Now Reading
Nomad Digital în Bali

Nomad Digital în Bali

Termenul Digital Nomad a fost folosit pentru prima dată în 1997, în cartea scrisă de Tsugio Tsugio Makimoto și David Manners.

Principala caracteristică care stă la baza vieții unui nomad digital e munca la distanță, cu ajutorul Internetului Wireless, smartphone-uri sau aplicații bazate pe Cloud sau Voice over IP. [Sursă: https://bit.ly/3rt039i]

Cu alte cuvinte, nomad digital definește un stil de viață care prin care poți să fii independent de locație, și stabil financiar cu ajutorul internetului.

Una dintre destinațiile cele mai populare pentru nomazii digitali este Bali, numită și Insula Zeilor. 

Plajele frumoase, istoria și cultura bogată, identitatea spirituală, costul relativ ieftin și vremea frumoasă se unesc înspre a face viața în Bali perfectă pentru nomazii digitali sau antreprenorii independenți. 

Totul începe cu viza

Indonezia are una dintre cele mai inovative reglementări privind vizele pentru turiști. Locuitorii din aproximativ 169 ţări pot obține o viză gratuită la sosire, pe durata a 30 de zile. 

Cu toate acestea, pentru a te stabili în Bali ca nomad digital, cel mai probabil vei avea nevoie de o perioadă mai îndelungată de şedere, așadar visa de 60 de zile ar fi cea mai bună opțiune. În plus, se obține foarte ușor, fiind eliberată în aeroport la sosire sau se poate aplica pentru eliberare  la Ambasada din Indonezia. 

Cazare

Cele mai populare locații din Bali pentru nomazii digitali sunt la distanță de o oră de aeroportul internațional Denpasar: Canggu, Ubud, Kuta, Seminyak. 

Locația aleasă îți va influența tipul experienței, costurile, oamenii pe care îi vei întâlni și activităţile de zi cu zi. 

Și pentru că locația preferată de către nomazii digitali pentru a lucra sunt cafenelele, o să amintim în fiecare locație, câteva cafenele ideale pentru inspirație și productivitate. 

CANGGU

Canggu s-a transformat în ultimii ani dintr-un sat liniștit cunoscut pentru valurile de surf perfecte pentru începători, în cel mai mare hub de nomazi digitali din Bali. 

Faimos deasemenea și pentru viața de noapte, este o stațiune animată, plină de cafenele chic, localuri cu mâncare delicioasă şi o atmosferă boho și relaxantă. Aici vei găsi echilibrul perfect între vilele liniştite cu priveliște spre plantații de orez și scena plină de viaţă a cafenelelor și barurilor. 

Oka’s Bakery

Nude Cafe

Crate Cafe Gallery Store

UBUD

Ubud este capitala culturală și spirituală a țării, o escapadă pentru pasionații de yoga, artă sau meșteșug balinez. 

Satul este presărat de plantații de orez, galerii de artă, temple și este înconjurat de cascade impresionante. Este locul ideal pentru a exersa sau învăţa yoga, tehnici de meditaţie sau diverse practici holistice. 

See Also

Kafe 

Sayuri Healing Food Cafe

Nomad Cafe

SEMINYAK

Despre Seminyak se spune că e zona sofisticată și de lux, presărată de numeroase resort-uri, SPA-uri, restaurante și cluburi elegante, majoritatea localizate de-a lungul plajei. 

Revolver Café

Titik Temu Coffee

Earth Café  

Orice locaţie ai alege de pe Insula Zeilor, te vei îndrăgosti iremediabil de acest loc. 

De la cele mai frumoase apusuri, la jungla impresionantă, localnicii veşnic zămbitori şi primitori, la mâncarea delicioasă şi atmosfera spirituală a locurilor, Bali e locul perfect pentru o experienţă autentică în lumea nomazilor digitali. 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top