Now Reading
“The Queen’s Gambit” ar putea deveni un musical pe Broadway

“The Queen’s Gambit” ar putea deveni un musical pe Broadway

„The Queen’s Gambit”, povestea prestigioasei și prolificei jucătoare de șah Beth Harmon, unul dintre cele mai de succes seriale de pe Netflix, poate deveni un musical. Level Forward, a dobândit drepturile de punere în scenă pentru romanul lui Walter Tevis, care a servit drept bază pentru miniserie. Tevis a mai scris „The Hustler” și „The Man Who Fell to Earth”, ambele devenind filme și, în cazul „The Man Who Fell to Earth”, un spectacol de teatru.

„The Queen’s Gambit” se concentrează pe povestea lui Beth Harmon, un copil orfan care descoperă că are o abilitate fantastică de a muta piesele pe tabla de șah  și de a domina competițiile indiferent de nivel. Romanul, publicat în 1983, își urmează călătoria din Kentucky la Paris, și apoi la Moscova, în timp ce descrie lupta împotriva dependenței și a prejudecăților unei lumi centrate pe bărbați. Acum, această călătorie va implica muzică, dans și cântat, pe lângă pioni și regine.

Miniseria Netflix a câștigat recent Globurile de Aur pentru cea mai bună serie limitată de televiziune, antologie sau film realizat pentru televiziune și pentru interpretarea rolului principal de către Ania Taylor-Joy. „The Queen’s Gambit” a devenit cea mai vizionată miniserie, cu peste 62 de milioane de telespectatori în prima lună.

Este un privilegiu pentru Level Forward să ia inițiativa de a aduce‘ The Queen’s Gambit ’pe scenă prin îndrăgitul și durabilul meșteșug al teatrului muzical”, au declarat CEO-ul Level Forward, Adrienne Becker și producătoarea Julia Dunetz. „Spusă dintr-un punct de vedere curajos și proaspăt, publicul împărtășește deja din povestea și forța femeilor inspiraționale care energizează și susțin călătoria și triumful suprem al lui Beth Harmon. Povestea este un apel  în mijlocul luptelor noastre contemporane pentru egalitatea de gen și rasială și așteptăm cu nerăbdare să avansăm proiectul “.

Acordul a fost intermediat în numele Tevis Family Trust de Susan Schulman din  cadrul Agenției literare Susan Schulman, New York și de Rachel Gould în numele Level Forward.

See Also

Level Forward a fost fondată în 2018 și a produs și finanțat filme de lung metraj precum „Asistentul” și documentarul „On The Record”. Printre creditele sale de scenă se numără „Oklahoma !,” „Ce înseamnă Constituția pentru mine” și „Slave Play”. Abigail Disney, o nepoată a lui Walt Disney, este unul dintre fondatorii companiei.

Level Forward nu a anunțat încă niciun talent creativ cheie asociat cu musicalul planificat „The Queen’s Gambit”.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top