DAILY VISITS: SIGHIȘOARA MEDIEVALĂ



Fashion, beauty, recenzii și sănătate stagiar la Daily Magazine.
Sighișoara este unul dintre ultimele orașe- cetate locuite din Europa și este un centru istoric de dimensiuni reduse. Amplasarea sa geografică favorizează orașul, pentru că este extrem de ușor de ajuns în „Perla Transilvaniei”. Personal vorbind, orașul este un alt fel de obiectiv turistic, deoarece te duce înapoi în timp cu câțiva ani buni, mergând la propriu pe urmele medievalilor. Ce-i drept, Sighișoara poate fi vizitată și în decursul unei zile sau maxim două, dimensiunile sale reduse permițând acest lucru.
Care sunt atracțiile care chiar merită văzute în câteva ore petrecute în medievala Sighișoara?!
- Cetatea Sighișoara – Este centrul istoric vechi. Construită în secolul XII de coloniștii sași sub denumirea latină Castrum Sex și păstrată în mod aproape neschimbat până astăzi, ea este locuită și în prezent. În 1999 cetatea a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
- Turnul cu ceas – Este un monument istoric și de arhitectură din Sighișoara, cel mai masiv dintre cele nouă turnuri de apărare ale cetății care s-au păstrat până în prezent.
- Piața Cetății – Piața unde se regăsesc diferite restaurante și souveniruri și de unde se poate ajunge foarte rapid la majoritatea obiectivelor turistice principale.
- Casa Vlad Țepeș – În Piața Turnului Sfatului se află Casa Vlad Dracul, în care se presupune că s-a născut Vlad Țepeș, denumit Dracula. Fiul voievodului Țării Românești, Vlad Dracu, a fost renumit pentru pedepsele exemplare aplicate adversarilor săi, de unde s-a născut și legenda Dracula.
- Turnul Cizmarilor – Relativ scund, el se prezintă ca o prismă hexagonală cu laturi inegale, încununat cu un prelung coif de ţiglă, din masa căreia se desprinde spre interiorul cetății un mic turnuleț de observare, ceea ce-i oferă turnului un pitoresc aparte. Turnul găzduiește astăzi stația locală de radio, Radio Son Sighișoara. A fost distrus de incendiu în 1606, dar a fost reconstruit în 1650.
- Scara Școlarilor – Prin aceste scări, elevi liceului de „pe deal”, adică „Joseph Haltrich” ajung în incinta sa. Este un șir foarte lung de scări, destul de întunecat, care duc direct sus, până la scoală și care îi apăra de vremea nefavorabilă.
- Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” – Este una dintre cele mai vechi școli din Transilvania. Este clasată ca monument istoric.
Am fost recent în Sighișoara și chiar mi-a plăcut. Este altceva, reușește să te ducă înapoi în timp și să te facă să retrăiești perioada medievală. Străzile sunt și acum în stilul de pe vremuri, adică din pietre și totul este vintage, în sensul bun. Culorile orașului explodează, de la cele mai ciudate (fucsia, galben puternic, albastru, portocaliu), până la cele mai clasice, alb, negru. Acest oraș merită văzut și merită dedicată măcar o zi pentru vizitarea sa.
Pe partea culinară, vreau să recomand restaurantul „Concordia”, deoarece are prețuri accesibile și mâncare foarte gustoasă. Am așteptat, într-adevăr, să vină comanda, dar s-a meritat. Ospătarii și ospătărițele sunt foarte primitori. În concluzie, un restaurant pe care îl recomand.
La fel, m-a fascinat ideea pe care a implementat-o cafeneaua „The Bean”, terasa fiind compusă din 3 mese, fiecare cu o proprie delimitare în formă de iglu din plastic. Prețurile sunt accesibile și preparatele sunt foarte bune. Și pe aceasta simt să o recomand.
Per total, experiența a fost una plăcută și aș repeta-o cu drag, într-o viitoare excursie la Sighișoara.
PRO
- Este un oraș liniștit;
- Are atracții turistice toate concentrate în același loc, deci nu necesită deplasare pe distanțe mari;
- Prețuri accesibile;
- Oraș mic;
- Are un aer retro.
CONS
- Nu are atracții turistice diversificate;
- Dacă nu îți place aerul medieval, nu o să îți placă orașul;
- Monotonie dacă stai mai mult de 4 zile.
Care este reacția ta?
