Now Reading
Jean-Michel Jarre crează soundtrack-ul pentru „AMAZÔNIA”, o expoziție inedită realizată de Sebastião Salgado

Jean-Michel Jarre crează soundtrack-ul pentru „AMAZÔNIA”, o expoziție inedită realizată de Sebastião Salgado

Cunoscut pentru concertele cu spectatori în număr record, Jean-Michel Jarre, renumitul icon al muzicii electronice, urmează să lanseze pe 7 aprilie un soundtrack de 52 de minute, special creat pentru „AMAZÔNIA”, un nou proiect al fotografului și regizorului Sebastião Salgado pentru Filarmonica din Paris. Piesa este ca o continuare a performance-ului virtual pe care Jean-Michel Jarre l-a creat la Notre Dame de Anul Nou, moment artistic ce a atras peste 75 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

„AMAZÔNIA” este o expoziție captivantă ce conține peste 200 de fotografii și alte materiale media realizate de Salgado care se concentrează pe Pădurea Amazoniană. Fotograful a călătorit prin această regiune timp de șase ani în care a surprins prin obiectivul său pădurea, râurile, munții și oamenii care locuiesc acolo. În „inima” expoziției, Sebastião Salgado a realizat o invitație deschisă publicului de a vedea, auzi și contempla la viitorul biodiversității și la locul oamenilor în lume. Creația sonoră a lui Jean-Michel Jarre ce însoțește această expoziție dezvăluie o lume simfonică ce îmbină instrumente orchestrale cu sunete ale naturii, ce îi va transpune pe vizitatori direct în inima pădurii.  Soundtrack-ul va fi disponibil digital atât în versiune standard, cât și în versiune binaurală începând cu 7 aprilie.

Despre proiect, Jean-Michel Jarre spune că „Am vrut să evit abordarea etnomuzicologică sau să creez muzică de fundal. Așa că am conceput un proiect ce conține elemente muzicale – orchestrale și electronice – destinate să recreeze sau să evoce timbrul sunetelor naturale, la care am adăugat sunete din mediu și, în cele din urmă, surse etnice (voci, cântece și instrumente). M-am apropiat de Amazon cu respect, într-un mod poetic și impresionist.”

See Also

Numit ambasador UNESCO în 1993, Jean-Michel Jarre este implicat în multe proiecte remarcabile pentru toleranță și pluralism cultural, precum și pentru apărarea naturii și a mediului. Pentru proiectul “AMAZÔNIA”, Jarre a colaborat activ cu echipa de știință a Muzeului de Etnografie din Geneva (MEG) pentru a restabili și a replica identitatea audio a pădurii și a oamenilor care o locuiesc. Expoziția începe pe 7 aprilie la Filarmonica din Paris și va putea fi urmărită ulterior în orașe precum São Paulo, Rio de Janeiro, Roma și Londra.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top