Now Reading
Daily Visits: Lacul Sfânta Ana

Daily Visits: Lacul Sfânta Ana

Singurul lac vulcanic din România, Lacul Sfânta Ana este de o frumusețe exorbitantă. Situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, merită văzut măcar odată în viață. Drumul până acolo nu este deloc plăcut, dar și odată ajunși acolo, te vei îndrăgosti și va merita tot drumul parcurs. Personal, am fost fascinată de frumusețea locului, de cât de liniștit și silențios a fost totul în jur, de culorile ce mă înconjurau și de sentimentul de pace pe care l-a indus locul.

Când ajungi la lac, trebuie să lași mașina undeva la 1 kilometru depărtare, deoarece acesta este în pădure și ajungi acolo doar pe jos. Este o parcare la un preț accesibil și acea este sigura taxă pe care o plătești pentru intrare. De aici, ai de mers pe jos cam 15-20 de minute și ajungi la lac. Sincer, nu mă așteptam să fie atât de frumos locul. Parcă este desprins dintr-un film.

Eu am fost iarna și spectacolul a fost și mai mare, deoarece totul a fost contopit cu tipicele culorii ale sezonului foarte sugestive și poate din cauza aceasta am fost așa încântată. Lacul era înghețat și forma sa aproape circulară, ne-am permis să privim cum pădurea din jurul său este colorată cu diferite nuanțe tipice, creând un mix armonios.

Există un bar, de unde te poți servii cu diferite băuturi, de la ciocolată caldă, la bere, suc sau ceai, de unde te poți servii și cu kurtos kalacs și langos, foarte buni la gust și, o terasă unde poți servi produsele, fix în mijlocul pădurii.

See Also

Eu vreau să recomand locul, deoarece consider că toate plusurile sunt mult mai valoroase decât toate minusurile și acest loc chiar merită. Păcat că nu se învestește mai mult în promovarea și îngrijirea lui dat fiind faptul că este un loc care ar atrage mulți turiști, dar cu toate acestea merită văzut.

Acuma aș vrea să rezum plusurile și minusurile locului.

Pros

Peisaj superb, foarte sugestiv;

Liniște și aer curat;

Plimbări și clipe relaxante;

Costuri reduse.

Cons

Activități limitate;

Meniu gastronom limitat;

Drumul până acolo este foarte greu, deoarece sunt porțiuni neasfaltate.

What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
0
In Love
5
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top