Now Reading
E fain să ai grijă de tine!

E fain să ai grijă de tine!

Îmi plac călătoriile lungi și zâmbetele largi, mi se par atât de atrăgătoare încât îmi freamătă sufletul de fiecare dată când am ocazia să le admir la un loc, iar acest lucru se întâmplă destul de des.

Enigmatic, cum reușești să observi zâmbetele oamenilor atunci când călătorești? Nu ar trebui să te concentrezi pe ceea ce peisajul îți oferă și să lași în urmă atenția focusată asupra altora? Ei bine, în această călătorie nu, trebuie să îți oferi atenție la nivel personal, dar să arunci un ochi și în jurul tău.

Înșir multe cuvinte și nu surprind cu exactitate esența, viața este o călătorie, deși poate suna clișeic, dar este adevărul. Te miști dintr-un loc în altul, porți dialoguri mai mult sau mai puțin incitante, schimbi decor după decor. Tocmai din acest motiv uiți să zâmbești, iar lucrurile cu adevărat importante te lasă impasibil, doar ești un om ocupat, nu îți pierzi timpul cu prostioare idilice.

Nu sunt cel mai bun mentor în astfel de chestiuni, dar am încercat să mă documentez într-o manieră care să îmi permită să pot vedea părțile cele mai frumoasă din această scurtă drumeție, câteva au dat roade, câteva m-au făcut doar să îmi pun întrebări cărora să nu le găsesc un răspuns pertinent.

Un pas important, pe care l-am identificat în marea majoritate a scrierilor de specialitate, a fost acela de a te opri în loc. Ia o pauză, trage aer în piept și gândește-te la ceea ce îți dorești să faci, la valorile proprii alături de lucrurile care sunt importante pentru tine, trece-le pe o foaie, prioritizează și învață să te pui pe primul loc.

Oamenii au un mecanism interesant de a funcționa, se plâng constant de parcă doar simpla amintire a evenimentelor neplăcute poate schimba radical situația. Trebuie să ne înfruntăm problemele pentru a reuși să le găsim situații reale, nu este un sentiment tocmai plăcut acela de a-ți înfrunta neplăcerile, dar este ceva care te va ajuta mult mai mult decât impulsul firesc de a-ți suna prietenii care, fie vorba între noi, au la rândul lor probleme.

See Also

Rutina și stresul își pun amprenta asupra noastră, acest lucru s-a putut observa foarte ușor în timpul pandemiei, când am fost nevoiți să ne realizăm activitățile în intimitatea propriei case. Situația devine plăcută, brusc nu te mai deranjează atât de tare ședințele în pijamale sau faptul că îți poți ocupa timpul cu seriale sau înregistrări de pe Youtube.

Cărțile de dezvoltare personală nu funcționează? Acest lucru se întâmplă din cauză că ele își propun să îți ofere o formă cu ajutorul căreia tu să te poți ghida în viață, dar nu vor realiza nimic în locul tău. Toată polologhia aceasta poartă numele de „motivație intrinsecă” și evidențiază rolul important pe care tu îl ai în parcurgerea acestui drum, doar tu ești posesorul libertății de a realiza ce îți dorești. Nicio carte nu va putea să îți readucă un zâmbet pe față atâta timp cât nu realizezi acțiuni clare pentru a-ți atinge scopul.

Într-o manieră amuzantă, sfatul meu este acela de a lua o pauză din a căuta citate motivaționale pe Pinterest, în cazul în care nu ești interesat de modul în care este construită grafica lor. Acest obicei nu doar că nu va deveni un punct de sprijin, dar te va conduce înspre o stare de frustrare pe care o vei găsi agasantă, atunci când vei realiza că nu te regăsești în esență.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
Scroll To Top