Now Reading
De vorbă cu….Cristian Stan : “Sunt pasionat de încredere, respect și iubire de sine.”

De vorbă cu….Cristian Stan : “Sunt pasionat de încredere, respect și iubire de sine.”

Pasionat de Iubire, Încredere și Respect de Sine. Așa se descrie Cristian Stan pe pagina oficială de Facebook. Cristian a scris recent și promovează cartea”Arta de a te iubi“, ce  își propune să ne ajute să ne îmbunătățim relația cu noi înșine, dar și cu persoana iubită. Cartea cuprinde opt capitole pe parcursul cărora vei descoperi informații noi sau ți se vor reaminti aspecte uitate legate de inteligența emoțională. Volumul este creat în jurul ideii că nu poți avea o relație (de orice fel) sănătoasă , dacă nu te iubești pe tine.

Azi îl descoperim ca de la scriitor la jurnaliști pe omul care ne vorbește cu măiestrie despre una dintre artele esențiale pentru fiecare – arta iubirii de sine. 

 

  • Pentru persoanele care nu ți-au citit cartea sau pentru cei care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Sunt pasionat de încredere, respect și iubire de sine. Pasiunea aceasta vine în urma lecțiilor pe care le-am învățat în ultimii ani. Am simțit pe propria piele cum viața mea se poate schimba dacă fac o prioritate din acestea 3. De la relația cu mine însumi până la relația cu cei din jurul meu. Am 25 de ani și, din punct de vedere profesional, sunt notar stagiar.

 

  • Când ai început să scrii?

Am apelat la scris acum 4 ani, când am simțit că mă ajută enorm să mă deschid și să vorbesc despre sentimentele mele. Inițial, am început să scriu despre fricile mele interioare, iar apoi am continuat prin a descrie perspectivele pe care eu le aveam despre cum putem depăși aceste frici cu care ne confruntăm fiecare dintre noi.

 

  • Care a fost sursa de inspirație pentru cartea “Arta de a te iubi”?

Cartea descrie „renașterea mea”, adică modul în care am decis să îmi schimb viața de la vârsta de 21 de ani și ce s-a întâmplat în urma acestor schimbări. Am lăsat în ea toate lecțiile pe care le-am aplicat eu până în prezent.

 

  • Cum te-ai gândit să adaugi și “exerciții” în cartea ta?

Sunt o fire foarte practică. Ironic, poate, nu sunt un fan al pozitivismului și al citatelor motivaționale. Sunt un om care caută constant strategia cea mai eficientă prin care poți ajunge cel mai eficient din punctul A până în punctul B, așa că am vrut ca cititorul să aibă pașii exacți pe care îi poate parcurge pentru a face ca transformarea sa să fie una reală și de lungă durată.

 

  • Obișnuiești să scrii în fiecare zi sau acorzi timp și altor activități?

Fiind un content creator, toată activitatea mea se rezumă la descierea sentimentelor pe care le am. Îmi place să cred că profit de fiecare moment pentru a face asta. Iar acest proces începe prin a scrie. Așa pot să îmi vizualizez cel mai bine ideile și pot înțelege cel mai clar ce simt cu adevărat.

 

  • Au existat momente în timpul scrierii, când vroiai să renunți?

Au existat multe momente în care nu am dorit să încep. Pentru că mi-a fost frică de calitatea informației pe care puteam să o ofer. Însă am fost încurajat de câteva persoane dragi să o fac. Iar după ce am început, nu m-am mai oprit.

 

  • Celor care nu au citit cartea, ce le poți spune despre ea?

Să nu se aștepte ca după o simplă citire să-și schimbe viața. Cartea are puterea de a face asta, însă nu ea pe cont propriu. Este nevoie ca cititorul să își ia tot timpul de care are nevoie pentru a face din această artă o practică de zi cu zi.

See Also

 

 

  • Ai știut dintotdeauna că vrei să fii scriitor sau ideea de a scrie o carte a venit de curând?

Nici în momentul de față nu mă consider unul. Știu însă ceva sigur: am un mesaj în care cred enorm și voi face tot ce ține de mine să îl ofer celor care sunt dispuși să îl asculte. Scrisul este doar una dintre modalitățile pe care le-am găsit și folosit pentru a transmite mesajul

 

  • Cui i-ai dedica cartea “Arta de a te iubi”?

Acelei persoane care vrea să scape de frica de a pleca de lângă cei din jur, frica de a fi singur și frica de a-și asuma responsabilitatea pentru propria viață.

 

  • Ai vreo carte preferată? Dacă da, care?

“Un pământ nou” și “Conversații cu Dumnezeu” vol 1

What's Your Reaction?
Excited
9
Happy
5
In Love
3
Not Sure
1
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top