Now Reading
10 hoteluri senzaţionale din jurul lumii

10 hoteluri senzaţionale din jurul lumii

Te-ai întrebat vreodată cum a apărut primul hotel ? Istoria hotelului este direct legată de cea a civilizației. De la băile termale grecești, la conacele construite de romani pentru guvernatorii care călătoreau în interes de afaceri, sunt foarte multe dovezi în istorie în care diverse facilități erau folosite pentru cazarea oaspeților.

Ulterior, industria hotelului a început oficial în momentul în care hanurile și hotelurile din Franța și Anglia au fost obligate de către stat să țină registre de oaspeți.

Acum, industria a evoluat atât de mult, încât hotelul a devenit unicul loc din lume care e menit să îți ofere o experiență senzațională  pentru a se asigura că te vei întoarce cât de curând posibil.

Totul e orchestrat să ofere nivelul suprem de confort, de la salteaua patului, la toalete, design sau funcționalitate. Fiind în vacanță, camera hotelului trebuie să ambaleze experiența călătoriei în minimum de efort și maximum de plăcere.

Însă unele hoteluri au devenit adevărate opere de artă, iar șederea devine o întreagă experiență, una de neuitat. Astăzi vom parcurge 10 dintre cele mai senzaționale hoteluri din întreaga lume.

  1. Fogo Island Inn – Canada 

Sursa: Tripadvisor

O interpretare futuristă a arhitecturii locale, hotelul Fogo Island Inn a amenajat o tabără dramatică pentru cei care caută escapade rurale într-un sat pescăresc tradițional din largul coastei de nord a Newfoundlandului. Cele 29 de apartamente sunt unice în design și personalizate diferit.

2. Soneva Fushi – Maldive

Sursa: Tripadvisor

Situat pe o insulă izolată din atolul Baa, în mijlocul biosferei UNESCO, Soneva Fushi oferă o experiență de lux unică, la marginea Oceanului Indian.
De la ateliere de sticlărie, la cinema în aer liber, observator de planete, sala de ciocolată si înghețată, oaspeții au la dispoziție și un serviciu intuitiv numit Barefoot Butler.

3. Hanging Gardens Ubud, Bali

Sursa: Tripadvisor 

Resortul Hanging Bali este bijuteria ascunsă din inima junglei, în Ubud. Cu împrejurimi impresionante, ospitalitate de lux balineză și activități spirituale, resortul oferă o experiență completă în care sentimentul de izolare și intimitate se combină cu atmosfera mistică a naturii și tradiției balineze.

4.  Giraffe Manor Nairobi, Kenya

Sursa: Tripadvisor 

Giraffe Manor este celebrul hotel boutique, deținut de Safari Collection, una dintre cele mai iconice clădiri din Nairobi. Cu o fațadă arhitecturală impresionantă, grădini luxuriante și interioare elegante, hotelul este faimos pentru o experiență unică: mic dejun cu girafele Rothchild pe cale de dispariție.

5. Treehotel – Harads, Sweden

Sursa: Tripadvisor 

De câte ori ai visat că stai într-o căsuță în copac? De data aceasta, ai ocazia să stai într-un hotel de lux, cu un confort și design modern, combinat cu sentimentul captivant al aventurii. Hotelul dispune de 7 tipuri de acomodări unice: Mirrorcube, 7th Room, The cabin, Dragon fly, The UFO, The Blue Cone, Bird’s Nest. Pe lângă priveliștea unică, unde natura se combină cu imaginația, oaspeții se pot bucura de o gamă largă de activităţi, precum pescuit la copcă, excursii cu rachete de zăpadă, drumeții și plimbări cu caiacul.

6. Conrad Maldives Rangali Island 

Sursa: Tripadvisor 

Resortul Conrad înfățișează insula Ari Atoll din Maldive în toată splendoarea sa, un paradis insular izolat şi deconectat de viața cotidiană, în mijlocul Oceanului Indian. Aflat în apropierea a 42 de locuri pentru diving și puncte de vizionare a rechinilor, broaștelor țestoaselor, pisicilor de mare și a lumii multicolore subacvatice, resortul este un loc de joacă de neuitat. Toate spațiile de cazare sunt vile pe apă construite deasupra lagunii, cu o arhitectură luxuriantă și restaurante premiate ani la rând.

7. Snowhotel Kirkenes, Norvegia 

Sursa: Tripadvisor

See Also

Zăpada e unul dintre cele mai frumoase daruri ale naturii, iar la hotelul Kirkenes, ajungi într-o lume în care vei dormi în zăpadă, vei conduce snowmobilul sau te vei deplasa într-o sanie trasă de câini husky, 180 de câini mai exact. Situat în zona izolată din Nordul Norvegiei, hotelul oferă camere de cazare, cu o arhitectură inspirată din colibele tradiționale de pescuit și vânat. Pe timpul iernii, oaspeții se pot bucura de culorile minunate ale Aurorii Boreale.

8. Grand Hotel Kronenhof – Pontresina, Elveţia

Sursa: Tripadvisor

Hotelul Kronenhof este clasat drept cel mai impresionant hotel din Alpii Elvețieni. Situat la doar 6 km de St. Moritz, dispune de 112 camere, SPA și facilități de lux care oferă experiențe idedite pe perioada verii, cât și pe perioada iernii. Scos parcă dintr-un film de Wes Anderson, hotelul încântă în special prin arhitectura sa, fiind construit în stilul Baroc la sfârşitul sec 19.

9. Singita Sasakwa Lodge – Serengeti National Park

Sursa: Tripadvisor 

Pe lângă arhitectura din stilul conacelor contemporane din perioada lui Eduard VII, Singita se remarcă în special prin locația sa.

Aflat pe o suprafață de 300.000 hectare în inima rezervei Serengeti, Sasakwa oferă primul rând  în vizionarea vieții sălbatice din inima Serengeti-ului. O combinație de eleganţă sofisticată și un confort luxuriant, îți oferă cadrul perfect pentru a face parte din impresionanta natură africană.

10. Ladera Resort – St Lucia  

Sursa: Tripadvisor

Situat într-o zonă protejată UNESCO, pe linia vulcanului, la 1000 de metri deaspura Mării albastre a Caraibelor, cu o priveliște uimitoare asupra vârfurilor munților vulcanici Pitoni, resortul dispune de un design intim, cu doar 37 camere, o combinație perfectă între stilul romantic și  filosofia ecologică a vieții de zi cu zi din St Lucia. Locul perfect pentru luna de miere, fiecare apartament are un design unic și oferă priveliști minunate.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top