Now Reading
Traveling Solo: La feminin

Traveling Solo: La feminin

“Viața începe la sfârșitul zonei tale de confort” Neale Donald Walsch

Combinația dintre cultură și evoluție ne-a lăsat în sânge dorința de a explora și am fost nomazi o mare parte din istoria noastră. Însă de cele mai multe ori, suntem într-o călătorie continuă pentru a ne găsi pe noi înșine, iar călătoritul solo e exact despre asta.

Despre a înțelege cine suntem, ce anume ne definește, ce vrem de la viață și cum putem fi creatorul experiențelor noastre.

Ce înseamnă să călătorești solo ca femeie?

Cel mai mare avantaj în a călători solo este faptul că ai control total asupra timpului și activităților tale. Dacă simți nevoia să te oprești într-un loc și să petreci mai mult timp acolo, atunci te oprești. Dacă nu îți place, mergi mai departe.

Sentimentul de libertate, curaj şi încredere dobândite în urma unei călătorii solo, e deseori greu de descris în cuvinte.

Câteodată e nevoie de o mică doză de nebunie și curaj, un click pe “Buy ticket” și multă emoție în anticipare, însă tot timpul experiența care urmează după va fi despre depășirea limitelor, creștere, dezvoltarea personală, amintiri frumoase și lecții de viață.

La finalul zilei, indiferent când de greu a fost pe alocuri, sentimentul că ai reușit și te-ai descurcat singură e greu de egalat.

Bineînțeles, unul dintre cele mai importante aspecte în plănuirea unei călătorii solo e siguranța și alegerea unei destinații safe.

Alege destinația care rezonează cel mai mult cu tine

Anumite țări ne atrag prin cultura lor, peisaje, gastronomie sau activități. Suntem inspirați de poveștile altora, de acțiunile cărților citite, de peisajele văzut în filme sau pur și simplu de energia unui loc.

De obicei, planificarea începe cu o parte de research: bilet, tipuri de cazare, buget, activități, itinerariu.

Dacă ai nevoie de o doză de inspirație, câteva destinații safe care pot ajunge pe bucket list tău de călătorii solo ar putea fi: Zanzibar, Islanda, Bali, Australia, Hawaii, Chile, Sri Lanka, Cambodia.

Fii prezentă și bucură-te de compania ta

Vor fi momente în care singurătatea își va face simțită prezența, în care ai vrea să împărtășești apusul minunat din fața ta cu cineva, să ai companie la cină sau pur și simplu vrei să faci o baie în mare și nu vrei să-ți lași lucrurile nesupravegheate.

See Also

O modalitate bună pentru a înlătura momentele de singurătate e să te înscrii la cursuri, de la cursuri de gătit la cursuri de dans, până la activități de voluntariat. Pe lângă faptul că vei simți că ai o misiune de îndeplinit, vei cunoaște foarte mulți oameni și câștigi un nou skill.

Nu tot timpul este lapte și miere, dar cel mai important lucru e să te concentrezi pe momentele pozitive, să ai încredere în oameni și în instinctul tău, să te bucuri la maxim de compania ta.

Cred că orice femeie ar avea nevoie de o călătorie solo măcar o dată în viață. Ideea e să îți găsești tipul de experiență dorit, să setezi un buget și să începi de aici planificarea.

Ai încredere în tine, trage aer adânc în piept – și rezervă zborul!

În final, avantajele surclasează dezavantajele iar viața e despre a crea experiențele care te ajută să crești, despre a fi prezent ți a aduce calitate fiecărui moment.

P.S : ia un jurnal în călătoriile tale și notează cât de mult poți. De obicei amintirile rămân, însă detaliile se pierd în timp.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top