Acum citește
Cum facem față stresului și depresiei de după sărbători?

Cum facem față stresului și depresiei de după sărbători?

Cu siguranță multă lume se confruntă, mai ales la începutul anului cu o perioada cel puțin dificilă din punct de vedere emoțional. Sărbătorile au trecut și nu mai suntem alături de familie, prieteni și părinți pentru că…toată lumea s-a întors la muncă. Nu pare un scenariu atât de negru, parcă de-a lungul anilor ne-am obișnuit deja cu această rutină, însă tot suntem prost dispuși și fără motivație la început de an. De ce?

Deși “Blue Monday”, pe care o cunoaștem cu toții ca “Cea mai tristă zi din an”, este o superstiție, s-a demonstrat științific că lunile ianuarie și februarie, sunt deprimante! Dacă nu mă credeți, gândiți-va că psihologul Cliff Arnall a creat chiar și o formulă pentru a determina aceste zile. Nu vom intră prea mult în detalii, însă va pot spune că formula este determinată, luând în considerare motivația, vremea, facturile la utilități etc.

Chiar și așaexistă câteva mici trucuri pentru a reuși  trecem cu bine peste această perioadă.

  1. Setează-ți obiective

Chiar dacă nu ne simțim întotdeauna dornici de muncă și plini de motivație, asta nu înseamnă că trebuie să ne dăm bătuți din a ne îndeplini propriile obiective. O lista de “to do”, făcută în fiecare zi, ne va ajută să ne organizăm și să punem la punct tot ce avem de făcut în ziua respectivă.

  1. Bucură-te de lucrurile mărunte

Chiar dacă ți se pare că e imposibil de realizat, lucrurile mărunte chiar fac diferența! Gândește-te că o cană de cafea bună, o dimineață senină sau chiar un mesaj de bună dimineață, îți poate schimbă total starea și îți poate oferi energia de care ai nevoie!

Vezi și

  1. Acordă-ți timp pentru tine

De multe ori, tindem să ne suprasolicităm și să fim foarte drastici cu noi. Acest lucru trebuie să înceteze. Vei fi surprins că atunci când știi să iei o pauză și să-ți acorzi timpul necesar, vei avea realizări mult mai mari, într-un timp mult mai scurt, decât cele de până acum.

  1. Plimbările în natură ajută mai mult decât crezi!

Chiar dacă este iarnă și vremea nu ține întotdeauna cu noi, puținele apariții ale soarelui, ar trebui să fie un motiv bun pentru a ieși la o plimbare! Chiar dacă vorbim de plimbări lungi în parc, sau pur și simplu de deplasări pe jos, acestea pot fi benefice atât pentru sistemul nostru imunitar, cât și pentru bună dispoziție. Nu uită totuși, să fii îmbrăcat corespunzător!

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus