Now Reading
Itinerariu concentrat: 72 ore în Barcelona

Itinerariu concentrat: 72 ore în Barcelona

Pentru o imersiune profundă în atmosfera orașului, recomand parcurgerea acestui articol pe fundalul coloanei sonore din filmul Vicky Cristina Barcelona.

Disclaimer: Deși e destinația ideală pentru un weekend getaway, 72 ore în Barcelona nu sunt nici pe departe suficiente pentru a vizita acest oraș minunat. O să încerc, totuși, să fac un rezumat concentrat al locurilor mele preferate din Barcelona, în urma unui an petrecut acolo.

Rătăcit pe străduțe medievale 

 De departe, locul în care mintea mea fuge atunci când vine vorba de Barcelona e Barri Gòtic (Cartierul Gothic). 

Presărat cu nenumărate magazine boutique artizanale de piele și bijuterii, baruri și puburi care te invită înăuntru, și străduțe medievale fermecătoare pe care să le parcurgi pe jos, Cartierul Gothic este locul ideal în care  să te pierzi ore-n șir. 

Pe lângă atmosfera contemporană a restaurantelor catalane, aglomerația plăcută a teraselor și magazinelor, din loc în loc vei da peste nenumărate vestigii care te vor teleporta în cetatea care a pus temelia istoriei orașului. 

Odată ajuns în zonă, nu trebuie să ratezi Catedrala Barcelonei, faimoasa Rambla sau Placă del Pi. În cartierul El Raval, nu poți rata Bar Marsella, cel mai vechi bar din Barcelona care datează din secolul 19 și e faimos pentru clienți fideli precum Picasso sau Hemingway. Specialitatea casei este absinthul, preparat autentic şi foarte bun, de altfel 🙂

 

 

Lumea lui Gaudi

Nu poți merge în Barcelona fără să intri în lumea lui Gaudi și a operelor sale fascinante. Cunoscut pentru modernismul catalan, Gaudi domină arhitectura gotică din Barcelona prin clădiri precum Sagrada Família, Park Güell, sau Casa Batlló. Recomand achiziția biletelor online în prealabil, pentru a evita cozile din timpul zilei. Dacă vă permite timpul, sosirea dimineața devreme în Parcul Güell sau Sagrada Família, sunt puțini vizitatori și lumina e cu totul specială.

 

 

Parcul Gaudi

 

Electric tour

O modalitate foarte fun și practică de a parcurge Barcelona e închirierea bicicletelor electrice,  iar traseul de vizitare spre dealul Montjuïce perfect pentru o după-masă însorită, în care trebuie doar să te bucuri de plimbare,  bicicleta electrică va duce tot greul pentru tine 🙂

Pe drum vei vedea frumoasele fântâni din Plaça España, Muzeul de Artă Catalană, Grădina Botanică și Castelul Montjuïc. 

 

 

See Also

Last but not least – la playa! 

Mă îndoiesc că vizitarea plajei va fi în ultima zi petrecută acolo, de obicei lumea care sosește în Barcelona prima dată, cel mai probabil cu metroul în Plaça de Catalunya, se lasă purtați de strada ușor înclinată și mirosul de mare care te aduce în Barceloneta. 

Cu vibe-uri de California și o atmosferă extrem de relaxată pe timpul zilei, care se animă după apusul soarelui, fâșia de plajă din Barcelona e love at first step. 

Baruri de tapas, restaurante cu miros de fructe de mare proaspete, turiști și localnici zâmbitori, yachturi de lux care se leagănă în Marina și o promenadă îmbrățișată de palmieri – practic oriunde te uiți, simți că ești într-un postcard de la mare. 

 

Pentru un traseu off the beaten track şi mai puţin turistic, recomand vizitarea Parcului del Laberint d’Horta, Muzeul de Ştiinţă CosmoCaixa Barcelona şi muntele Tibidabo. 

 

 

De la apusuri în culori tangerine, la muzica chitarelor de pe străduţele înguste, energia oamenilor, paella, tapas şi Sangria delicioase, Barcelona e pur şi simplu fascinantă!  

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top