Now Reading
Cele mai interesante parcuri de amuzament din lume

Cele mai interesante parcuri de amuzament din lume

Parcurile de distracții reprezintă un alt motiv pentru care ar trebui să călătorești, mai ales dat fiind faptul că în România încă nu avem un parc de distracții care să fie la fel de mare și la fel de iconic precum Disneyland din Paris. Până când se va construi și la noi unul, poți opta pentru cele deja existente, mai mici, care se află în marile orașe ale României.

Dacă totuși nu ești mulțumit de ele, am pregătit o listă cu câteva parcuri despre care trebuie să auzi și pe care ai putea să le pui pe lista ta de obiective, în cazul în care alegi să vizitezi una din țările respective. Ține cont de faptul că Disneyland din Paris este deja cunoscut de toată lumea, așa că nu e nevoie să îl trecem pe listă. Cu siguranță, următoarele locații au povești la fel de încântătoare și jocuri la fel de amuzante.

  1. Efteling, Olanda

Efteling este supranumit cel mai ”cool” parc din Olanda, dar și cel mai scump. A fost deschis în anul 1952 și a fost dezvoltat dintr-un parc natural, într-un parc de distracții cu tematică fantastică. Este un parc destinat atât pentru copii, cât și pentru adulți, abordând de asemenea subteme romantice și nostalgice. În parc se află și șase roller coasters, plus încă patru ”dark rides” sau ”trenulețe fantomă”. Parcul este de două ori mai mare decât Disneyland-ul din California și este unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume. Parcul este menit să te facă să te simți ca într-un basm, deoarece tematica este bine pusă la punct și este conturată de design-ul parcului.

  1. Tivoli Gardens, Danemarca

Tivoli Gardens este un parc de distracții construit în 1843, în Copenhaga. Acesta este unul dintre cele mai vizitate parcuri din lume, deoarece are numeroase trenuri și, pe lângă asta, găzduiește și săli de concerte, fantomimă, teatru, iar în zilele de călduroase de vară se organizează și evenimente muzicale unde sunt aduși artiști internaționali precum Kanye West sau Roxette. Pe lista obiectivelor parcului se numără Rutschebanen, unul dintre cele mai vechi roller coasters din lume, The Demon, un roller coaster care are o viteză destul de mare și The Star Flyer, un swing ride de vreo 80 de metri.

(sursa: Blooloop)

  1. Warner Bros. World, Emiratele Arabe Unite

În cazul în care preferi mai degrabă personajele Warner Bros decât pe cele de la Disney, parcul de distracții din Abu Dhabi, estimat a avea o valoare de 1 miliard de dolari, este locul ideal pentru tine. Parcul a fost inaugurat în 2018 și este împărțit pe diferite zone ce reprezintă lumi ale desenelor Warner Bros: Gotham City, Bedrock, Dynamite Gulch etc. De asemenea, după modelul celor de la Disneyland, parcul de distracții din Emirate este animat de personajele Warner Bros. Design-ul este unul modern, iar fiecare zonă are mai multe roller coasters specifice.

(sursa: Klook)

  1. Disney’s Animal Kingdom, Statele Unite ale Americii

Deschis în 1998, Disney’s Animal Kingdom este un parc de distracții care combină tema zoologică cu cea Disney. Parcul a fost deschis de Ziua Pământului și urmărește filozofia lui Walt Disney de a lucra cu natura. Acest parc se deosebește de restul parcurilor Disney deoarece este o rezervație naturală cu sute de specii de animale. Printre zonele tematice se numără Discovery Island, Pandora – inspirată din Avatar, Africa și Asia. În incinta parcului se află cafenele și buticuri. Cu toate acestea, trebuie să îți iei anumite măsuri de precauție, deoarece înăuntru se află și animale sălbatice. Per total, însă, experiența de la Animal Kingdom este unică.

See Also

  1. Europa Park, Germania

Europa Park este unul dintre cele mai populare parcuri de distracții din lume, fiind în concurență directă cu Disneyland Paris. Parcul găzduiește 13 roller coasters, de asemenea este gazda festivalului Euro Dance Festival. Recent, parcul a deschis o secțiune acvatică cu diferite piscine, un simulator de surf și un râu. Pentru acomodare, parcul dispune de șase hoteluri de 4 stele cu diferite tematici (ex: Hotel Colosseo cu tematica Colosseum, Hotel Bell Rock cu tematica Noua Anglie, Hotel KRØNASÅR cu tematica unui muzeu istoric și altele). Parcul mai găzduiește și evenimente precum Ladies Only Festival, Science Days și CloudFest.

  1. Tokyo DisneySea, Japonia

Acest parc este un fel de Disneyland japonez cu tematică acvatică. Parcul a câștigat premiul Thea pentru cel mai bun concept și design. Acesta are în componență 7 ”pământuri” care au diferite tematici de la port mediteraneean, până la tărâmuri parcă desprinse din poveștile lui Jules Verne, acestea fiind conectate. Fiecare tărâm spune o poveste și este constituit din diferite atracții pentru a crea un sentiment magic.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top