Acum citește
Scurt ghid pentru o vacanță cu autorulota!

Scurt ghid pentru o vacanță cu autorulota!

Dacă ne uităm în retrospectivă, putem spune că unul dintre trendurile de vacanță ale anului 2020 a fost vacanța cu cortul, rulota sau autorulota. Încă trăim vremuri incerte, în care avem liste colorate și granițe care încă se închid și se deschid în funcție de noi informații.

Așadar e safe to say că în anul 2021 o să vedem o creștere a tendinței de a călători în siguranță, flexibilitate, confort și chiar mai economic.

Îți lăsăm aici câteva sfaturi de care să ții cont atunci când îți plănuiești următoarea #aventurăperoți de pe bucketlist-ul tău.

Alegerea autorulotei

În primul rând, e important să alegi locația de pick-up și destinația, după care poți să alegi diferite filtre precum: animale de companie, suport pentru biciclete, număr de paturi etc. E recomandat ca vehiculul să aibă asigurare inclusă (obligatorie RCA sau opțională Casco).

Nu în ultimul rând, asigură-te că o vei putea conduce: o autorulota poate fi mai dificil de condus decât o mașină, dacă nu ești obișnuit cu dimensiunea și cu raza de viraj a unui vehicul mai mare.

Nu uita esenţialele

Chiar dacă vei fi într-o căsuță pe roți, e important să ai lucrurile necesare puse în bagaj pentru că nu vei putea să faci opriri accesibile la magazine.

Pentru câteva lucruri de baza, lista ta ar trebui să includă: mâncare și lichide pentru toată durata excursiei, apă potabilă pentru spălatul vaselor, aragaz camping + butelie, așternuturi, produse de curățat (șervețele umede, o matură), un cuțit decent, spray pentru insecte, îmbrăcăminte adecvată temperaturii și loțiune FPS.

Camping și locuri de campare

Vezi și

Acum că ai închiriat autorulota, știi destinația pe care vrei să o vizitezi, mai rămâne doar să găsești locurile de campare peste noapte. Nu toate locurile de campare oferă posibilitatea de a rezerva în avans, dar asigură-te în prealabil că este loc cu cel puțin 2 zile înainte de a porni la drum.

Dacă plănuiești să ieși în afara țării, verifică restricțiile de călătorie și condițiile de intrare în țară.

Dacă ești pregătit să încerci stilul de călător camper și nu ești interesat să petreci fiecare noapte la un hotel, atunci vanlife-ul ți se potrivește mănușă.

Așa că indiferent ce îți scoate în cale viata pe roti: condițiile meteo sau alte mici obstacole ce pot apărea pe drum, o excursie cu autorulota va fi cu siguranță o experiență.

Pentru că sunt puține lucruri mai frumoase decât să te trezești la răsărit în mijlocul naturii, pe malul mării sau la marginea unui lac de munte, să deschizi ușa autorulotei, să prepari o cafea și să te bucuri de frumusețea și intimitatea oferită de natura din fața ta.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus