Now Reading
5 locuri din București unde trebuie să ajungi după pandemie

5 locuri din București unde trebuie să ajungi după pandemie

Pe parcursul acestui an, pentru că în martie se împlinește un an de când a început acest fiasco cu noul virus, am învățat tot felul de lucruri, am auzit speculații, povești, date oficiale, am lucrat la anumite skill-uri, am încercat să ne umplem timpul cu speranța că se va termina cât mai repede. Vestea bună este că începem să progresăm, ceea ce înseamnă că trebuie să începem să ne facem planuri pentru perioada post-pandemică, care va veni mai repede de cât ne așteptăm.

Am tot umblat prin București înainte de pandemie și ne știm deja lecțiile: când nu știi ce să faci, prima opțiune este să mergi în centru, apoi vin mall-urile, parcurile în zilele bune, pub-urile și teatrele. Noi am pregătit o listă cu locuri de vizitat din București despre care nu se vorbește prea mult și cărora ar trebui să le dăm o șansă. Nu se știe niciodată ce locuri ”instagramabile” poți găsi întâmplător prin București, dar noi te ghidăm direct la unele din ele.

  1. Turnul de Artă

Deși nu e un Turn Eiffel, este totuși un loc foarte interesant de care nu prea aud că se vorbește. Turnul se află undeva în cartierul Pantelimon, lângă stația de metrou Costin Georgian și a fost inaugurat de asociația Make a Point. Inițial a fost un turn de apă, dar s-a realizat faptul că un astfel de obiect industrial poate servi și în scop cultural. Era nevoie de un element care să pună zona de est a capitalei pe hartă (nu că nu ar fi, piesele rap despre această zonă a capitalei au ajutat foarte mult) și să mai atragă din turiștii care vor să exploreze Bucureștiul mai în detaliu. Turnul are 28 de metri (170 de trepte), iar priveliștea este uimitoare. Mai mult decât atât, aici se organizează, periodic, și evenimente artistice. Turnul poate fi vizitat și acum, chiar dacă nu s-a terminat pandemia, de vineri până duminică, iar prețul de vizitare este 5 lei.

(sursa: Bucureștiul Meu Drag)

  1. Muzeul Evreiesc

Știai că în spatele mall-ului Unirii, chiar sub nasul nostru, se află un muzeu unic în București? Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România, ”Dr. Nicolae Cajal„ este o fostă sinagogă transformată în edificiu cultural în 1978.  Muzeul are o istorie ce datează din secolul 19, fiind inaugurată înainte de Mica Unire. Aceasta a fost devastată de legionari în 1941, iar ultima slujbă religioasă a avut loc în 1966, când s-a închis din cauza lipsei congregației. Vizitând muzeul vei putea vedea o mică parte din viața unui evreu din România. Dacă ești printre persoanele curioase să vadă cum arată o sinagogă pe interior (pentru că pe exterior majoritatea arată magnific), ai șansa de a-ți lămuri curiozitatea. Este o doză de cultură de care probabil avem toți nevoie din când în când.

  1. Palatul Primăverii

Foarte multe persoane ezită să viziteze Palatul Primăverii din diferite motive: a. le aduc aminte de comunism; b. li se pare că nu reprezintă un obiectiv interesant din cauza faptului Foarte multe persoane ezită să viziteze Palatul Primăverii din diferite motive: a. le aduc aminte de comunism; b. li se pare că nu reprezintă un obiectiv interesant din cauza faptului că este fosta casă a soților Ceaușescu; c. cred că Palatul Primăverii este asemănător cu Palatul Parlamentului, Cotroceni sau alte palate. Cu toate acestea, Palatul Primăverii este unul din palatele care chiar merită vizitate. Casa Ceaușescu a fost reședința prezidențială a cuplului Ceaușescu, un fel de casa alba comunistă de la București, iar acum a fost transformată în muzeu. Deși a fost construită în perioada comunistă, aerul luxuriant și design-ul interior nici nu o sa te facă să te simți ca în comunism, contrar a ceea ce cred unii. Într-adevăr îți vor da un vibe al anilor ’80, însă nu este ceva cu care ești obișnuit, soții Ceaușescu au investit mult în edificiu, spre norocul turismului de astăzi, tocmai pentru ca, zilele noastre, să devină un obiectiv foarte interesant de vizitat.

  1. MARe

Un alt muzeu foarte interesant este Muzeul Național de Artă Recentă sau MARe. Deși a devenit din ce în ce mai popular în ultima perioadă, sunt încă persoane care nu au vizitat acest muzeu care găzduiește niște lucrări fantastice. Exponatele reprezintă evoluția artistică românească din 1960 până în zilele noastre, iar clădirea este una modernă, care face ca acest muzeu să fie puțin atipic. Se află la câțiva pași de parul Herăstrău, iar pe lângă exponatele propriu-zise, MARe găzduiește, periodic, și evenimente artistice sau expoziții tematice temporare. Dacă îți place să mergi la Muzeul de Artă Contemporană, cu siguranță îți va plăcea și ceea ce vei vedea la MARe (poate chiar mai mult).

See Also

(sursa: Igloo)

  1. Miau Cafe

Încheiem lista cu o cafenea, pentru că după atâtea muzee de vizitat ar merge și un pic de relaxare. Miau Cafe este o cafenea diferită față de restul cafenelelor din București deoarece, după cum numele indică, este un loc special pentru pisici. Puteți chiar să dați de niște pisici în incinta cafenelei. În descrierea de pe site-ul lor este specificat clar faptul că localul este ”casa pisicilor”, deci în cazul în care îți plac pisicile sau te simți mai confortabil în prezența animalelor, trebuie să încerci Miau Cafe. Prețurile nu sunt mari, iar atmosfera de acolo este una foarte frumoasă.

(sursa: The Neighbou’s Cat)

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top