Acum citește
Sfaturi pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă

Sfaturi pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă

Iarna vine însoțită de peisaje superbe care ne îndeamnă să ieșim din case, să ne bucurăm de zăpadă. Am scos garderoba de iarnă de la naftalină și fugim să ne distrăm afară. Avem haine groase ca să ne protejăm de frig. Dar… te-ai întrebat vreodată cum e iarna pentru părul tau? Te-ai confruntat adesea cu schimbarea texturii părului pe timp de iarnă? Părul este sensibil la căldură, dar și la frig. Aerul rece are un procentaj destul de scăzut de umezeală și poate fi unul din factorii care contribuie la deteriorarea firului de păr, lăsându-l mai tern, mai uscat și lipsit de strălucire. Este important să nu uităm de îngrijirea părului și pe timp de iarnă, fiindcă adesea, acesta este cel mai expus la efectele negative ale frigului.

Ce poți să faci?

  1. Acoperă-ți capul. Nu ezita să porți căciulă sau gluga din dotarea gecii tale atunci când este frig afară.
  2. Nu ieși niciodată din casă cu părul ud. Acesta va îngheța și se va deteriora rapid.
  3. Evită stilizarea părului prin expunere la căldură.
  4. Folosește balsam la fiecare spălare.
  5. Ia un complex de vitamine special pentru păr și unghii. Biotina, niacina, vitaminele A, C, E, D, alături de minerale ca zincul, fierul, potasiul și seleniul pot fi de un real ajutor.

Îți poți proteja părul folosind și seruri sau uleiuri pentru păr. Este recomandat să optezi pentru produse cât mai naturale, curate, cu cât mai puțini excipienți. Poți alege să îți achiziționezi direct uleiurile, iar apoi să faci ce combinații dorește inima ta. Printre cele mai bune alegeri se numără: uleiul de cocos, uleiul de argan, uleiul de migdale, uleiul de jojoba, uleiul de lavandă, uleiul din sâmburi de struguri și uleiul de măsline. Acestea hrănesc și fortifică firul de păr, lăsând un miros plăcut. Dacă vei opta pentru uleiuri esențiale, este bine să știi că acestea nu se aplică direct pe scalp și vor fi folosite doar în varianta diluată, încorporate într-un alt ulei.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus