Now Reading
De ce Malta trebuie să ajungă pe lista destinațiilor tale în 2021

De ce Malta trebuie să ajungă pe lista destinațiilor tale în 2021

Care este primul lucru care îți vine în minte când auzi cuvântul ”vacanță”? Destinații precum Paris, Londra, Barcelona, nu-i așa? Dar la ce te gândești când auzi cuvântul ”insulă”? Probabil Maldive, Tenerife, Sicilia. Și cu toate acestea vrei o experiență nouă, unică, spontană. Există o perlă în Marea Mediterană, destul de aproape de noi, care nu pare să fie la fel de populară ca locațiile menționate mai sus, dar care merită vizitată, având niște obiective și niște peisaje splendide.

Malta, o țară insulară din sudul Europei, este caracterizată prin cultura mixtă, influențată atât de cultura arabă, cât și de cea italiană. Asimilată cu o prăjitură în ceea ce privește cultura, influențele britanice recente și-au spus, de asemenea, cuvântul în formarea a ceea ce Malta este astăzi. Dar la ce te gândești când auzi de Malta? Dacă nu îți vin în minte prea multe lucruri, ai aici o listă cu câteva dintre obiectivele pe care le poți vedea în Malta.

  1. Popeye Village

Da, Disneyland este interesant, este distractiv dar nu este singurul loc care te poate integra într-o poveste prin simpla vizită. Satul lui Popeye Marinarul, personajul iconic de desene animate care îi influența pe copii să mănânce sănătos în anii ’60, a fost construit în momentul în care s-a turnat musicalul live ”Popeye”, undeva în anii ’80. Având în vedere estetica peisajului, platoul de filmare a fost transformat într-un parc de distracții în toată regula. Experiența este similară cu cea de la Disneyland, deoarece vizitatorii sunt întâmpinați chiar de personajele din desen (de altfel, filmul Popeye este o producție Disney, deci similaritatea este puternică). Poți vizita muzee, poți asista la spectacole live și te poți da în carusel, poți face chiar și o plimbare cu barca, pe lângă minunatele poze pe care le poți face acolo. Există și un program pentru copii, în cazul în care mergi însoțit de un minor.

O perspectivă a Satului lui Popeye din Malta, sursa: Azure Golden Sands
  1. Museum of Fine Arts (MUZA)

Probabil la Luvru te gândești când auzi de artă și muzeu. Problema cu arta este că nu e limitată, mai ales când vine vorba de cea abstractă. Deși este total indicat să vizităm galeriile și muzeele care găzduiesc piese de artă nestemate, trebuie să aruncăm un ochi și asupra muzeelor underrated, care nu au o vizibilitate foarte mare. Muzeul de Arte Frumoase din Malta este probabil primul lucru la care te gândești dacă vrei să vezi un muzeu pe insulă. Acolo sunt expuse în principal creațiile artiștilor maltezi, dar și creații ale artiștilor internaționali. Pe lângă opere de artă, muzeul găzduiește și o expoziție a unor piese de mobilier și argintărie malteză, iar expozițiile temporare ies din tipar prin conceptele uluitoare abordate.

Fotografie realizată la MUZA, sursa: MyGuideMalta

  1. Grădinile Barrakka

Imaginează-ți că Cișmigiul este o grădină exotică, exact cum vezi în poze în locațiile din alte țări tropicale. Cu un peisaj mirific către Portul Valletta, Grădinile Barrakka, împărțite în două ”surori” (Barrakka de jos și Barakka de sus), au fost construite de cavalerii italieni în secolul XVI, cu scopul de a-i ajuta pe cavaleri să se recreeze. La finele ocupației franceze, aceste două grădini au fost deschise către public. În interiorul lor, pe lângă flora impresionantă, se găsesc și câteva monumente, cum ar fi Monumentul lui Sir Alexander Ball, un templu neoclasic sau Les Gavroches, o statuie inspirată din romanul ”Mizerabilii”.

See Also

Fotografie realizată la Barrakka de jos, sursa: Viator
Fotografie realizată la Barrakka de sus, sursa: AFAR
  1. Laguna Albastră

Ce e o vacanță fără mersul la plajă? Fie că stai să te bronzezi, fie că înoți, fie că pur și simplu explorezi, într-o vacanță este necesar să îți petreci ceva timp pe plajă, mai ales când vine vorba de o insulă. Dar care este cea mai deosebită plajă din Malta? Plaja de la Laguna Albastră este cea mai bună stațiune de înot (și de făcut poze pentru Instagram), înconjurată de roci și un nisip alb, fin, acest loc este în topul atracțiilor malteze. Un peisaj superb, ca în pozele acelea de pe Pinterest făcute probabil în locuri mai extravagante și mai scumpe. Poți da chiar o tură cu vaporul pe Laguna Albastră. Indiferent de activitate, experiența de aici va fi una inedită.

Fotografie realizată la Laguna Albastră, sursa: WOWAbouts
  1. Valletta Contemporary

Muzeul de Artă Contemporană din Valletta este o altă locație în care îți poți antrena simțul artistic. Acest muzeu este localizat în extrema estică a insulei, ferit de aglomerația și agitația urbană, în trecut fiind casa unui fermier local, clădirea având în jur de 400 de ani. Expozițiile găzduite aici sunt dinamice, diverse și are ca scop intensificarea legăturii dintre arta locală și cea contemporană. Totodată aici este locul unde artiștii din zonă își promovează și își vând obiectele de artă, muzeul având și un magazin în interior. Un obiect achiziționat de aici poate fi amintirea unei vacanțe formidabile.

Fotografie realizată la Muzeul de Artă Contemporană din Valletta, sursa: Valleta Contemporary)

Deși lista de aici este destul de mică, în Malta, în ciuda mărimii ei, există mult mai multe atracții, mult mai multe colțuri de explorat, mult mai multe peisaje extraordinare, fiind o țară care nu trebuie desconsiderată. Localnicii sunt foarte amabili, turismul este unul din obiectivele principale ale țării. De acum când te gândești la o vacanță, gândește-te și la locurile de care nu se discută prea mult în media, în Europa sunt foarte multe și nu știi niciodată peste ce comori ai putea să dai.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top