Acum citește
7 ținute din denim despre care încă vorbim și astăzi

7 ținute din denim despre care încă vorbim și astăzi

Denimul este atât de înrădăcinat în cultura pop, încât nu-i mai oferim atât de multă importanță. Sigur, este fermecător când o celebritate cumpără o pereche de jeans pe care îi putem cumpăra și noi – dar în cele din urmă nu suntem atât de surprinși când o fac. Să nu uităm faptul ca în urmă cu aproape 2 ani, tot ce a trebuit să facă Meghan Markle pentru a fii relatable a fost să îmbrace o pereche de jeansi rupti. Denimul a modificat ireversibil peisajul modei. Denimul a distrus anumite bariere de gen si de clasă socială, pe care alte tipuri de îmbrăcăminte au reușit să o facă. Cultura pop a jucat un rol important în ascensiunea denimului astfel încât a devenit omniprezent.

1934 – Denimul ajunge la femei – și în industria modei.

În 1934, Levi-Strauss Co. a lansat prima pereche de blugi pentru femei, numită Lady Levi’s. Un an mai târziu, acest stil a fost prezent în Vogue, sugerând că această linie de denim avea un potențial imens în modă.

Levi Strauss & Co. Archives

1954 – Denimul provoacă controverse regale.

Prințesa Alexandra din Kent a fost prima persoană dintr-o familie regală care a încălcat protocolul de îmbrăcăminte purtând denim. Mai jos o poză cu Alexandra din Kent în 1954, purtând o pereche de blugi în aer liber … pentru a juca tenis.

Joseph McKeown

La începutul anilor 1970 – Prima linie de denim a celebrităților.

Până în anii 1970, Gloria Vanderbilt era cunoscută în primul rând ca membru al uneia dintre cele mai bogate familii din America. Averea familiei sale a a ajutat-o pe gloria atunci când și-a lansat afacerea de modă omonimă, o linie de denim numită Perfect Fit, care este vândută și astăzi în magazine și online. Vanderbilt este creditată ca prima persoană care a lansat „designer denim”, precum și una dintre primele vedete care și-au transformat numele într-un brand de stil de viață.

Evelyn Floret

1992 – Calvin Klein continuă să depășească limitele.

În anii nouăzeci, Calvin Klein a susținut faptul că puțina îmbrăcăminte creează o publicitate excelentă în materie de îmbrăcăminte. În 1992 brandul a apărut din nou pe prima pagină cu o campanie sugestivă cu Kate Moss și Mark Wahlberg în denim și briefs Calvin Klein. Mai târziu, Moss a mărturisit pentru Vanity Fair că regretă că a făcut fotografiile.

Barry King

2001 – Britney și Justin în denim. 

Cunoașteți imaginea: Justin Timberlake și Britney Spears, sosind în cuplu la MTV Video Music Awards 2001 în denim din cap până în picioare. Justin într-un costum din denim și pălărie de cowboy, Britney într-o rochie din denim. Ținutele au făcut istorie pe covorului roșu, dând naștere spinoff-urilor sub formă de costume de Halloween, tricouri și mai târziu omagii ale momentului.

Vezi și

Jeffrey Mayer

2017 – Meghan Markle își face debutul regal în denim

Meghan Markle și-a făcut prima apariție alături de prințul Harry la Jocurile Invictus din 2017 din Toronto, îmbrăcată într-o pereche de jeans rupti și un top alb. Stoc epuizat instant și ulterior s-au vândut din nou când au fost repopulați în 2018.

Karwai Tang

2021 – Combinația perfectă între retro și modern

No44 reintrepretează stiluri din diferite perioade de timp și le adaptează trendului actual. Participă și tu la giveaway-ul pe care l-am organizat și poți avea și tu în garderobă o pereche de jeans No44.

Care este reacția ta?
Excited
2
Happy
1
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
Derulați în partea de sus