Now Reading
Top 5 cele mai eficiente cărți de dezvoltare personală

Top 5 cele mai eficiente cărți de dezvoltare personală

Fie că sunteți un iubitor de cărți sau intrați într-o librărie doar atunci când aveți nevoie de ceva, cu  siguranță ați fost măcar o dată atrași de o carte de dezvoltare personală. Multe, cu diverse teme și diverși autori, uneori suntem acaparați de mulțimea de cărți din care trebuie să alegem. Insă de și mai  multe ori ajungem să fim dezamagiți, când constatăm că majoritatea nu ne oferă secretul succesului sau nu ne transformă in oameni bogați.

Tu știi după ce criterii să alegi cartea care ți se potrivește? Mai jos v-am pregătit câteva sugestii.

1. “Secretul” de Rhonda Byrne

Fără îndoială, cea mai bună carte de dezvoltare personală pe care am citit-o. Concretă și cu informații bine structurate, . Precum promite și autoarea cărții, “Veţi ajunge să stiţi cine sunteţi cu adevărat. Veţi ajunge să cunoaşteti adevărata măreţie care vă aşteaptă în viaţă.”.

“Marele Secret a fost transmis de-a lungul epocilor, a fost mult râvnit, ascuns, pierdut, furat si adus cu mari sume de bani. Acest Secret vechi de secole a fost înteles de câtiva dintre cei mai importanti oameni din istorie: Platon, Galileo Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein – alaturi de alti inventatori, teologi, oameni de stiinta si mari gânditori. Acum, Secretul a fost dezvaluit lumii.”

Puteți găsi această carte atât în librării, cât și online pe Cărturești, Elefant și BookZone.

2. “Arta de a te iubi” de Cristian Stan

Este foarte important să ne iubim și să ne cunoaștem pe noi înșine, înainte de a iubi pe altcineva. Dacă tocmai ați ieșit dintr-o relație și va simțiți pierduți, cartea această este destinată vouă.  În urmă despărțirii devastatoare pe care autorul a trăit-o în facultate, a luat naștere această carte, care pune accentul pe importantă comunicării cu ține și mai apoi cu partenerul. Foarte bine organizată, cu paragrafe bolduite care fac posibilă citirea să mai ușoară, cuprinde și exerciții care va ajută să aprofundați noțiunile din carte.

Găsiți cartea chiar pe site-ul lui Cristian Stan, și de asemenea, găsiți si un podcast în care puteți asculta ce are de zis autorul despre cartea sa.

3. “Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson

Un ghid definitoriu pentru viață, nu ne învață cum să “fim pozitivi mereu”, ci din contra, ne antrenează în depășirea obstacolelor. Pe un ton sincer și într-un limbaj direct, Mark Manson încearcă să ne aducă la realitate și să ne ajute să ne ancorăm în prezent.

“Această carte te lovește ca o foarte necesară palmă peste față dată de cel mai bun prieten: amuzantă, vulgară și extrem de provocatoare. Citiți doar dacă sunteți dispus să renunțați la toate scuzele și să aveți un rol activ în a trăi o viață mai bună.” — Steve Kamb, bestselling author of Level Up Your Life and founder of NerdFitness.com

„E o carte diferită de toate celelalte. Fiecare argument este profund adevărat, util și mai puternic decât pozitivitatea obișnuită. Succintă, dar surprinzător de profundă – am citit-o într-o noapte.” – Derek Sivers, fondator al CD Baby și autor al cărții Anything You Want: 40 Lessons for a New Kind of Entrepreneur

Puteți găsi cartea atât fizic, cât și online pe Cărturești, Elefant si BookZone.

4. “Cele 5 limbaje ale iubirii” de Gary Chapman

See Also

Fiecare om vorbește propriul său limbaj de iubire. În această carte, Gary Chapman menționează toate cele 5 limbaje de iubire, vorbind despre fiecare în parte. Cu ajutorul întrebărilor aplicate și al chestionarelor regăsite în carte, vei descoperi ce limbaj de iubire ai tu, cât și partenerul tău și cum să reușiți să le armonizați, în așa fel încât să va bucurați o relație sănătoasă.

“Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, facem copii, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze.”

Puteți găsi cartea atât fizic, cât și online pe Cărturești, Elefant si BookZone.

5. “Codul bunelor maniere” de Aurelia Marinescu

Deși poate suna clișeic, da, “Codul bunelor maniere” este o carte pe care măcar o dată in viață trebuie să o citești. Chiar dacă în mare parte știi despre ce este vorba, cu siguranță sunt unele detalii care-ți scapă, iar această carte ti le poate oferi.

„Când săruţi mâna unei doamne, te apleci deasupra mâinii sau duci mâna ei la buze? • Te întâlneşti cu o doamnă. Aştepţi să-ţi întindă mâna sau o întinzi D-ta întâi? • Eşti în local împreună cu soţia sau logodnica şi o prietenă a acesteia. Vine vânzătoarea de flori. Căreia dintre ambele doamne îi cumperi flori sau căreia i le oferi întâi? • Cum scoţi din gură sâmburii de măsline, la masă? • Te-ai întâlnit cu un prieten şi soţia lui, pe stradă, şi continui o bucată de drum cu ei. De care parte vei merge?“

Iată ce întrebări îşi puneau românii din Bucureştiul interbelic evocat de Ioana Pârvulescu într-o bine-cunoscută carte. Răspunsurile la asemenea întrebări sunt căutate şi în zilele noastre, de vreme ce Codul bunelor maniere al Aureliei Marinescu, adevărat bestseller naţional vândut până acum în 300 000 de exemplare, continuă să fie o carte dorită de public.

Puteți găsi cartea atât fizic, cât și online pe Cărturești, Elefant si Diverta.

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top