Acum citește
Remedii naturale pentru albirea dinților

Remedii naturale pentru albirea dinților

Chiar dacă respectăm cu sfințenie igiena orală, cu siguranță ne lovim constant de problema albirii dinților. Fie  își pierd strălucirea sau se îngălbenesc cu timpul, cu siguranță am căutat măcar o dată o metodă prin care  îi albim. Deși cel mai comod ne este  ne ducem la stomatolog, această metodă nu este recomandată întrucât poate provoca daune grave danturii pe termen lung. Mai jos v-am pregătit câteva soluții eficiente, care cu siguranță vor da rezultate.

1. Bicarbonatul de sodiu

Fără îndoială  bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru albirea dinţilor. Acesta trebuie utilizat o dată pe săptămână, după periajul normal de seară. Deși rezultatele nu vor fi vizibile chiar după prima utilizare, va asigurăm  în timpdiferența va fi uimitoare.

„În acest caz efectul de albire este, de fapt, unul abraziv, determinat de particulele de bicarbonat de sodiu, care îndepărtează depunerile superficiale de pe suprafaţa dinţilor.Orice acid, inclusiv acidul citric din lămâie, este dăunător dinţilor, dearece scoate calciul din smalţul dentar, făcându-l mai poros şi mai sensibil la carie, crescând şi sensibilitatea dentinară la persoanele predispuse la aceasta. Aşadar, perierea cu lămâie este nerecomandată de către medicii stomatologi”, spune medicul specialist.

2. Căpşunile

Deși nu este atât de cunoscută această metodă, se spune că dintre toate fructele, pulpa de căpşune este cel mai bun tratament de albire a dinţilor. Acestea împrospătează foarte mult şi respiraţia, spre deosebire de mere, care au o structură abrazivă şi mai rigidă. De asemenea, conțin acizi malici, care ajută la transfosmarea carbohidraților in energie pentru mușchi. Puteţi fie să le mâncaţi, sau să faceţi o pastă din căpşuni şi bicarbonat de sodiu cu care să vă frecaţi pe dinţi.

3. Lămâia

O dată pe săptămână este recomandat să tăiaţi o felie groasă de lămâie şi să frecaţi periuţa în ea, apoi spălaţi-vă dinţii. Repetaţi procedeul timp de măcar cinci minute. Faceţi o pauză alte cinci minute apoi spălaţi-vă cu pasta de dinţi. După aplicare, spălaţi-vă foarte bine pentru a înlătura acizii citrici care sunt puternici şi pot atenta la smalţul dinţilor. Mai există o metodă care se foloseşte de lămâie şi anume clătirea dinţilor cu zeamă de lămâie. Se prepară o treime suc de lamâie şi două treimi apă. Această metodă poate fi folosită zilnic, mai puţin seara.

Atenţie, dacă acuzaţi dureri puternice, atunci trebuie să vă duceţi la medicul stomatolog pentru a verifica dacă nu aveţi probleme de sănătate orală.

4. Produsele lactate

Similar cu efectele legumelor amintite mai sus, produsele lactate, precum brânza și iaurtul, duc la producerea salivei în exces, ceea ce ajută la eliminarea petelor de pe dinți. Cu toate acestea, laptele, spre deosebire de broccoli, conține acid lactic, ale cărui funcții sunt asemănătoare acidului malic, ajutând la dizolvarea petelor superficiale de  pe suprafața smalțuluiAceastă modalitate inteligentă de igienă orală  va ajuta  va păstrați dinții mai albi.

Vezi și

5. Uleiul de cocos

O altă metodă controversată de albire a dinţilor o reprezintă clătirea cavităţii bucale cu ulei de cocos. Acesta trebuie ţinut în gură timp de 20 de minute pe zi, de preferinţă dimineaţa, înainte de a mânca, pentru a ajuta la eliminarea plăcii şi bacteriilor din gură. Uleiul de cocos s-a fost dovedit eficient împotriva bacteriilor de tip Streptococcus mutans, care contribuie la apariţia de carii şi boli gingivale, astfel încât poate aduce beneficii sănătăţii orale, însă nu există dovezi ştiinţifice potrivit cărora ar avea şi un efect de albire. Îl puteți procura atât fizic din magazine și farmacii, cât și online de pe Farmacia Tei, Solaris Plant și SanoVita.

Nu uitați, însă aceste tratamente trebuie urmate alături de o igienă dentară foarte atentă. Încercați pe cât posibil  evitați și cafeaua, vinul roșu sau fumatul întrucât acestea sunt cele mai comune cauze de îngălbenire a dinților. Medicii specialişti subliniază faptul că sănătatea danturii poate fi asigurată în primul rând printr-o bună igienă dentară, prin vizite regulate la stomatolog şi, odată, la 6 luni cu un detartraj şi periaj profesional.

 

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus