Now Reading
Turism responsabil în timpul pandemiei

Turism responsabil în timpul pandemiei

Fără îndoială, acesta este un moment extrem de sensibil pentru industria turismului care a fost cel mai grav afectată.  Probabil va trece foarte mult timp până când vom putea afirma că funcționează la nivelul lunii februarie 2019. Sau poate că niciodată nu va mai fi exact la fel.

Însă la fel ca întotdeauna, trebuie să găsim o modalitate pentru a ne adapta și a ne menține pe linia de plutire în așteptarea restart-ului. Atât a industriei, cât și a țărilor cele mai grav afectate.

Modalitatea cea mai la îndemână pentru fiecare dintre noi referitor la asta este turismul responsabil. Dar ce înseamnă mai exact să fii un turist responsabil pe timp de pandemie?

Suntem încă înconjurați de frică și incertitudine și în același timp, dorința de a călători nu a fost niciodată mai mare. Din fericire, granițele sunt momentan deschise pentru anumite destinații și sunt mulți turiști care își fac curaj spre o binemeritată evadare.

Una din cele mai mari diferențe observate în turismul pe timpul pandemiei este pregătirea care pecede călătoria în sine. Dacă înainte puteai să rezervi o vacanță last-minute, să faci bagajul și să pleci în următorul weekend, pasul esențial acum este testul Covid-19. Și probabil cea mai esențială parte a turismului responsabil.

Faptul că știi sigur că poți călători fără să infectezi pe nimeni, nu numai că îți oferă liniște sufletească dar obții și documentele necesare pentru companiile de zbor și/sau Controlul Frontierei.

Fiind izolați un timp așa îndelungat, e foarte ușor să rămânem indiferenți la greutățile localnicilor din destinațiile cele mai afectate, precum Asia de exemplu.

E important să arătăm respect și compasiune pentru cei care locuiesc în țările pe care dorim să le vizităm și mai mult decât atât, să înțelegem că pandemia a lăsat urmări mentale, fizice și financiare.

Ca turist responsabil, asta înseamnă o conștientizare mai mare și un extra efort în a arăta compasiune pentru cei care și-au pierdul job-ul, stabilitatea financiară sau chiar pe cineva drag.

Probabil cea mai auzită expresie a anului 2020, distanțarea socială poate părea contra intuitivă după o perioada în care ai stat departe de oameni sau nu mai ești obișnuit cu acel mediu.

Din păcate, majoritatea aeroporturile sunt momentan straniu de tăcute și pustii, așa că nu va fi deloc greu să faci asta.

See Also

Însă pentru a practica turismul responsabil, este important să respecți distanța de 2 metri impusă.

Cred că pandemia a declanșat în noi preocuparea cea mai mare pentru igienă, dezinfectare și curățenie.

De la regula de 20 secunde pentru spălatul pe mâini, până la dezinfectantele pe care am ajuns să le purtăm peste tot cu noi, s-a demonstrat că riscul trasmiterii agenților patogeni scade considerabil dacă urmăm o igienă strictă.

Cu siguranță cel mai mult ne dorim să explorăm din nou planeta, să vedem granițele deshise din nou, economiile înflorind și un sentiment de siguranță în lupta cu acest virus.

Însă deocamdată, trebuie să găsim o modalitate de a fi turiști responsabili prin conștientizare, educare și compasiune. Safe travels! 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top