Now Reading
3 MOTIVE CU ….LEEA MORARU

3 MOTIVE CU ….LEEA MORARU

Fotograful este omul potrivit în a captura, a reda sau a imprima personalitatea fiecărui individ, cu fiecare fotografie. Indiferent de tipul de fotograf, de eveniment, de nuntă, artistic, portretist, meseria asta nu este pentru toți, ci doar pentru cei ce știu să surprindă dincolo de aparențe pentru a reda perfecțiunea.

Stăm azi de vorbă, într-un nou interviu din cadrul proiectului 3 Motive cu Leea Moraru, la bază fotograf de nunți, dar și un fotograf renumit de portrete, care a creat și proiectul de succes Actorul și personajul. 

 

3 dintre cele mai frumoase instantanee ale vieţii mele de până acum

decizia de a schimba orașul cât mai repede
– aventura noastră pe care voi, oamenii, o numiți căsătorie
– studioul foto pe care l-am deschis în intimitatea mea de acasă.

 

3 zâmbete de fotograf se datorează…

când am nevoie de un cadru bun și îmi ies două
– când vreau să testez ceva și îmi iese din prima
– când, după ce predau fotografiile, clientul nu se mai oprește din a-mi mulțumi

 

3 scopuri atinse prin proiectul „Actorul şi personajul”Actorul şi personajul”

Prin acest proiect mi-am dorit ca publicul să aibă ocazia de a vedea personajele de aproape, chiar dacă au bilet mai departe de scenă, dar și actorii din spatele personajelor, pentru a-i identifica. Astfel, publicul face cunoștință atât cu personajul pe care îl întâlnește direct pe scenă, dar și cu actorul pe care îl poate reîntâlni și în alte spectacole. După acest scop a si pornit proiectul. Deoarece el are loc înainte cu câteva ore înainte de spectacol, mereu am fost curioasă ce simt și cum reacționează actorii înainte de a intra pe scenă. Astfel, fiind în spatele scenei alături de ei, am ocazia de a simți diferite emoții de la niște oameni care fac magie!

 

3 dintre cele mai bizare/simpatice cerinţe din partea clienţilor mei au fost…

Majoritatea ședințelor foto au ceva al lor. Cât timp propoziția „îți aduci aminte când” apare destul de des în conversațiile mele cu Roxana, make-up artistul cu care colaborez, înseamnă că sigur este acolo o poveste de care nu ne săturăm. Eu sunt o persoană deschisă la idei, mai ales atunci când cred că am ramas fără inspirație. Ședințele mele foto, deși sunt puse la punct dinaintea zilei respective, prind contur și sunt modelate de vibe-ul care se crează cu persoana fotografiată. Îmi place să cred că experiența cu care rămânem după o zi de shooting trebuie SĂ FIE. Adică, orice s-ar întâmplă, să ne amintim despre ea. Mai demult obișnuiam să inventez „pățanii” pentru a fi sigură că rămân în memoria clientului. Acum nu mai fac asta. 😀

 

3 elemente de care ţin cont în crearea unui portret perfect

Prima mea întrebare în momentul în care sunt contactată pentru o ședință foto este următoarea: pentru ce vei folosi fotografiile? Consider că persoana fotografiată trebuie să aibă în minte scopul clar pentru care ne întâlnim. Din momentul în care avem un scop, știm de unde să pornim spre a crea rezultatul dorit.
În al doilea rând, e foarte important un machiaj bine realizat, care să scoată în evidență trăsăturile modelului, aici fiind responsabilă Roxana, cu care colaborez deja de ceva vreme și atât eu,  cât și omul din fața aparatului ne lăsăm pe mâinile ei magice.
În al 3-lea rând, poate cel mai important, este relaxarea. În momentul în care nu am formată o relație cu omul din fața aparatului, îl rog să relaxeze umerii, iar de aici începe distracția.

 

 

3 dintre cele mai frumoase poveşti spuse până acum prin fotografiile pe care le-am realizat

Primul este proiectul „Actorul și Personajul”, poveste care continuă, și aici sunt multe povești de arătat.
A doua poveste sunt fotografiile în care apar bunii soțului meu, poveste de care noi ne bucurăm în viața reală, și am ales să o documentez și prin fotografii. Apar destul de rar, dar ne gândim să scoatem fotografiile cu ei mai mult în mediul online.
A 3-a poveste, deși este realizată doar pe story, îmi documentez zilele, inclusiv cele în care stau lipită de calculator și tin să fiu eu acel reminder care te anunță că trebuie să bei apă. Îl consider un mini proiect, intitulat „BEȚ APĂ” și a început să aibă efect, deoarece, când mă întâlnesc cu cineva, salutul e „beț apă”.

Poveștile sunt mult mai multe; fiecare ședință foto este diferită și în majoritatea timpului eu, personal, rămân măcar cu un mesaj bun după o zi de shooting.  

 

3 elemente ce mă disting şi mi-ar plăcea să se reţină despre mine pe piaţa de profil din România

Pentru asta am ales varianta ajutătoare, cea de a întreba un prieten (de fapt am întrebat 3). Am aflat că flexibilitatea, răbdarea, curajul de a încălca limitele, atenția la detalii și sentimentul că orice este posibil sunt câteva din avantajele pe care le-aș avea. 

See Also

Al doilea prieten a avut un răspuns simplu: doar pentru că ai numele ăsta, Leea, deja te distingi.

Ce a zis al 3-a prieten nu mai contează, dar recunosc că m-au bucurat răspunsurile lor și mi-au amintit să fiu atentă și la avantajele mele. Deci mulțumesc pentru această întrebare. A făcut minuni pentru mine.

 

3 sfaturi pentru fotografii începători

Primul sfat pe care mi l-aș da mie când am început această călătorie ar fi să fotografiez NON-STOP. Al doilea sfat, la fel de important, ar fi să fotografiez MEREU. Și ultimul sfat, dar nu cel din urmă, ar fi să exersez pe cât de mult posibil!
Dacă asta e ceea ce vor să facă pe termen lung, prin perseverență și exercițiu vor ajunge acolo unde și-au propus. Să nu le scape din focus niciodată de ce-ul lor.   

 

3 moduri în care văd lumea prin obiectiv

Aici am o poveste. Acum vreo 4 ani, am avut o ședință foto cu Diana, tema fiind delicat, feminin și gingas, chipul ei transmițând deja asta. Zis și făcut. Am ales locația, ținutele, machiajul, ne-am întâlnit si ne-am apucat de fotografiat. Diana zâmbea la fiecare cadru. Eu tot insistam să stea supărată, încruntată și nervoasă. Ea mă asculta. Pe la finalul ședinței foto, ea, foarte timidă mă întreabă: Leea, poți să îmi faci o fotografie în care zâmbesc? Pentru mama. Atunci mi-am dat seama cât de mult contează starea în care mă aflu, pentru că eu vorbesc mai mult prin ceea ce fac, decât prin cuvinte. Deci, modurile în care văd lumea prin obiectiv depind de modurile în care văd eu lumea.

 

3 obiective setate pentru 2021

  • Să cunosc cât mai mulți oameni noi
  • Să creez fotografii numai bune de printat și lipit pe peretele meu din studio
  • Să dau viață noului proiect.

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top