Now Reading
Actrița româncă, Mirela Buhuș, câștigă un loc la Festivalul Mondial de Film Monolog [Semi-Finale]

Actrița româncă, Mirela Buhuș, câștigă un loc la Festivalul Mondial de Film Monolog [Semi-Finale]

Producția de film din întreaga lume s-ar putea să fi încetinit sub restricțiile COVID, dar asta nu a împiedicat-o pe actrița și creatoarea de film Mirela Buhuș să-și atingă obiectivele creative, cu un loc asigurat în cadrul Festivalului Mondial de Film Monolog [Semifinale].

Când am văzut anunțul festivalului, nu am stat pe gânduri”, spune  Mirela Buhuș.

Am avut ideea să scriu un film despre momentele în care ne întrebăm prea mult „ cum ar fi dacă?… ”, fix ca o infecție de care nu mai scapi! M-a bucurat enorm faptul că filmul meu „A what-if infection” (n.t “Infecția “cum ar fi dacă…”)  – a fost selectat pentru sezonul inaugural al WMFF!”

Acest festival inovator a fost conceput special pentru condiții de restricții pandemice, cu un format care ajută la a minimiza distribuția, echipa și locațiile. Filmele au avut condiția primordială sa fie înregistrate dintr-o singură înregistrare continuă – one shot take – și cu un singur interpret, cu o durată de doar unu până la două minute și jumătate (1 – 2,5). Singura restricție privind conținutul a fost aceea de a nu mentiona Coronavirusul și pandemia globală.

Fondatorul Pete Malicki a înființat festivalul după succesul Competiției Mondiale de Monolog de anul trecut, o competiție virtuală de actorie care a implicat peste 3.000 de interpreți din 85 de țări. Malicki spune: „Nu există condiții normale de realizare a filmului în acest moment, iar regizorii au avut nevoie de un nou cadru pentru a continua să creeze, de aceea s-a născut Festivalul Mondial de Film Monolog. Festivalul pe care l-am creat este atât de incredibil de divers și plin de inspirație – am fost uluit de ceea ce au făcut oamenii cu formatul. ”

Două minute și jumătate s-ar putea să nu sune prea mult, dar Mirela a profitat cu siguranță de fiecare minut. „Filmul meu este o primă încercare, din multe care vor urma, sper eu! Și mai sper să demonstrez că, printr-o poveste bună, nici măcar nu ai nevoie de un buget foarte mare … asta dacă ești căsătorită cu un videograf.” :))

See Also

World Monologue Film Festival va fi proiectat fizic la Dendy Newtown din Sydney miercuri, 21 aprilie, cu o finală virtuală gratuită pentru finală și premii pentru un public global sâmbătă, 24 aprilie. Există o serie de premii de câștigat, inclusiv un premiu în numerar de 500 USD pentru cel mai bun film.

Aflați mai multe despre World Monologue Film Festival și găsiți bilete și linkuri la evenimentele virtuale aici.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top