Acum citește
Daily Visits: Basmul Iașilor

Daily Visits: Basmul Iașilor

Iași, un oraș al tuturor posibilităților pentru orice student dornic să dea piept în piept cu viața. Grădini, felurite parcuri, locale, cafenele, construcții desprinse din basme, toate se regăsesc în inima Moldovei, o feerie! Iași este unul dintre cele mai vechi orașe din România fiind cunoscut atât pentru rolul de capitală cât și pentru faptul că acolo a fost înființată prima Universitate din România, astfel fiind un puternic centru studențesc.

Iașiul prezintă numeroase atracții turistice și sigur vă veți îndrăgosti de arhitectura unică pe care o prezintă la prima vedere orașul. Tradiții, obiceiuri, cuvinte regăsite doar în inima Moldovei vă vor sta la dispoziție și vă vor încânta inima și sufletul. Orașul este unul superb, iar prin acest articol vom afla ce îl face atât de special.

 

Orașul studenției mele este în primul rând un basm mitic cu tradiții și obiceiuri care se pot povesti la un pahar de vin fiert la „Unirii”, locul în care se poate lua pulsul orașului,  o locație unică unde te poți bucura de minunata și colorata stradă cu umbrele, Alexandru   Lăpușneanu, unde asemeni unor licurici te vor ghida multitudinea de culori ale restaurantelor.

 

 

Haideți, deci, să facem un scurt itinerar pentru a observa câteva locații frumoase din Iași de care, cu siguranță, vă veți îndrăgosti.

  1. Cafeneaua Piața Unirii (CPU), un loc minunant în care te poți destinde în timp ce admiri frumusețea naturii și arunci o ocheadă către partea în care se află Palatul Culturii. Cafeneaua funcționează de luni până duminică, în intervalul orar 8:30-17:00, și este locul cu o atmosferă cozzy pe care îl vei aprecia pentru un date romantic, un moment de liniște și introspecție cu tine, în care îți pui gândurile în ordine, ori pentru o ieșire alături de prieteni în care să puteți observa și frumoasa zonă de centru alături de pietonala din orașul ce pulsează economia Moldovei.

 

2.   Pietonala Ștefan Cel Mare: Un loc în care tinerii se plimbă alături de generațiile mai vechi, unde tinerețea și bătrânețea se împletesc și curg anevoie împreună, un loc perfect pentru o plimbare alături de un suflet, alături de tine și de unica ta conștiință, un loc perfect unde poți sta la un suc alături de prieteni, o discuție care se va pierde în muzicalitatea pe care concertele cântăreților ambulanți o oferă prin cântecele chitărilor, viorilor și, uneori, ale harpelor neobosite ce răsună îndelungul străzii.

 

 

 

  1. Complexul Palace: Un loc mirific în care fântânile se împletesc frumos cu natura și eleganța oferită de Palatul Culturii, care se află vizavi. De la etajele superioare ale mallului se poate observa panorama care îți taie cu adevărat răsuflarea, mai ales pe timpul nopții.

 

(Zona Palace noaptea)

 

  1. Grădina Botanică: Cu un istoric bogat, grădina Botanică este astăzi al patrulea amplasament ca importanță turistică din Iași, după ce, între anii 1870 și 1963, nu a avut parte de foarte multă atenție din partea statului, fiind de foarte multe ori expropriată sau, în alte cazuri, lăsată în paragină, deoarece nu se bucura de popularitate foarte mare. În prezent Grădina are numeroase parcuri și sere unde pot fi observate mai multe plante, atât din România, cât și din alte părți ale lumii. Taxa de intrare este de 10 lei pentru persoanele care nu prezintă acte doveditoare că ar fi angajați sau studenți ale Universității Alexandru Ioan Cuza, iar pentru cei ce prezintă o astfel de legitimație, intrarea este gratuită. Pentru elevi este perceput un preț de 5 lei la intrare.

 

Vezi și

 

  1. Esplanada Elisabeta (Râpa Galbenă): Situată la baza dealului Copou este recunoscută drept o zonă importantă a orașului prin prisma turismului, dar și din punct de vedere istoric deoarece, în trecut, era cunoscută pentru lucrările prin intermediul cărora se extrăgea și se lucra argila, în condițiile în care arhitectura unică se datorează mulțimii de izvoare subterane care coboară din zona Copou înspre zona Bahlui.

 

Acestea sunt zonele pe care noi le considerăm a fi printre cele mai interesante din Iași.

Ce vă îndeamnă cel mai mult inima să vizitați?

 

 

 

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus