Sky Rojo – noul serial-senzație de pe Netflix creat de realizatorii Casa de Papel

Alex Pina, creatorul Casa de Papel și White Lines și Esther Martinez Lobato, creatoarea Vis-a-Vis revin cu Sky Rojo, un serial pe care nu îl vei lăsa pînă nu îl urmărești până la ultimul episod ( din cele 8, fiecare a câte 30 de minute), din primul sezon.

Avem un public care devine din ce în ce mai exigent, așa că trebuie să îi dai ceea ce vrea, fără ocolișuri. Oamenii înțeleg mai mult din mai puțin, așa că trebuie să mergi la esențial.”, a spus scenaristul și producătorul, Álex Pina.

Am scos orice secvență sau dialog care nu este absolut necesar și am folosit doar ceea ce este extrem de important și în ritm rapid. Sky Rojo este agitat și complet diferit față de producțiile cu care am obișnuit, dar foarte stimulant.”, a spus Martínez Lobato.

 

Trio-ul feminin central este un fel de conglomerat internațional format din cântăreața-actriță de origine argentiniană Lali Espósito; Yany Prado, din Cuba; și Verónica Sánchez, din Spania.

Sky Rojo se referă mai puțin la realitatea sumbră a exploatării sexuale și mai mult la fiorii obscure ale cinematografiei de exploatare. Titlul se traduce prin „pielea roșie”, care acoperă canapelele din clubul de noapte. Este, de asemenea, o alegere emblematică a țesăturii pentru un spectacol care se bucură de propriul său glamour trashy.

Acțiunea are loc inițial în Las Novias Club, un bordel din mijlocul deșertului Tenerife. În Las Novias, femeile se îmbracă și se comportă în conformitate cu personajele proiectate asupra lor de către proprietarul clubului, Romeo (Asier Etxeandia). „Prin ochii lui, a scos femeia fantezistă pe care fiecare dintre noi o avea înăuntru”, spune Coral.

Coral este, potrivit lui Romeo, „sofisticatul… ceea ce își doresc bărbații obișnuiți după ce au vizionat un film francez”. Wendy (vedeta pop argentiniană Lali Espósito) este „pisica sălbatică pe care toată lumea vrea să o îmblânzească”, iar Gina (Yany Prado) este „inocenta, cu chipul naiv”, plus o înclinație spre visele romantice, care se dovedește a fi mai periculoasă decât pare.

Pina declară într-un interviu că distribuția actrițelor de origine spaniolă, argentiniană și cubaneză pentru a interpreta un trio de personaje principale cu naționalități corespunzătoare a fost menită să reprezinte cu exactitate realitatea prostituției din Spania contemporană. Pare, de asemenea, o încercare  nesubtilă de a consolida fandomul latin al Money Heist, făcând ca mai mulți dintre cei 400 de milioane de vorbitori de limbă spaniolă din lume să se simtă reprezentați de gigantul Netflix.

See Also

Cele trei femei evadează din club după o ceartă cu patronul lor, Romeo, în urma căreia ele (doar) cred că l-au ucis.  Așa începe fuga infernală a lui Coral, Wendy și Gina din închisoarea prostituției.

La fel ca Money Heist și White Lines, Sky Rojo este condus de o narațiune de tip voice-over. Cu această ocazie, seria împletește perfect vocile  lui Coral, Wendy și Gina, fiecare cu accentul său distinctiv în limba spaniolă. Imaginile despre fuga femeilor de oamenii lui Romeo, Moisés și Christian, cu propriile lor povești de fundal și propriile anxietăți, personaje interpretate de Miguel Ángel Silvestre și Enric Auquer, sunt împletite cu poveștile femeilor despre cum au ajuns să lucreze în club și diferite flashback-uri. Acest lucru creează o dinamică interesantă, în special în momentele în care experiențele femeilor sunt contrastate de numeroasele monologuri ale lui Romeo, intercalate de-a lungul episoadelor, care vorbește despre cum a ajuns să dețină o afacere de tip bordel, care să îi aducă profit, cu o familie în derivă.

Seria a fost confirmată pentru un al doilea sezon înainte de premieră. La fel ca în sezonul 1, sezonul 2 va include opt episoade de 30 de minute.

Primul sezon al seriei a început filmările în noiembrie 2019. Producția a început la Madrid, apoi s-a mutat la Arico, Tenerife și mai târziu Castilla – La Mancha. Filmarea trebuia să aibă loc pe parcursul a patru luni, dar din cauza COVID-19, a fost amânată. Producția a fost reluată ulterior în octombrie 2020. Ne putem aștepta probabil ca sezonul 2 să aibă premiera la începutul anului 2022.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top