde contur în tendinţele călătoriilor pentru anul 2021.

Reducerea amprentei și călătoriile cu impact pe termen lung asupra mediului.

De la modul în care ne deplasăm, la alimentele consumate și până la obiectele care ne înconjoară zi de zi, toate contribuie la amprenta de carbon individuală. Deși reducerea amprentei de la 15 tone CO2/an la 2 tone nu se face peste noapte, oamenii încep sa devină din ce în ce mai conștienți de impactul lor asupra mediului. Acest lucru începe să se vadă și în felul în care se călătorește: de la zboruri cu conexiuni mai puține, camping, plimbări cu bicicleta, consumul de la piețe locale, la locuri de cazare sustenabile.

Agentul de turism va deveni indispensabil

Anul 2020 a scos în evidenţă rolul crucial a unui agent de turism și munca depusă de acesta în asigurarea unei călătorii lipsite de griji. De la cele mai bune deal-uri, la zboruri anulate sau călătorii modificate, până la ultimele informații legate de siguranţă, sănătate și condiții de călătorie, un agent de turism le are deja rezolvate.

Offline Travel

Probabil una din lecțiile lăsate de pandemie este: “Fă Rai din ce ai” – trebuie sa fim mai prezenți și mai recunoscatori pentru ce ne înconjoară. Așadar, turistul se va concentra mai mult pe momentul prezent al călătoriei și device-urile vor fi mai puțin folosite, fără nevoia de a împărtăși fiecare moment on online.

Solo Travel: Co-living

See Also

Trendul solo travel nu e recent și a prins destul de multă amploare în ultimii ani, însă vedem o creștere a tendinței de Co-living: în care turiştii solo care se cunosc online și au aceleași preferințe, se grupează la aceleași locuri de cazare, destinaţii si activități pentru a împărtăși aceeași (sau o parte din) experiență.

Turistul nomad

2021 va fi anul în care locul de muncă va fi reinventat. Ai nevoie doar de o conexiune bună la Wi-Fi și timp suficient pentru a-ți îndeplini toate task-urile. Practic, poți lucra de oriunde. Asta înseamnă mai multe experiențe “living like the locals”, în locuri accesibile ca preț și atingerea unui nou nivel de flexibilitate și libertate.

Destinațiile populare se vor schimba iar asta va impacta modul în care oamenii vor călătorii spre și în interiorul unei destinații.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top